• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.10.2024Meniny má Demeter
12°Bratislava

Druhý deň na olympiáde v Soči

  • 20:31 09.02.2014
  • SOČI
Druhý deň na olympiáde v Soči

V nedeľu bolo na zimných olympijských hrách v Soči na programe osem finálových disciplín.

Slovákom urobila radosť biatlonistka Anastasia Kuzminová, ktorá vyhrala rýchlostné preteky žien a obhájila zlato z Vancouveru.

Prvú zlatú medailu pre hostiteľskú krajinu vybojovali krasokorčuliari v tímovej súťaži. Rusi dominovali v súčte troch súťažných dní v korčuliarskom paláci Ľadovec s náskokom 10 bodov pred Kanadou a 15 bodov pred Spojenými štátmi americkými. Tímová súťaž mala v Soči premiéru na zimnom olympijskom športovom vrchole.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť ----------> TU

Prekvapujúcim víťazom zjazdu mužov sa stal Rakúšan Matthias Mayer. Šesť stotín sekundy zaostal Talian Christof Innerhofer a bronz berie s odstupom 10 stotín Nór Kjetil Jansrud.

Najväčší favoriti zostali bez medaily. Líder hodnotenia zjazdu vo Svetovom pohári Nór Aksel Lund Svindal skončil štvrtý a 36-ročný americký veterán Bode Miller dokončil zrejme svoj posledný olympijský zjazd v kariére na 8. mieste.

Víťazkou snoubordovej discplíny slopestyle sa stala Jamie Andersonová. Američanka získala vo finále 95,25 bodu a napodobnila svojho krajana Sageho Kotsenburga, ktorý si v tejto novej disciplíne v programe ZOH vybojoval zlatú medailu v sobotu.

Šťastie v nešťastí mala česká reprezentantka Šárka Pančochová. Dvadsaťtriročná rodáčka z Uherského Hradišťa po prvom kole viedla a na dosah mala zlatú medailu, no v druhom nepríjemne spadla a napokon klesla až na piatu pozíciu. Pančochová nezvládla prvý skok - vletela naň prirýchlo, trik pretočila a pri páde na chrbát sa udrela hlavou o svah.

Nedeľňajšie výsledky

Anastasia Kuzminová získala v Soči zlatú olympijskú medailu

Zlato opäť Nemcovi Lochovi, Slovák Ninis dosiahol svoje najlepšie umiestnenie

Kamil Stoch triumfoval v Soči na strednom mostíku

Pľuščenko má štvrtú medailu z OH, Rusi vyhrali tímovú súťaž

Olympijský zjazd mužov má šokujúceho víťaza

Andersonová má zlato zo slopestylu, Češka Pančochová spadla

Dario Cologna vyhral skiatlon, boj o striebro bol dramatický

Česko má druhú medailu, striebro získala Sábliková

Mužský skiatlon na 15 + 15 km v rámci súťaží bežcov na lyžiach ovládol Dario Cologna. Švačiar je druhý raz v kariére olympijským víťazom. Prvý triumf získal pred štyrmi rokmi na ZOH vo Vancouvri na 15 km voľnou technikou.

Slovenský reprezentant Martin Bajčičák obsadil 31. miesto s odstupom 2:44,7 min za víťazom. Bajčičák sa vytrápil najmä v závere klasickej časti, keďže nemal správne namazané lyže. Servismani zvolili na rozdiel od súperov iný vosk a v druhej polovici klasickej pätnástky sa to poriadne prejavilo.

Rýchlokorčuliarske súťaže na zimných olympijských hrách v Soči sú zatiaľ korisťou holandských reprezentantov, v nedeľňajších pretekoch žien na 3000 m triumfovala Ireen Wüstová výkonom 4:00,34 min. Dvadsaťsedemročná rodáčka z Goirle zdolala obhajkyňu prvenstva Češku Martinu Sáblíkovú o viac ako jeden a pol sekundy, na treťom mieste skončila domáca Ruska Oľga Grafová.

Víťazom súťaže sánkarov sa stal Nemec Felix Loch, ktorý obhájil svojej prvenstvo pred domácim Albertom Demčenkom a Arminom Zöggelerom z Talianska. Ten si zopakoval 3. priečku spred štyroch rokov. Slovenský reprezentant Jozef Ninis obsadil v konečnom poradí po záverečnej štvrtej jazde v areáli Sanki 20. miesto, čo je jeho najlepšie umiestnenie pri tretej účasti na ZOH.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.