• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.10.2024Meniny má Demeter
12°Bratislava

Rusi pripravili pre hokejového obra Cháru špeciálnu posteľ

  • 15:24 06.02.2014
  • SOČI
Rusi pripravili pre hokejového obra Cháru špeciálnu posteľ

Slovenská hokejová reprezentácia sa pred XXII. zimnými olympijskými hrami v Soči nemôže sťažovať na logistiku, pretože zo všetkých účastníkov má k svojmu športovisku najbližšie.

Výhody ubytovania

Apartmánový dom celej slovenskej výpravy v pobrežnej olympijskej dedine, o ktorý sa delí so športovcami z Kazachstanu, totiž delí od Ľadového paláca Boľšoj len jedna päťprúdová cesta s obmedzenou premávkou. Peší presun do šatne im trvá maximálne päť minút. "Pre mňa to nie je nič nezvyčajné, pretože v KHL väčšinou bývame hneď vedľa zimákov, blízko to máme vždy buď peši alebo autobusom," povedal vo štvrtok Ivan Baranka, ktorý do Soči pricestoval s ďalšími hokejistami vo štvrtok ráno.

Výhodu situovania Slovákov v pobrežnej olympijskej dedine podčiarkujú aj výhľady z okien na Čierne more či haly pre jednotlivé športy. "Ubytovanie máme pekné, je to novovybudované. Vonku ešte organizátori doťahujú niektoré záležitosti, ale viac-menej je tu všetko hotové," povedal 28-ročný obranca.

Veľký priestor a veľa jedla

Pred popoludňajším štvrtkovým tréningom stihli slovenskí hokejisti krátky spánok, poludňajší míting a obed v obrovskej jedálni pre všetkých športovcov. "Čo sa týka jedálne, je to podobné ako vo Vancouveri. Veľký priestor a veľa jedla. Výber je bezproblémový, a keď na nič z ponuky nebudem mať chuť, tak to vyrieši fast food po ľavej strane," poznamenala defenzívna opora Avangardu Omsk.

Ivana Baranku po náročnom presune zo Slovenska potešilo, že ubytovanie tímu SR je v poriadku. "Pozeral som si na internete nejaké fotky, ale nič z toho som na izbe nenašiel - ani dvojitý záchod, ani radiátor na strope. Izby sú pekné a veľké, zatiaľ mi prekáža len to, že na izbe ešte nemám signál na bezdrôtový internet. Pri príchode som mal na podlahe stavebný prach, ale to je len detail. Okrem toho všetko super," poznamenal nekompromisný obranca, ktorý môže zážitky v Soči porovnávať s predchádzajúcou olympijskou skúsenosťou z kanadského Vancouveru.

"V Kanade to bolo úplne iné. Okrem jedálne som videl zatiaľ len obchod s olympijskými predmetmi, ale skoro nič tam nemali. V Kanade to pred štyrmi rokmi bolo o niečom inom," myslí si Ivan Baranka. Priamymi susedmi Slovákov sú v olympijskej dedine športovci z Kanady. "Ak by sme sa s nimi stretli na turnaji, mohli by sme sa trochu hecovať z balkónov. Najlepšie by bolo nastúpiť proti nim až vo finále, ale tam je ďaleká cesta," poznamenal skúsený obranca.

Nadštandardne veľká poste

Organizátori XXII. zimných olympijských hier splnili naozaj elegantne požiadavku Slovenska na nadštandardne veľkú posteľ pre kapitána hokejovej reprezentácie a vlajkonosiča výpravy Zdena Cháru - pridaním mäkkej taburetky vhodnej výšky.

V apartmánovom dome v pobrežnej olympijskej dedine je všetko pripravené na piatkový popoludňajší prílet kapitána Bostonu Bruins do ruského letoviska.

Vedenie slovenskej výpravy požiadalo o dlhšiu posteľ pre Zdena Cháru v dostatočnom predstihu. Skúsený obranca bude môcť nerušene relaxovať po tréningoch či medzi jednotlivými stretnutiami. Slováci dostali od organizátorov aj druhú "veľkú" posteľ, ktorú však nevyužíva iný hokejový bek Milan Jurčina, ale administrátor a zástupca vedúcej výpravy pre pobrežnú dedinu Boris Demeter - bývalý volejbalista.

Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.