• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 25.10.2024Meniny má Aurel
13°Bratislava

Do Obludária s Pištom Vandalom prídu tri slovenské legendy

  • 10:21 06.02.2014
Do Obludária s Pištom Vandalom prídu tri slovenské legendy

Februárové Obludárium nebude v ničom zaostávať! Pozvanie prijali tri legendy! Muzikant a organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák, modelka Lucia Hablovičová a olympijský medailista z Atén – džudista Jozef Krnáč.



BRATISLAVA 6. februára (WBN/PR) - V januári uviedlo KC Dunaj prvýkrát novú talkshow, kde Pišta Vandal hostil speváka a textára Whiskyho zo skupiny Slobodná Európa, riaditeľku SNG Sandru Kusú a Jakuba Krónera, ktorý vymyslel animovanú Lokal TV.

Februárové Obludárium nebude v ničom zaostávať! Pozvanie prijali tri legendy! Muzikant a organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák, modelka Lucia Hablovičová a olympijský medailista z Atén – džudista Jozef Krnáč. Pišta Vandal už má vypracovaný smelý plán, ako prebudí šelmy, čo v sebe jeho noví hostia ukrývajú! Zahrá aj Vydrapená bužírka Punk System (VBPS), kapela Michala Kaščáka, ktorá protestuje proti športu a velebí bonvivánsku zhýralosť kaviarenských povaľačov! Obludárium s Pištom Vandalom vám opäť ponúka deväťdesiat šialených minút – britvy v uragáne, žiletky v mixéri, kamene v práčke!

Prvou spovedanou obludou bude Michal Kaščák, spevák formácie Bez ladu a skladu. Začal v nej spievať ešte predtým, než zmutoval. Fanúšikovia i kritika už vtedy vytušili, že pôjde o frontmana s nezameniteľným prejavom, charizmou a odhodlaním. Albumy X-metov, Horúce hlavy, Iba raz, navždy zmenili tvár modernej slovenskej hudby. Po rozpade Bez ladu a skladu založil Michal Kaščák projekt Neuropa. V roku 1997 zorganizoval prvýkrát festival Pohoda, ktorý je dnes najväčším a najnavštevovanejším multikultúrnym open-air podujatím na Slovensku. Michal Kaščák je bonviván a zarytý nepriateľ športu. Tento nekompromisno-radostný vzdor sa zrkadlí aj v jeho novom hudobnom projekte Vydrapená bužírka Punk System. Tu Michal Kaščák bubnuje, spieva a prednáša o škodlivých účinkoch aktívneho športu, pričom velebí liečebnú silu liehovín, plnotučných mliečnych výrobkov a radosti zo života.

Druhou hosťkou bláznivého večera bude Lucia Hablovičová. Nemusíme prízvukovať, že na Slovensku je len málo krajších a šmrncovnejších žien ako ona! Roky bola riaditeľkou súťaže Miss Slovensko. Robila dramaturgičku v komerčnej televízií, moderovala zhýralú "Smotánku", kde divákom predstavovala celebrity s ľudskou tvárou. Zaujíma sa o ňu bulvár, preto sa o nej takmer nič normálne nedozviete. Internet i noviny sú zamorené polopravdami o jej živote, vzťahoch a súkromí. Kto je teda Lucia Hablovičová? Ako vyzerá bez mejkapu a čomu sa venuje? Aký je svet modeliek, missiek a šoubiznisu? Luciu si do Obludária zavolal Pišta Vandal hlavne preto, že napriek všetkým úspechom ostala fajn babou a jej vnútorná krása sa vyrovná tej vonkajšej! Nikto nepochybuje o tom, že aj v nej drieme zviera, ktoré prezradí viac, než si dokážeme predstaviť.

Tretím hosťom Obludária je Jozef Krnáč, džudista, ktorý pre Slovensko získal striebornú medailu v roku 2004 na olympiáde v Aténach. S džudom začal ako štvorročný a odvtedy je zápasníckej žinenke verný. To, že džudo je vášeň a cesta životom a neznesie pokrytcov potvrdzuje samotný Dodo Krnáč svojím vyjadrením pre noviny: "Džudo nie je šport, v ktorom sa točia veľké peniaze. Niekto môže zavolať politikov a zahrať si exhibične s nimi tenis alebo futbal. Ale čo má urobiť džudista? Má si niekoho pozvať, aby ho vytrieskal na žinenke?". Pišta Vandal ho do Obludária pozýva preto, aby z neho vytrieskal čo najviac. Zaujímať ho bude, čo sa bojovníkovi preháňa hlavou, keď stojí v aréne muž proti mužovi a upierajú sa na neho tisíce očí. Spýta sa ho, či aj olympionik môže dostať skutočný výprask a potom Jožko Krnáč divákov naučí aj pár chmatov, aby sa v kritickej chvíli vedeli brániť.

Hudobným hosťom večera bude Vydrapená bužírka Punk System (VBPS), mladá začínajúca filozoficko-hudobná skupina, ktorú založil nezlomný Michal Kaščák. Skupina svojou produkciou nadväzuje na punkové zoskupenia sedemdesiatych rokov minulého storočia. Ideovo sa prikláňa k hnutiu alkopunk. Všetci členovia ostro odmietajú akékoľvek spájanie ich osôb s kolektívnymi športmi. Dravé tóny gitary, valivá a dunivá basa, ohlušujúce bicie, hymnické refrény a drzé texty o zhubných následkoch športovania – to je len zlomok toho, čo Kaščákovo hudobné teleso poslucháčom ponúkne.

Mozgom Obludária je prefíkaný Pišta Vandal – ceremoniár, spisovateľ, vydavateľ, muzikant. Muž mnohých tvárí. Frontman skupiny VANDALI a tiež najextrémnejšej slovenskej hudobnej formácie ČAD, ktorá získala cenu Radiohead Awards v kategórii Hard & Heavy. Autor desiatich kníh, bestselleru Havinkovo hovienko, vydavateľ Sama Marca, či Lucie Piussi, stĺpčekár v časopise .týždeň, bývalý vysokoškolský učiteľ. Silou svojho intelektu, vybičuje pudy, vyvráti bludy, prebudí obludy!

Kedy? 11. 2. (utorok)
Kde? KC DUnaj
Štart: 20.00 hod.
Vstup: 7€ na mieste, 6€ v predpredaji v bare v KC Dunaj

Event: www.fb.com/events/195813233959337
Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Marika Gombitová predstavuje novinku Stúpanie a 3CD nikdy nevydaných nahrávok

Marika Gombitová predstavuje novinku Stúpanie a 3CD nikdy nevydaných nahrávok

VČERA - 12:20Kultúra

Legendárna slovenská speváčka a skladateľka Marika Gombitová plní sľub, ktorý dala fanúšikom.

Jožo Ráž, líder skupiny Elán oslávi 70. narodeniny

Jožo Ráž, líder skupiny Elán oslávi 70. narodeniny

12:50 23.10.2024Kultúra

Nazvať Joža Ráža žijúcou legendou slovenskej hudobnej scény nie je žiadny frazeologický risk.

Film Prezidentka ukáže osobný príbeh aj zákulisie vysokej politiky

Film Prezidentka ukáže osobný príbeh aj zákulisie vysokej politiky

16:05 21.10.2024Kultúra

Pohľad za múry prezidentského paláca, osobný príbeh aj päť turbulentných rokov Slovenska prináša film Prezidentka.

Sigourney Weaverová, alias Ellen Ripleyová zo ságy Votrelec, slávi 75. narodeniny

Sigourney Weaverová, alias Ellen Ripleyová zo ságy Votrelec, slávi 75. narodeniny

6:30 08.10.2024Kultúra

Po stvárnení Ellen Ripleyovej z filmovej ságy Votrelec sa zo Sigourney Weaverovej stala svetoznáma herečka.

Populárna herečka Monika Hilmerová slávi päťdesiatku

Populárna herečka Monika Hilmerová slávi päťdesiatku

6:16 07.10.2024Kultúra

Monika Hilmerová patrí už dlhé roky medzi najobsadzovanejšie slovenské herečky.