• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 20.9.2024Meniny má Ľuboslav(a)
13°Bratislava

Pozrite si, aké zmeny čakajú bratislavskú MHD cez sviatky

  • 6:23 23.12.2013
  • BRATISLAVA
Pozrite si, aké zmeny čakajú bratislavskú MHD cez sviatky

Mestská hromadná doprava (MHD) v Bratislave bude počas vianočných prázdnin premávať v mimoriadnom režime.


Od 23. decembra do 7. januára nebude premávať električková linka č. 7, ani autobusové linky č. 27, 35, 58, 133 a 192. Na linke č. 92 z Devínskej Novej Vsi do Petržalky bude premávať len jeden spoj v čase striedania pracovných zmien vo Volkswagene, ostatné spoje na tejto linke premávať nebudú.

Pozor na Štedrý deň
Cez pracovné dni budú spoje MHD jazdiť podľa cestovného poriadku platného v pracovný deň školských prázdnin, informuje Dopravný podnik Bratislava na svojej internetovej stránke.

Na Štedrý deň 24. decembra budú spoje premávať ako v dňoch pracovného pokoja s tým, že po 17:00 bude premávka na linkách MHD postupne ukončená. Od 18:30 začnú jazdiť linky nočnej dopravy z Hlavnej stanice/Hodžovho námestia, ktoré budú premávať približne do 06:30.

Dopravný podnik cestujúcim odporúča využiť na polnočné omše nočné spoje, ktoré premávajú do 23:30 v polhodinových intervaloch. MHD bude premávať ako v dni pracovného pokoja aj 25. a 26. decembra. Prvé odchody liniek MHD z centra mesta budú 25. decembra zabezpečené približne od 06:30 a z okrajových častí mesta približne od 07:00.

Počas silvestrovskej noci dopravný podnik posilní električky, trolejbusy aj autobusy a premávka nočných liniek bude zabezpečená približne do 06:30. Električková linka č. 2 bude premávať od 22:00 po okružnej trase. Od zastávky Legionárska v smere do centra mesta pôjde priamo cez Krížnu a Špitálsku ulicu na Námestie SNP.

Odtiaľ bude električka premávať k ŽST Nové Mesto po stálej trase. Linka č. 4 bude premávať medzi zastávkami Park kultúry a Kamenné námestie/Mariánska obojsmerne cez tunel, Kapucínsku a Námestie SNP. Počas silvestrovských osláv bude približne od 23:30 do ranných hodín uzavreté Vajanské nábrežie. Autobusová linka č. 28 tak bude v tomto čase jazdiť po skrátenej trase.

Silvester prinesie ďalšie zmeny
Posledný spoj číslo 28 z Devínskej Novej Vsi bude končiť pod Mostom SNP. Zmeny budú počas silvestrovskej noci aj na nočnej linke N33, ktorá v smere na Dlhé diely pôjde od zastávky Wüstenrot v oboch smeroch cez Petržalku k Mostu SNP.

Odtiaľ bude z druhého nástupišťa pokračovať cez Nábrežie arm. gen. L. Svobodu po svojej trase. V smere na Hlavnú stanicu obslúži aj zastávku Most SNP, zastavovať bude na výstupišti linky č. 70, neobslúži však zastávky Malá scéna a Námestie Ľ. Štúra.

K novoročným oslavám ľudí privezú počas silvestrovskej noci posilnené linky. Električky na linke N5 budú premávať po štandardnej trase linky č.5 z Dúbravky cez Karlovu Ves, tunel, Obchodnú do Rače. Linka N8 bude premávať medzi zastávkami Astronomická v Ružinove a Poštovou po trase linky č. 8.


Sviatočný režim aj na Troch kráľov
Od zastávky Poštová bude pokračovať ako linka N10 cez Námestie SNP, Špitálsku, Krížnu, Trnavské mýto a Vajnorskú ulicu po Vozovňu Jurajov dvor. Linka N10 z Vozovne Jurajov dvor pôjde cez Vajnorskú, Trnavské mýto, Krížnu a Špitálsku ulicu.

Od zastávky Mariánska bude pokračovať ako linka N8 cez Námestie SNP a Obchodnú po trase linky 8 do Ružinova. Autobusová linka N72 bude premávať na trase Dolné hony - Prievozská - Hodžovo námestie v 15 až 30 minútových intervaloch. V rovnakých intervaloch budú premávať aj linky N21, N33, N80, N93 a N95.

Na Nový rok 1. januára bude mestská hromadná doprava premávať ako v dňoch pracovného pokoja. Prvé linky budú z konečných zastávok v centre mesta odchádzať približne od 06:30, z okrajových častí Bratislavy približne o 07:00. Sviatočná premávka bude aj 6. januára a od stredy 8. januára bude MHD už premávať podľa cestovných poriadkov platných pre pracovný deň.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia zasahuje pri vážnej nehode, cesta je neprejazdná

Polícia zasahuje pri vážnej nehode, cesta je neprejazdná

DNES - 7:08Domáce

Na ceste sa zrazili tri kamióny s dodávkou, polícia zastavila premávku.

Vo viacerých mestách prebehli protesty proti krokom vedenia Ministerstva kultúry

Vo viacerých mestách prebehli protesty proti krokom vedenia Ministerstva kultúry

VČERA - 20:28Domáce

Vo viacerých mestách sa vo štvrtok večer protestovalo.

Premiér: Desať miliárd eur z fondu EÚ pomôže pri náprave škôd po povodniach

Premiér: Desať miliárd eur z fondu EÚ pomôže pri náprave škôd po povodniach

VČERA - 20:26Domáce

Desať miliárd eur z kohézneho fondu Európskej únie (EÚ) pre krajiny postihnuté záplavami považuje predseda vlády SR Robert Fico za "obrovskú pomoc".

Na Jaroveckom ramene Dunaja našli telo utopeného muža

Na Jaroveckom ramene Dunaja našli telo utopeného muža

VČERA - 20:24Domáce

Na Jaroveckom ramene Dunaja našli vo štvrtok telo utopeného muža.

Na pomoc jednorodičom otvorili v Bratislave Odevnú banku

Na pomoc jednorodičom otvorili v Bratislave Odevnú banku

VČERA - 19:04Domáce

Na pomoc jednorodičom otvorila v Bratislave Nadácia pre deti Slovenska Odevnú banku.