• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 20.9.2024Meniny má Ľuboslav(a)
13°Bratislava

Doprava v Česku je naďalej komplikovaná, v Ústí sa zrazilo 11 áut

  • 10:51 22.01.2014
  • PRAHA
Doprava v Česku je naďalej komplikovaná, v Ústí sa zrazilo 11 áut

Meteorológovia varovali, že na celom území sa bude v utorok od severu ochladzovať a dážď sa bude meniť na sneženie.

Vodiči v celom Česku sa dnes musia po nočnom snežení pripraviť na šmykľavé cesty, píše spravodajský serveriDNES.cz. V Prahe už kvôli poľadovici stojí osem liniek autobusov v časti mesta na ľavom brehu Vltavy, na mnohých miestach republiky dochádza k haváriám áut. Hromadná nehoda skomplikovala dopravu napríklad v Ústí nad Labem, problémy sú tiež v Prahe na Smíchove. Vlaky premávajú bez ťažkostí. 

Dopravný podnik hlavného mesta Praha zastavil kvôli poľadovici premávku liniek v oblasti Strahova, Vypichu, Petřín, Motola, Európskej, Hanspaulky a Šmukýřky.

Problémy sú napríklad aj na spojnici Liberca s Prahou, teda na cestách R35 a R10. Pri jazde z kopca pri Jeřmaniciach narazilo auto smerujúce na Prahu do ľavého zvodidla, pravý jazdný pruh je prejazdný. Neďaleko odtiaľ v opačnom smere nabúralo osobné auto a tvoria sa kolóny. Ďalšie auto narazilo do zvodidla pri Mnichovom Hradišti v smere na Turnov, opisuje situáciu internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

Vodičom na R10 hrozí tiež poľadovica pri Benátkach nad Jizerou a tradične šmykľavý nájazd na pražskú diaľnicu pri Turnove.

Z Klíšskej ulice v Ústí nad Labem je hlásená zrážka 11 áut, ulica je neprejazdná. Ďalšia havária sa stala aj na Kekulovej ulici, ale ani jedna z nich si nevyžiadala ranených.

Podľa informácií od cestárov z jednotlivých regiónov je na vozovkách skôr len kašovitý sneh, predovšetkým vo vyšších polohách. Inak sú cesty holé a mokré. V niektorých oblastiach - napríklad v Ústeckom, Pardubickom alebo Moravskosliezskom kraji - sa však môžu motoristi stretnúť aj s poľadovicou. V Plzenskom a Olomouckom kraji sa objavujú navyše i hmly.

Vlaková doprava nemá kvôli počasiu žiadne problémy. 

V Českej republike ojedinele stále sneží alebo prší, zrážky môžu pri nízkych teplotách namŕzať. Okolo 08.30 h sa teploty v celej ČR pohybovali maximálne na bode mrazu.

Meteorológovia varovali, že na celom území ČR sa bude v utorok od severu ochladzovať a dážď sa bude postupne všade meniť na sneženie. Pod vplyvom ochladzovania mokrého zemského povrchu sa tvorila poľadovica predovšetkým v nočných hodinách z utorka nadnes. Odborníci však čakávajú, že aj v priebehu nasledujúcej noci sa bude na neošetrených cestách tvoriť poľadovica, uvádza serveriDNES.cz.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: Youtube
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Biely dom: Stále veríme v diplomatické riešenie konfliktu na Blízkom východe

Biely dom: Stále veríme v diplomatické riešenie konfliktu na Blízkom východe

DNES - 6:13Zahraničné

Biely dom vo štvrtok vyhlásil, že eskalácia konfliktu medzi Izraelom a Libanonom sa dá stále vyriešiť diplomatickou cestou.

Explozíva do zariadení nastražili vraj ešte predtým, než sa dostali do Libanonu

Explozíva do zariadení nastražili vraj ešte predtým, než sa dostali do Libanonu

DNES - 6:11Zahraničné

Prvé vyšetrovanie zo strany libanonských úradov v súvislosti s výbuchmi komunikačných zariadení v krajine preukázalo, že explozíva boli do týchto zariadení nastražené ešte predtým, než sa dostali do Libanonu.

Čečenský vodca Kadyrov obvinil Muska, že mu na diaľku vypol Cybertruck

Čečenský vodca Kadyrov obvinil Muska, že mu na diaľku vypol Cybertruck

DNES - 6:08Zahraničné

Ramzan Kadyrov, vodca ruskej Čečenskej republiky, obvinil vo štvrtok Elona Muska, že odstavil jeho vozidlo Tesla Cybertruck, ktoré podľa vlastných slov od miliardára dostal ešte v auguste.

V dome našli telo muža, príčina smrti prekvapila aj políciu

V dome našli telo muža, príčina smrti prekvapila aj políciu

VČERA - 22:10Zahraničné

Polícia našla jeho telo až po niekoľkých dňoch. Policajti neverili záverom vyšetrovania.

Odchádzajúci šéf NATO varuje Spojené štáty a Európu pred izolacionizmom

Odchádzajúci šéf NATO varuje Spojené štáty a Európu pred izolacionizmom

VČERA - 21:31Zahraničné

Odchádzajúci generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vo svojom štvrtkovom rozlúčkovom prejave varoval Spojené štáty a Európu pred "izolacionizmom".