• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 25.10.2024Meniny má Aurel
16°Bratislava

Kuzminová cítila v príprave tlak pre výsledky z Vancouveru

  • 7:21 05.02.2014
  • SOČI
Kuzminová cítila v príprave tlak pre výsledky z Vancouveru

Na biatlonistku Anastasiu Kuzminovú čaká počas nadchádzajúcich zimných olympijských hier v Soči náročná úloha. Slovenka s ruskými koreňmi sa pokúsi obhájiť dve medaily z Vancouveru 2010 - zlatú z rýchlostných pretekov a striebornú v stíhacích. "Neustále mi ľudia pripomínajú Vancouver. Každý mi doma hovoril, že mi drží palce, aby som dosiahla dobrý výsledok. Budem sa snažiť, ale pred poslednými zimnými olympijskými hrami som mala pokojnejšiu prípravu," povedala Kuzminová.

V tejto sezóne slovenskú biatlonovú jednotku trápi streľba. Na štart olympijských pretekov však chce ísť veselá a uvoľnená. "Nechcem neustále myslieť na to, že musím. Celá výprava chce urobiť fanúšikom radosť. Verím, že ich poteší každé dosiahnuté umiestnenie podporené veľkou snahou a odhodlaním," tvrdí rodáčka z Ťumenu.

Syn ostal doma

Kuzminová si uvedomuje, že na úspech v športe je potrebný aj kus šťastia. V biatlone musí pretekárke sadnúť deň a vyjsť všetko, ak chce byť úspešná. "Nestačí len povedať, že dnes mám výnimočnú formu a idem vyhrať. Jednoducho vám musí sadnúť deň a podariť sa všetko. Bez toho sa neprederiete hore. Stále musíte veriť, že sa to môže podariť," myslí si Kuzminová.

Dvadsaťdeväťročnú biatlonistku bude na diaľku z banskobystrického domova podporovať syn Jelisej, ktorý je jej veľkou oporou. V minulosti s mamou chodil syn na niektoré preteky. Soči však uvidí len prostredníctvom televíznej obrazovky. "Mala by som radosť, ak by bol so mnou, ale som profesionálka. Ak by cestoval s nami, nevedela by som sa maximálne koncentrovať na preteky," priznáva Kuzminová.

V Soči nebude doma

Vďaka ruskému rodisku by mohli byť zimné olympijské hry v tomto štáte pre Kuzminovú podujatím na domácej pôde. Najlepšia slovenská športovkyňa roka 2010 však priznáva, že Soči príliš nepozná. "Pochádzam z iného regiónu. Soči nie je typické Rusko, nevnímam to tak, že sa vraciam domov. Pôvod mi pomôže pri komunikácii, budem si rozumieť s ľuďmi," dopĺňa.

Olympijské trate mala možnosť spoznať počas vlaňajšej generálky. Biatlonisti ich označili za jedny z najťažších na svete. "Vo Svetovom pohári neexistujú náročnejšie. Sú na nich ťažké, prudké a dlhé stúpania. Navyše areál je v nadmorskej výške 1450 metrov, čo tiež ešte skomplikuje preteky," doplnila Kuzminová.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.