• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.10.2024Meniny má Demeter
15°Bratislava

Kristína Saalová prijala v Soči výzvu a bola spokojná

  • 12:22 12.02.2014
  • ROZA CHUTOR
Kristína Saalová prijala v Soči výzvu a bola spokojná

Kristína Saalová sa ako jediná Slovenka rozhodla v stredu predpoludním prijať výzvu náročného olympijského zjazdu v stredisku Roza Chutor neďaleko Červenej Poľany nad Soči.


Viac správ z olympiády si môžete pozrieť ----------> TU

V špeciálnom zjazde skončila na 31. mieste s odstupom 4,41 s na víťazné Dominique Gisinovú zo Švajčiarska a Slovinku Tinu Mazeovú. Saalová sa v príjemnom počasí, v ktorom teplota na štarte bola 3 °C a v cieli dokonca 7,3 °C, popasovala s 2713 m dlhou zjazdovkou s prevýšením 790 m a 41 bránkami. Kým v kombinačnom zjazde skončila 32., v klasickom si o jednu priečku polepšila.

"Som spokojná, že som sa dokázala zlepšiť v porovnaní s prvým kombinačným zjazdom. Nemám na konte ešte veľa zjazdov, ale cítim sa v tejto disciplíne stále lepšie a lepšie. Pre mňa bol tento jeden z tých ťažších. Vzhľadom na počasie i moje štartové číslo som čakala ešte mäkšiu trať, najkritickejšia bola dolná časť. Na trať i podmienky som si zvykla, keďže som absolvovala tréningové jazdy i superkombináciu," povedala pre agentúru SITA Kristína Saalová.

Pre 22-ročnú členku LK Šachtičky boli stredajšie preteky druhými olympijskými v kariére. Na trať vyšla ako posledná 42. Vysoké štartové číslo ju nerozhodilo a zabojovala. Po príchode do cieľa zožala od fanúšikov veľké ovácie. Diváci oslavovali každú zjazdárku, ktorá absolvovala celú trať. "Boli skvelí. V cieli panovala úžasná atmosféra," doplnila Saalová.

Na jej premiérových ZOH v kariére ju ešte čakajú dva štarty. Vydá sa na trať super G i obrovského slalomu. Atmosféru v dejisku hier si veľmi pochvaľuje. "Veľmi sa mi páčia olympijské hry. Získavam nové zážitky i skúsenosti. Poriadne si ich užívam," dodala pre agentúru SITA Kristína Saalová.

Zjazd v Soči prepísal olympijskú históriu. Sú prvé, na ktorých udelili dve zlaté medaily v jednej disciplíne alpského lyžovania. Víťazkami utorňajšieho zjazdu žien sa stali Švajčiarka Dominique Gisinová a Slovinka Tina Mazeová, obe dosiahli navlas rovnaký čas 1:41,57 min.

V histórii ZOH boli zhodne na striebornej pozícii tri dvojice alpských lyžiarov. V Innsbrucku 1964 obsadili druhú priečku v obrovskom slalome Francúzka Christine Goitschelová a Američanka Jean Saubertová. V roku 1992 v Albertville brali striebro v rovnakej disciplíne reprezentantka USA Diann Roffeová a Rakúšanka Anita Wachterová. Na druhom mieste skončili v super G na ZOH 1998 v Nagane Švajčiar Didier Cuche a Rakúšan Hans Knauss.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.