• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 25.10.2024Meniny má Aurel
10°Bratislava

Bruce Springsteen podporil Harrisovú, varoval pred "americkým tyranom" Trumpom

  • DNES - 6:13
  • Atlanta
Bruce Springsteen podporil Harrisovú, varoval pred "americkým tyranom" Trumpom

Rocková legenda Bruce Springsteen na štvrtkovom predvolebnom mítingu na podporu prezidentskej kandidátky demokratov Kamaly Harrisovej varoval, že jej republikánsky súper Donald Trump chce byť "americkým tyranom".

Kandiduje preto, aby sa stala 47. prezidentom Spojených štátov. Donald Trump kandiduje, aby sa stal americkým tyranom,“ povedal 75-ročný spevák na zhromaždení v Atlante v štáte Georgia.

Nerozumie tejto krajine, jej dejinám ani tomu, čo znamená byť americký, preto 5. novembra dávam svoj hlas Kamale Harrisovej a Timovi Waltzovi,“ dodal Springsteen, pričom spomenul aj meno demokratického kandidáta na viceprezidenta.

Ďalej povedal, že na míting prišiel preto, aby „oponoval“ Trumpovi a jeho kandidátovi na viceprezidenta J.D. Vanceovi. „Chcem prezidenta, ktorý si ctí ústavu, ktorý neohrozuje našu demokraciu, ale chce ju chrániť a viesť, ktorý verí v právny štát a pokojné odovzdanie moci, ktorý bude bojovať za právo ženy mať na výber a ktorý chce vytvoriť ekonomiku pre strednú triedu, ktorá bude slúžiť všetkým našim občanom,“ pokračoval Springsteen. „V týchto voľbách je len jeden kandidát, ktorý si tieto zásady váži: Kamala Harrisová,“ dodal.

Na mítingu zahral tri svoje piesne The Promised Land, Land of Hope and Dreams a Dancing in the Dark.

Springsteen je jedným z najobľúbenejších umelcov v USA a v minulosti podporil aj ďalších prezidentských kandidátov demokratov Johna Kerryho, Baracka Obamu, Hillary Clintonovú a Joea Bidena.

Harrisovú mieni podporiť aj 42-ročná popová hviezda Beyoncé. Viaceré americké médiá informovali, že spolu s ňou sa zúčastní na piatkovom mítingu v Houstone v štáte Texas. Podujatie, na ktorom zaspieva aj country legenda Willie Nelson, je jedným z vrcholov záveru predvolebnej kampane. Pred niekoľkými mesiacmi dala Beyoncé, 32-násobná víťazka ceny Grammy, Harrisovej povolenie hrať na mítingoch svoj hit Freedom.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Trump by po znovuzvolení okamžite odvolal špeciálneho prokurátora

Trump by po znovuzvolení okamžite odvolal špeciálneho prokurátora

DNES - 8:12Zahraničné

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump okamžite odvolá špeciálneho prokurátora Jacka Smitha, ak vyhrá novembrové voľby.

Južná Kórea vyzýva Rusko na zastavenie spolupráce s KĽDR

Južná Kórea vyzýva Rusko na zastavenie spolupráce s KĽDR

DNES - 8:04Zahraničné

Juhokórejská vláda v piatok vyjadrila vážne znepokojenie nad ratifikáciou obrannej zmluvy medzi Ruskom a Severnou Kóreou ruskými poslancami.

Tínedžer zabil nožom policajta, ďalšieho zranil

Tínedžer zabil nožom policajta, ďalšieho zranil

DNES - 6:59Zahraničné

Tínedžer, ktorý vo štvrtok večer vnikol na policajnú stanicu v meste Bosanska Krupa na severozápade Bosny a Hercegoviny, zabil nožom jedného policajta a ďalšieho zranil.

Tusk sa v Belehrade stretol so srbským premiérom i prezidentom

Tusk sa v Belehrade stretol so srbským premiérom i prezidentom

DNES - 5:50Zahraničné

Predsedu poľskej vlády Donalda Tuska privítal vo štvrtok v Belehrade srbský premiér Miloš Vučevič, obaja lídri následne pokračovali v rokovaniach.