• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 27.10.2024Meniny má Sabína
14°Bratislava

Tenista Hutchins porazil rakovinu a potvrdil veľký návrat

  • 12:38 19.12.2013
  • BRISBANE
Tenista Hutchins porazil rakovinu a potvrdil veľký návrat

Bristský tenista sa predstaví po boku svojho stabilného partnera spred diagnostikovania Hodgkinovho lymfómu Colina Fleminga.

Britský tenista po zhubnom ochorení Ross Hutchins potvrdil svoj štart vo štvorhre na prelome kalendárnych rokov na turnaji ATP World Tour Brisbane International v austrálskom Brisbane. Predstaví sa po boku svojho stabilného partnera spred diagnostikovania Hodgkinovho lymfómu Colina Fleminga.

"Keď si rekapitulujem posledný rok, pociťujem radosť a zároveň hrdosť na seba aj ľudí okolo mňa, že som bol v stave dostať sa až do takého štádia pripravenosti na austrálsky január. Som úplne fit a neviem sa dočkať," povedal pre Sky Sports 28-ročný niekdajší 26. muž svetového rebríčka ATP vo štvorhre.

Hutchins už v októbri počas akcie Barclays Spaces for Sport v londýnskom White Hart Lane Sports Centre podľa Tennis World vyhlásil: "Som bez limitov späť v tréningovom procese. Spočiatku som netlačil na pílu, ale teraz sa už nijako neobmedzujem. Udieram do loptičky na dvorci, dávam si do tela v posilňovni a užívam si to azda ešte viac ako v minulosti. Je neskutočné, ako človeku chýba tenis, keď sa ocitne mimo diania."

Rodák z kultového Wimbledonu oznámil svoje ochorenie koncom roka 2012. "Šťastný Nový rok všetkým! Nanešťastie, istý čas strávim mimo tenisu, práve mi našli Hodgkinov lymfóm...," uviedol vtedy Hutchins prostredníctvom Twitteru.

Hutchins sa nehodlá "len" vrátiť: "Vnímam to ako šancu dosiahnuť s Colinom Flemingom ešte viac ako v minulosti. Chceme sa kvalifikovať na koncosezónny šampionát ATP World Tour Finals do Londýna. Považujem nás za kvalitnú dvojicu. Máme za sebou rok vynútenej odmlky, ale podľa mňa môžeme v sezóne 2014 nadviazať na všetko dobré predchádzajúce. Očakávame, že sa nám bude dariť, neuspokojíme sa s malými krôčikmi."

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.