• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 24.10.2024Meniny má Kvetoslava
Bratislava

Vyhrážky od teroristov dostal aj Slovenský olmypijský výbor

  • 15:44 22.01.2014
  • BRATISLAVA
Vyhrážky od teroristov dostal aj Slovenský olmypijský výbor

Slovenský olympijský výbor dostal v stredu 22. januára na svoju e-mailovú adresu krátky list v angličtine, v ktorom odosielateľ upozornil na hrozbu teroristických útokov proti slovenskému olympijskému tímu na zimných olympijských hrách 2014 v Soči. Podobné mailové hrozby adresovali viacerým národným olympijským výborom, prijatie správy už potvrdili zástupcovia z Maďarska.

Na e-mailovú adresu SOV prišiel krátky list v angličtine. "Očividne ide o obežníkový e-mail, pretože podľa informácií z Medzinárodného olympijského výboru (MOV) dostalo rovnaký e-mail viacero národných olympijských výborov, pričom sa v mailoch menilo len označenie štátnej príslušnosti," uvádza sa v tlačovej správe Slovenského olympijského výboru.

Odporúčame:

Obama telefonoval s Putinom, pomôže mu ochrániť olympiádu

Rusi hľadajú čierne vdovy, jedna by už mala byť v Soči

Teroristi hrozia Soči krvavým ´darčekom´pre turistov

MOV vydal k celej veci stanovisko, v ktorom uvádza, že otázku bezpečnosti berie veľmi vážne a všetky vierohodné informácie poskytuje relevantným bezpečnostným službám. "Avšak v tomto prípade to vyzerá tak, že e-mail rozoslaný viacerým národným olympijským výborom neobsahuje hrozbu a javí sa ako náhodné posolstvo od niekoho z verejnosti," cituje stanovisko MOV tlačová správa SOV.

Slovenský olympijský výbor zobral e-mail na vedomie a informoval o ňom príslušné zodpovedné orgány Slovenskej republiky. "Pokiaľ SOV prijme nejaké opatrenia v súvislosti s bezpečnostnými rizikami, tak jedine v spolupráci s príslušnými orgánmi SR a na základe ich odporúčaní," píše sa v správe SOV.

Rusko prijalo bezpečnostné opatrenia

E-mailové správy dostali aj zástupcovia ďalších európskych olympijských výborov. Prijatie potvrdili v Nemecku, Taliansku, Rakúsku, Maďarsku i Švajčiarsku. Medzičasom vyšli najavo ďalšie informácie. Podľa hovorcu Rakúskeho olympijského výboru Wolfganga Eichlera ide o falošné hrozby. "Mail je pravdepodobne od odosielateľa z Izraela, ktorý posiela podobné hrozby už niekoľko rokov," uviedol pre ORF hovorca Rakúskeho olympijského výboru Wolfgang Eichler.

Rusko prijalo mimoriadne bezpečnostné opatrenia v súvislosti so zimnými olympijskými hrami, ktoré sa začínajú 7. februára. Severokaukazskí extrémisti totiž opakovane pohrozili útokmi proti účastníkom hier. Teroristi už pred ZOH uskutočnili niekoľko útokov. V juhoruskom Volgograde pri útokoch na ciele verejnej dopravy zahynulo najmenej 34 osôb. Teroristi útočili aj v piatok v dagestanskom meste Machačkala, kde explózia reštaurácie po paľbe z granátometu zranila najmenej sedem osôb. Ruské bezpečnostné sily momentálne pátrajú po troch potenciálnych samovražedných útočníčkach, ktoré by mohli ohroziť zimné olympijské hry. Jedna z nich by sa už dokonca mohla nachádzať priamo v Soči.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.