• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 25.10.2024Meniny má Aurel
11°Bratislava

Video: Hviezdna Na Li kedysi dostala na stupňoch facku

  • 14:03 29.01.2014
  • PEKING
Video: Hviezdna Na Li kedysi dostala na stupňoch facku

Hráčka sa prekvapene chytila za líce, jej výraz zakryla šiltovka. Podľa viacerých fanúšikovských fór išlo o trest za chabý výkon.

Návrat čínskej už dvojnásobnej grandslamovej tenisovej šampiónky Na Li do vlasti sprevádza čoraz viac kontroverzií. Na webe sa najnovšie objavilo video, ktoré do značnej miery vysvetľuje vlažný postoj finálovej premožiteľky Dominiky Cibulkovej z melbournských Australian Open voči domácim politickým, regionálnym či športovým autoritám.

Staronová trojka svetového rebríčka Na Li sa aj v spoločnosti svojho manžela Ťiang Šana na pódiu prizerala historickým záberom zo slávnostného ceremoniálu po mixe na národnom šampionáte 2001. Funkcionár jej najprv zavesil na krk medailu a následne nečakane vylepil facku. Hráčka sa prekvapene chytila za líce, jej výraz zakryla šiltovka. Podľa viacerých fanúšikovských fór išlo o trest za chabý výkon. Ironické je, že zlato vtedy získal po boku Li Tching práve Ťiang Šan, teda manžel Na Li.

Video: Ďakovná reč víťazky Australian Open pobavila divákov

Tridsaťjedenročná Číňanka po prílete odmietla kyticu od zástupcov rodnej provincie Chu-pej, poukázala pri tom na svoju alergiu na peľ. Plejáda straníckych a úradníckych kádrov privítala šampiónku aj žiarivo červeným poukazom na 800-tisíc jüanov (97-tisíc eur).

Oficiálnu správu aj s fotografiou, na ktorej miestny pohlavár pózuje s nie veľmi nadšene sa tváriacou tenistkou, a s kritickými reakciami čínskych užívateľov internetu, zverejnil web chinasmack.com. Účastníci diskusie si kladú najmä otázku, kto asi zaplatil dar pre tenisovú milionárku, ktorá si počas kariéry zarobila na turnajoch už 15 759 674 amerických dolárov.

"Ľud provincie je hrdý na svoju rodáčku. Na Li svojím tenisovým umením a húževnatosťou demonštrovala bojového ducha dieťaťa Ťing-čchu. Teraz, keď ste doma, oddychujte. Delíme sa s vami o radosť z veľkého úspechu, budeme vás naďalej podporovať a povzbudzovať," citovala stránka sekretára výboru komunistickej strany provincie Li Chung-čunga.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.