• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.10.2024Meniny má Demeter
14°Bratislava

Súd opätovne odmietol obvinenia herca Aleca Baldwina z neúmyselného zabitia

  • DNES - 5:37
  • Santa Fe
Súd opätovne odmietol obvinenia herca Aleca Baldwina z neúmyselného zabitia

Sudkyňa v americkom štáte Nové Mexiko potvrdila svoje rozhodnutie a zamietla obvinenia herca Aleca Baldwina z neúmyselného zabitia kameramanky Halyny Hutchinsovej pri nakrúcaní westernu Rust pred troma rokmi.

Prípad bol v júli zamietnutý v polovici súdneho procesu na základe obvinení, že polícia a prokuratúra zatajili obhajobe dôkazy.

Baldwinov proces narušilo odhalenie, že v marci do kancelárie šerifa okresu Santa Fe priniesol muníciu muž, ktorý povedal, že by mohla súvisieť s Hutchinsovej vraždou. Prokuratúra uviedla, že muníciu považovali za nesúvisiacu a nedôležitú, zatiaľ čo Baldwinovi právnici tvrdia, že vyšetrovatelia „pochovali“ dôkazy v samostatnom spise. Následne obhajoba podala úspešný návrh na zamietnutie obžaloby.

Prokuratúra podľa sudkyne nepriniesla žiadne nové argumenty, ktoré by zvrátili jej pôvodné rozhodnutie a súčasné obvinenie preto zamietla. Špeciálna prokurátorka Kari Morrisseyová sa ešte môže odvolať na súd vyššej inštancie.

Pri nakrúcaní filmu v októbri 2021 Baldwin, ktorý bol hlavnou postavou, počas skúšky vytiahol revolver, ako bolo uvedené v scenári. Namiesto slepého náboja však zbraň obsahovala ostrú muníciu.

Guľka zasiahla do hrude 42-ročnú kameramanku ukrajinského pôvodu Hutchinsovú a následne do ramena aj režiséra Joela Souzu, ktorý stál za ňou. Hutchinsová, matka vtedy deväťročného syna, krátko nato zomrela. Souza vyviazol s ľahkým zranením.

Baldwin vinu odmieta a tvrdí, že spúšť zbrane nestlačil. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 18 mesiacov. Rekvizitárka Hannah Gutierrezová-Reedová, ktorá mala na starosti spomínanú zbraň, bola odsúdená na 18 mesiacov vo väzení za neúmyselné zabitie.

Rovnaké obvinenie zniesli aj na Baldwina. Prokuratúra tvrdí, že ignoroval základné bezpečnostné pravidlá o narábaní so zbraňami. Jeho obhajoba tvrdí, že nebol zodpovedný za kontrolu obsahu zbrane.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Scholz varuje Irán pred akoukoľvek eskaláciou po izraelských útokoch

Scholz varuje Irán pred akoukoľvek eskaláciou po izraelských útokoch

DNES - 16:09Zahraničné

Nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu varoval Irán pred eskaláciou konfliktu na Blízkom východe po tom, čo Izrael v noci na sobotu podnikol letecké útoky na vojenské ciele v Iráne.

Zadržali štyroch ľudí v prípade výbušných balíkov

Zadržali štyroch ľudí v prípade výbušných balíkov

DNES - 8:12Zahraničné

Poľské bezpečnostné zložky zadržali skupinu štyroch ľudí, ktorých obvinili z odosielania zápalných zariadení a výbušnín leteckou dopravou v mene cudzích spravodajských služieb.

Izrael útočí na vojenské ciele v Iráne

Izrael útočí na vojenské ciele v Iráne

DNES - 5:15Zahraničné

Izraelská armáda v sobotu oznámila, že uskutočňuje letecké útoky na vojenské ciele v Iráne.

The New York Times: Čínski hackeri sa zamerali na mobily Trumpa a Vancea

The New York Times: Čínski hackeri sa zamerali na mobily Trumpa a Vancea

VČERA - 22:01Zahraničné

Čínski hackeri sa napojili na systém telekomunikačnej spoločnosti Verizon a zamerali sa na mobily používané republikánskym kandidátom na prezidenta Donaldom Trumpom a uchádzačom o viceprezidentský úrad J. D. Vanceom.