• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.10.2024Meniny má Demeter
12°Bratislava

Spokojný Zdeno Chára je už v Soči, ako jediný dostal výnimku

  • 11:15 07.02.2014
  • SOČI
Spokojný Zdeno Chára je už v Soči, ako jediný dostal výnimku

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie a vlajkonosič Slovenska na slávnostnom otvorení zimných olympijských hier Zdeno Chára už je v Soči.

Do dejiska športového sviatku sa presunul v piatok predpoludním. "Som rád, že už som v Soči. Let bol dobrý. Z lietadla som zazrel krásne hory i samotné mesto. To, čo som mal možnosť vidieť pri presune z letiska, bolo veľmi pekné," povedal Zdeno Chára.

Pozornosť médií

Príchod kapitána Bostonu Bruins pútal pozornosť slovenských i zahraničných médií. Chára je v Soči ako prvý hráč zo zámorskej NHL. Ako jediný dostal od majiteľov klubov výnimku a mohol prísť už na slávnostné otvorenie. Pre príchod vynechal štvrtkový zápas so St. Louis a nenastúpi ani na sobotňajší proti Ottawe.

Na pozíciu vlajkonosiča slovenskej výpravy sa teší. "Je to jedna z najväčších pôct, ktorú môže športovec dostať. Veľmi si to vážim. Nebolo ťažké dohodnúť sa s vedením a majiteľom Bostonu na uvoľnení. Bol som milo prekvapený a šťastný, že sa Boston postavil k tejto situácii pozitívne. Musím sa poďakovať organizácii i spoluhráčom. Je to skutočne krásny pocit," povedal Zdeno Chára.

Anketa

Tridsaťšesťročného Trenčana nepotešila správa zo štvrtkového večera, podľa ktorej sa Marián Gáborík nezúčastní na olympijskom turnaji v Soči. Ďalšieho odchovanca hokeja pod Trenčianskym hradom nepustil do Ruska jeho klub Columbus Blue Jackets, keďže si nedoliečil zlomenú kľúčnu kosť. "Je to pre nás obrovská strata, keďže Marián je jedným z najlepších slovenských útočníkov. Veľmi chcel prísť, škoda, že sa mu to nepodarilo. Budeme musieť vyplniť dieru a hrať bez Mariána," tvrdí Zdeno Chára.

O šanciach hovoriť nechce

Jeden z najlepších obrancov zámorskej NHL sledoval so záujmom tvorbu slovenského olympijského tímu. Potešilo ho, že šancu dostanú aj mladší hráči. V defenzíve nechýba ani Martin Marinčin, ktorý sa v 21 rokoch začal presadzovať v zámorskej lige v drese Edmontonu. "Hovoril som s ním po zápase, ktorý sme proti sebe odohrali. Je to skromný chlapec, chce sa zlepšovať a pracovať na sebe. Sme radi, že máme v tíme mladých hráčov," hovorí Chára.

Najvyšší muž zámorskej NHL ešte po príchode do Soči nechcel hovoriť o šanciach slovenského tímu. Uvedomuje si, že turnaj môže priniesť mnohé prekvapenia. Verí, že nebudú na úkor Slovenska a mužstvo zaskočí favoritov. "Existuje šanca v každom zápase. Je to nevyspytateľný turnaj. Všetko je možné. Myslím si, že na ňom budú aj prekvapenia. Chceme s mužstvom vstúpiť do turnaja čo najlepšie. V každom stretnutí musíme vydať zo seba všetko," dodal Chára, ktorý v dejisku ZOH by si v prípade voľného času rád pozrel aj iné športy. Možno už v nedeľu bude v hľadisku podporovať biatlonistku Anastasiu Kuzminovú.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.