• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 24.10.2024Meniny má Kvetoslava
Bratislava

Sting a Paul Simon vo februári vyrazia na spoločné turné

  • 9:02 22.01.2014
  • BRATISLAVA
Sting a Paul Simon vo februári vyrazia na spoločné turné

Spoločné americké turné legendárnych hudobníkov Stinga a Paula Simona sa začne 8. februára v meste Houston. Na koncertnej šnúre, ktorá sa zastaví v 18 amerických mestách, každý z nich sólovo predstaví to najlepšie z vlastnej tvorby, pričom vybrané piesne zahrajú spoločne.

S nápadom vyraziť spolu na turné vraj prišiel Simon a hneď oslovil Stinga, ktorý je v New Yorku jeho susedom. "Je to majster," povedal o Simonovi Sting. "Keby som sa niekedy chcel vyrovnať schopnému autorovi piesni, bol by to Paul Simon," dodal známy spevák.

Hudobníci v súčasnosti pripravujú zoznam piesni, ktoré na turné odohrajú. Z repertoára Paula Simona vraj vybrali skladby Bridge Over Troubled Water a America, ktoré nahral s dlhoročným spolupracovníkom Artom Garfunkelom.

Video: Simon and Garfunkel - Bridge Over Troubled Water
Od Stinga by mali zaznieť piesne Fields of Gold či Fragile. "Mohla by z toho byť veľká zábava, niečo ako súboj skupín," uviedol Sting. "Keď postavíte na jedno pódium hudobníkov takéhoto kalibru, budú sa snažiť predviesť v čo najlepšom svetle a nebude chýbať troška súťaživosti, no zároveň to prinesie veľa porozumenia a citu. Myslím, že to bude fantastické," dodal na záver.

Video: Sting - Fields Of Gold
Šesťdesiatdvaročný Gordon Matthew Sumner alias Sting sa ako sólista na scéne pohybuje 30 rokov a dosiaľ vydal jedenásť štúdiových albumov, z ktorých najnovší vyšiel v septembri 2013. Predtým pôsobil v skupine The Police. Vo svojej zbierke má celkovo 16 cien Grammy, päť Brit Awards, dve Ivor Novello Awards, jednu cenu Emmy, Zlatý glóbus a tri nominácie na Oscara.

Na celom svete predal viac ako 100 miliónov nahrávok. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock'n'rollovej siene slávy a má i svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Medzi jeho najväčšie sólové hity patria skladby ako Russians, Fragile, All This Time, If I Ever Lose My Faith in You, Englishman In New York, Why Should I Cry For You?, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, When We Dance, Desert Rose či Brand New Day. S kapelou Police nahral hity Roxanne, Message in a Bottle, Don't Stand So Close to Me, Every Little Thing She Does Is Magic alebo Every Breath You Take.

Video: Sting - Englishman In New York
O desať rokov starší Paul Simon sa preslávil ako člen dua Simon & Garfunkel s Artom Garfunkelom. Dvojica, ktorá najprv vystupovala pod názvom Tom & Jerry, má na konte päť štúdioviek - Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary and Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970).

Medzi ich hity patria skladby ako The Sound of Silence, I Am a Rock, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge over Troubled Water či Cecilia. Formácia s prestávkami fungovala do roku 2010, kedy museli pre Garfunkelove zdravotné problémy zrušiť plánované turné. Na konte majú niekoľko cien Grammy, pričom jednu získali aj za celoživotný prínos. V roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Video: Simon & Garfunkel- Wednesday Morning
Informácie pochádzajú z agentúry AP, webových stránok www.billboard.com a www.ultimateclassicrock.com a z archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Film Prezidentka ukáže osobný príbeh aj zákulisie vysokej politiky

Film Prezidentka ukáže osobný príbeh aj zákulisie vysokej politiky

16:05 21.10.2024Kultúra

Pohľad za múry prezidentského paláca, osobný príbeh aj päť turbulentných rokov Slovenska prináša film Prezidentka.

Sigourney Weaverová, alias Ellen Ripleyová zo ságy Votrelec, slávi 75. narodeniny

Sigourney Weaverová, alias Ellen Ripleyová zo ságy Votrelec, slávi 75. narodeniny

6:30 08.10.2024Kultúra

Po stvárnení Ellen Ripleyovej z filmovej ságy Votrelec sa zo Sigourney Weaverovej stala svetoznáma herečka.

Populárna herečka Monika Hilmerová slávi päťdesiatku

Populárna herečka Monika Hilmerová slávi päťdesiatku

6:16 07.10.2024Kultúra

Monika Hilmerová patrí už dlhé roky medzi najobsadzovanejšie slovenské herečky.

Nela Pocisková predstavila nový album Cesta

Nela Pocisková predstavila nový album Cesta

19:22 05.10.2024Kultúra

Speváčka a herečka Nela Pocisková predstavila v piatok 4. októbra nový štúdiový album, ktorý dostal názov Cesta. Dala si tak darček priamo v deň 34. narodenín.

Novým riaditeľom Opery SND sa od 15. októbra stane Rastislav Štúr

Novým riaditeľom Opery SND sa od 15. októbra stane Rastislav Štúr

15:30 05.10.2024Kultúra

Novým riaditeľom Opery SND sa stane Rastislav Štúr. Na post ho k 15. októbru vymenuje generálna riaditeľka Slovenského národného divadla (SND) Zuzana Ťapáková.