• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 25.10.2024Meniny má Aurel
11°Bratislava

SOI varuje pred troma nebezpečnými výrobkami, nepoužívajte ich

  • VČERA - 20:55
  • Bratislava
SOI varuje pred troma nebezpečnými výrobkami, nepoužívajte ich

Pri použití produktov spotrebitelia riskujú úraz elektrickým prúdom.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zistila, že na slovenskom trhu boli ponúkané výrobky, ktoré predstavujú riziko ohrozenia zdravia. Ide o tri druhy svetelných reťazcov pôvodom z Číny. SOI o tom informuje na svojej webovej stránke.

Pri použití výrobkov existuje nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom. „V dôsledku nedostatočnej mechanickej pevnosti svetelného reťazca je možný prístup k živým častiam, čo môže mať za následok úraz elektrickým prúdom,“ uvádzajú inšpektori.

Svetelné reťazce majú ďalšie technické nedostatky, ktoré by mohli zapríčiniť ohrozenie bezpečnosti alebo zdravia spotrebiteľov. Inšpektori uvádzajú nedostatočný prierez vodičov a taktiež nedostatočnú dĺžku kábla medzi vidlicou a prvou objímkou.

Svetelný reťazec model/typ STARLED01

Svetelný reťazec je určený na vzájomné prepájanie a obsahuje 140 LED nevymeniteľných svetelných zdrojov. Súčasťou svetelného reťazca je zariadenie na zmenu režimov svietenia. Svetelný reťazec je opatrený návlečkou, na ktorej sa nachádza označenie CE, technické parametre a povinné piktogramy. Svetelný reťazec je balený v kartónovom obale a nie je k nemu priložený písomný návod na použitie v slovenskom jazyku.

Svetelný reťazec v tvare stromčeka STARPIE, model/typ LX-01, ITEM NO: 20640

Svetelný reťazec v tvare stromčeka čiernej farby má plastové ukončenie LED svetelných zdrojov v tvare kvetu. Na ovládacom zariadení svetelného reťazca sa nachádza označenie CE, identifikačný údaj a technické parametre. K svetelnému reťazcu je pripevnená papierová etiketa. Svetelný reťazec nie je balený v žiadnom obale a nie je k nemu priložený písomný návod na použitie v slovenskom jazyku.

Svetelný reťazec v tvare stromčeka STARPIE, model/typ LX-01, ITEM NO: 20639

Ide o svetelný reťazec v tvare stromčeka čiernej farby s plastovým ukončením LED svetelných zdrojov v tvare guličky. Na ovládacom zariadení svetelného reťazca sa nachádza označenie CE, identifikačný údaj a technické parametre. K svetelnému reťazcu je pripevnená papierová etiketa. Svetelný reťazec nie je balený v žiadnom obale. K svetelnému reťazcu nie je priložený písomný návod na použitie v slovenskom jazyku.

Foto: soi.sk

SOI nariadila stiahnutie predmetných výrobkov z trhu a povinnosť informovať spotrebiteľov o nebezpečných produktoch. „Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať,“ uvádza SOI. Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa.

Zdroj: Info.sk, soi.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hromadná nehoda na D1: Zrazili sa tri autá a dodávka

Hromadná nehoda na D1: Zrazili sa tri autá a dodávka

VČERA - 19:49Domáce

Nehody i kolóny spôsobujú zdržania na D1.

SRPKB: Pupočníkovú krv podali doteraz 39 slovenským pacientom

SRPKB: Pupočníkovú krv podali doteraz 39 slovenským pacientom

VČERA - 19:08Domáce

Vlastná alebo súrodenecká pupočníková krv bola pre slovenských pacientov použitá 39-krát. Informoval o tom Slovenský register placentárnych krvotvorných buniek (SRPKB), ktorý aktuálne údaje zverejnil v súvislosti s diskusiou o fungov

Šaško avizuje úpravu vyhlášky k darovaniu krvi

Šaško avizuje úpravu vyhlášky k darovaniu krvi

VČERA - 18:59Domáce

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR avizuje úpravu vyhlášky k darovaniu krvi.

SaS navrhuje, aby ÚPN mal možnosť napadnúť tzv. súdny zmier

SaS navrhuje, aby ÚPN mal možnosť napadnúť tzv. súdny zmier

VČERA - 18:51Domáce

Poslanci Národnej rady SR za SaS navrhujú, aby mal Ústav pamäti národa možnosť napadnúť tzv. súdny zmier, ak sa týka zistení ústavu.