• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 20.9.2024Meniny má Ľuboslav(a)
14°Bratislava

Kapustnica či med do príručnej batožiny nepatria

  • 6:29 19.12.2013
  • BRATISLAVA
Kapustnica či med do príručnej batožiny nepatria

Kapustnica či med do príručnej batožiny pri cestovaní letecky nepatria. V tomto vianočnom čase sa však stáva, že cestujúci majú v príručnej batožine typické vianočné potraviny, ako je aj kapustnica, med či slivovica. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava Veronika Ševčíková.

"Upozorňujeme cestujúcich, že v príručnej batožine môžu prevážať tekuté, pastové či gélové prípravky, teda vrátane medu a kapustnice, len v samostatných nádobách s objemom maximálne do 100 ml," poznamenala s tým, že tie musia byť v priehľadnom a zatvárateľnom plastovom vrecku s objemom maximálne liter. Ak chcú cestujúci svojich blízkych potešiť, hovorkyňa odporúča, aby potraviny prenášali vo veľkej batožine a nie v príručnej.

Pridajú desiatky letov

Bratislavské letisko vyjde počas vianočných sviatkov cestujúcim v ústrety pridaním 44 letov. "Ide o cestujúcich, ktorí pracujú najmä vo Veľkej Británii a v Írsku a v týchto dňoch sa vracajú na sviatky domov, pričom využívajú tradičné letecké spojenie do Bratislavy," priblížila Ševčíková s tým, že letisko pridalo lety počas vianočných sviatkov a po Novom roku nad rámec zimnej ponuky.

Spoločnosť Ryanair pridá počas tohtoročných sviatkov 22 letov. V prípade destinácie Londýn - Stansted pridala sedem letov, v prípade Dublinu takisto sedem, z alebo do Liverpoolu tri lety, v prípade Birminghamu taktiež tri lety, z a na letisko Londýn - Luton dva lety.

Viac bude aj charterov

Od Vianoc do sviatku Troch kráľov, 6. januára, pridali viaceré lety aj iné charterové spoločnosti. Bingo Airways vypraví 14 letov z a do gréckych Atén a z Prahy do Bratislavy. Pre grécku klientelu zabezpečí spoločnosť Go2Sky osem letov z a do gréckeho mesta Thessaloniki. Cestovať domov na vianočné sviatky bude jednoduchšie aj na východ Slovenska, keďže od 11. decembra môžu cestujúci využiť pravidelné letecké spojenie medzi Bratislavou a Košicami.

Do Belgicka na letisko Brusel - Charleroi lieta spoločnosť Ryanair štyrikrát týždenne, do írskeho Dublinu päťkrát týždenne. Spoločnosť Norwegian Air Shuttle lieta do Osla dvakrát týždenne, lety do Moskvy - Vnukovo sú naplánované spoločnosťou UTair Aviation trikrát do týždňa. České aerolínie lietajú do Košíc a do Prahy šesťkrát za týždeň.

Spoločnosť Ryanair má v ponuke aj lety do talianskeho Alghera, a to dvakrát týždenne, na letisko Miláno - Bergamo päťkrát za týždeň a do Ríma - Ciampino takisto dvakrát týždenne. Na Ukrajinu na letisko Kyjev - Žuljany má spoločnosť Air Onix naplánované tri lety za týždeň. Do Veľkej Británie na letisko Londýn - Stansted lieta Ryanair 11-krát týždenne, na Londýn - Luton štyrikrát za týždeň, do Birminghamu a Liverpoolu dvakrát týždenne. Zimný letový poriadok Letiska Bratislava platí do 29. marca 2014.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vo viacerých mestách prebehli protesty proti krokom vedenia Ministerstva kultúry

Vo viacerých mestách prebehli protesty proti krokom vedenia Ministerstva kultúry

VČERA - 20:28Domáce

Vo viacerých mestách sa vo štvrtok večer protestovalo.

Premiér: Desať miliárd eur z fondu EÚ pomôže pri náprave škôd po povodniach

Premiér: Desať miliárd eur z fondu EÚ pomôže pri náprave škôd po povodniach

VČERA - 20:26Domáce

Desať miliárd eur z kohézneho fondu Európskej únie (EÚ) pre krajiny postihnuté záplavami považuje predseda vlády SR Robert Fico za "obrovskú pomoc".

Na Jaroveckom ramene Dunaja našli telo utopeného muža

Na Jaroveckom ramene Dunaja našli telo utopeného muža

VČERA - 20:24Domáce

Na Jaroveckom ramene Dunaja našli vo štvrtok telo utopeného muža.

Na pomoc jednorodičom otvorili v Bratislave Odevnú banku

Na pomoc jednorodičom otvorili v Bratislave Odevnú banku

VČERA - 19:04Domáce

Na pomoc jednorodičom otvorila v Bratislave Nadácia pre deti Slovenska Odevnú banku.

Muž bránil spolujazdcovi odísť z vozidla, následne narazil do stĺpa

Muž bránil spolujazdcovi odísť z vozidla, následne narazil do stĺpa

VČERA - 18:53Domáce

Vodič z Českej republiky bránil spolujazdcovi odísť z vozidla, následne v blízkosti bratislavskej mestskej časti Rusovce narazil do stĺpa.