• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 22.10.2024Meniny má Sergej
Bratislava

Z Iné Kafe odišiel basgitarista Peter Fóra

  • 12:11 13.01.2014
  • BRATISLAVA
Z Iné Kafe odišiel basgitarista Peter Fóra

Zo slovenskej pop-punkovej skupiny Iné Kafe odišiel jej dlhoročný člen a basgitarista Peter Fóra, prezývaný Forus. Kapela to oznámila v piatok prostredníctvom sociálnej siete Facebook, čím spôsobila u svojich fanúšikov šok. Dôvodom odchodu basgitaristu boli údajné dlhodobé osobné nezhody.

Okrem stanoviska na oficiálnej facebookovej stránke kapely sa na svojom osobnom profile k odchodu člena vyjadril frontman Vratko Rohoň . "Drogy sú najväčšie svinstvo na svete. Leptajú osobnosti, osudy ľudí a vzťahy medzi nimi. Celý život nastavujem chrbát, aby som niekoho kryl. Výsledok? Pľuvance z každej strany. Stačilo. Mám 40 rokov a v tomto jednoznačne jasno. Nulová tolerancia. Už nikdy to nechcem mať v kapele a ani v jej okolí. Dúfam, že sa mi to už konečne v živote splní," napísal Rohoň.

Krátko na to reagoval Forus a obvinenia odmietol. "Jeho zámer ako ma očierniť a nechať vás si o mne myslieť, že beriem drogy, je fakt veľmi ponižujúce a iba slaboch, ktorý v spoločnosti trpí sám sebou toto môže povedať verejne. Týmto svojím vyhlásením mi nepriamo naznačil, aby som sa teda aj ja bližšie vyjadril, kto a aký on vlastne naozaj je, ako to s vami “úprimne” myslí a ako veci v Iné Kafe "fungujú”," prihováral sa fanúšikom cez sociálnu sieť.

Agentúra SITA preto požiadala frontmana skupiny Vratka Rohoňa o oficiálne stanovisko. "Je to veľká rana, najmä z pohľadu fanúšikov. Vyjadrenia na Facebooku sa mi nepísali ľahko. Cítil som veľký smútok a veľký tlak," povedal Rohoň pre agentúru SITA. Okrem toho frontman kapely uviedol, čo kapelu čaká v najbližšej dobe. "Iné Kafe sa pravdepodobne na istý čas odmlčí a využije ho na prácu, ktorá je smerovaná k fanúšikom, teda na písanie nových piesni. Nikdy nebolo cieľom Iné Kafe vytvárať mediálny kapitál pre bulvár. To nie je súčasť rock'n'rollu," dodal Rohoň.

Iné Kafe vznikli v roku 1995 a debutovali o tri roky neskôr albumom Vitaj!, po ktorom nasledovali štúdiovky Čumil (1999), Je tu niekto? (2000), Príbeh (2001) a Bez udania dôvodu (2003).

V roku 2006 kapela oznámila ukončenie činnosti, pretože spevák Vratko Rohoň sa rozhodol venovať lietaniu. O štyri roky neskôr sa však Iné Kafe vrátili na scénu a v roku 2011 vydali album Právo na šťastie, ktorý pokrstili 24. novembra na palube lietadla Boeing 737-300. To pilotoval samotný Rohoň.

Odchod Forusa z kapely však nie je prvým. Od roku 2011 ich skupina zažila už päť, pričom ju opustil aj dlhoročný manažér Roman Fecko.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Film Prezidentka ukáže osobný príbeh aj zákulisie vysokej politiky

Film Prezidentka ukáže osobný príbeh aj zákulisie vysokej politiky

VČERA - 16:05Kultúra

Pohľad za múry prezidentského paláca, osobný príbeh aj päť turbulentných rokov Slovenska prináša film Prezidentka.

Sigourney Weaverová, alias Ellen Ripleyová zo ságy Votrelec, slávi 75. narodeniny

Sigourney Weaverová, alias Ellen Ripleyová zo ságy Votrelec, slávi 75. narodeniny

6:30 08.10.2024Kultúra

Po stvárnení Ellen Ripleyovej z filmovej ságy Votrelec sa zo Sigourney Weaverovej stala svetoznáma herečka.

Populárna herečka Monika Hilmerová slávi päťdesiatku

Populárna herečka Monika Hilmerová slávi päťdesiatku

6:16 07.10.2024Kultúra

Monika Hilmerová patrí už dlhé roky medzi najobsadzovanejšie slovenské herečky.

Nela Pocisková predstavila nový album Cesta

Nela Pocisková predstavila nový album Cesta

19:22 05.10.2024Kultúra

Speváčka a herečka Nela Pocisková predstavila v piatok 4. októbra nový štúdiový album, ktorý dostal názov Cesta. Dala si tak darček priamo v deň 34. narodenín.

Novým riaditeľom Opery SND sa od 15. októbra stane Rastislav Štúr

Novým riaditeľom Opery SND sa od 15. októbra stane Rastislav Štúr

15:30 05.10.2024Kultúra

Novým riaditeľom Opery SND sa stane Rastislav Štúr. Na post ho k 15. októbru vymenuje generálna riaditeľka Slovenského národného divadla (SND) Zuzana Ťapáková.