• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 23.10.2024Meniny má Alojzia
11°Bratislava

Morgensterna pustili z nemocnice, účasť v Soči je otvorená

  • 14:17 16.01.2014
  • SALZBURG
Morgensterna pustili z nemocnice, účasť v Soči je otvorená

Rakúskeho reprezentanta v skokoch na lyžiach Thomasa Morgensterna vo štvrtok prepustili z nemocnice v Salzburgu.

Stalo sa tak šesť dní po páde 27-ročného rodáka zo Spittalu, ktorý v piatok 10. januára pri druhom tréningovom pokuse na "mamuťom" mostíku HS-200 v Kulme v rakúskom stredisku Tauplitz/Bad Mitterndorf stratil vo vzduchu rovnováhu a približne z výšky šesť metrov spadol na hlavu i chrbát.

Odporúčame aj:

Video: Hrôzostrašný pád, skokan na lyžiach spadol na hlavu

Trojnásobného olympijského víťaza previezli na súkromnú kliniku Mariahilf v Klagenfurte, kde bude pokračovať v rehabilitácii a zotavovaní sa zo zranenia hlavy a pomliaždenia pľúc. Informuje o tom portál orf.at.

"Darí sa mu prekvapujúco dobre," uviedol primár nemocnice v Salzburgu Josef Obrist na margo "Morgiho", ktorý bol po celý čas hospitalizácie na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Video: Hrôzostrašný pád Morgensterna
Čaká ho rehabilitácia a cvičenia

"Nebolo to iba zo zdravotných dôvodov, ale i preto, aby mal väčší pokoj, aj od zástupcov médií. Chceli sme mu dopriať nerušený priestor na regeneráciu," doplnil J. Obrist.

Primár salzburskej nemocnice ešte poznamenal, že kým bezprostredne po príchode si rakúsky skokan na lyžiach na nich nepamätal, teraz si už spomenie aj na niektoré detaily: "Nejaké výpadky tam ešte sú, ale to nie je v takýchto prípadoch nič mimoriadne."

Po štvrtkovom presune do Klagenfurtu čaká na Thomasa Morgensterna ďalšia rehabilitácia a cvičenia. Či bude štart výborného rakúskeho reprezentanta a ašpiranta na niektorú z medailí na blížiacich sa ZOH 2014 v Soči reálny, je zatiaľ predčasné rozprávať.

Dvierka do Soči má otvorené

Šéftréner rakúskej reprezentácie v skokoch na lyžiach Alexander Pointner informoval, že bude na Morgensterna čakať tak dlho, ako sa len dá. "Dúfam, že stále existuje reálna šanca na účasť Thomasa v Soči. Nechám dvierka pre neho otvorené," vyjadril sa Pointner. Uzávierka nominácie Rakúska je 27. januára 2014.

Druhý muž celkového poradia na 62. ročníku prestížneho podujatia Turné štyroch mostíkov na prelome rokov mal po mesiaci ďalší ťažký pád. V polovici decembra musela Morgensterna z pretekov v nemeckom Titisee-Neustadte transportovať helikoptéra do nemocnice vo Freiburgu.

Osemnásobný zlatý medailista z majstrovstiev sveta a dvojnásobný držiteľ veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári stratil po odraze kontrolu nad pravou lyžou a už nedokázal "ustáť" svoj let.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.