• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 27.10.2024Meniny má Sabína
14°Bratislava

Šiesty deň na olympiáde v Soči

  • 19:57 13.02.2014
  • SOČI
Šiesty deň na olympiáde v Soči

Vo štvrtok je na zimných olympijských hrách v Soči na programe šesť finálových disciplín. Kompletný program dnešného dňa si môžete pozrieť ---> v tomto článku.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť ----------> TU

Absolútnym triumfom Američanov sa skončilo finále disciplíny slopestyle akrobatických lyžiarov na zimných olympijských hrách v Soči. Reprezentanti Spojených štátov amerických získali všetky tri kovy, pričom najlepší bol Joss Christensen. Dosiahol 95,80 bodu a o vyše dva zdolal krajana Gusa Kenworthyho, o ďalších 1,20 bodu zaostal bronzový Nicholas Goepper. Štvrtý Američan z tucta finalistov Bobby Brown skončil deviaty.

Olympijskou šampiónkou v behu na lyžiach na 10 km klasickou technikou sa stala Poľka Justyna Kowalczyková. Striebro si predpoludním v bežeckom komplexe Laura v Červenej Poľane vybojovala s odstupom 18,4 s Švédka Charlotte Kallová a bronzovú medailu získala nórska líderka Svetového pohára Therese Johaugová (+28,4). Jej krajanka a veľká favoritka Marit Björgenová skončila bez medaily na 5. mieste, za bronzovým stupienkom zaostala o 5 sekúnd.

Jediná slovenská reprezentantka Alena Procházková sa od začiatku držala až v piatej či šiestej desiatke výsledkového poradia a napokon ju klasifikovali na 50. mieste. Za víťaznou Kowalczykovou zaostala 29-ročná Banskobystričanka o takmer štyri minúty (+3:50,6).

Číňanka Chung Čang časom 1:14,02 min triumfovala v pretekoch rýchlokorčuliarok na 1000 m. Striebro v Adler Arene získala Holanďanka Ireen Wüstová (+0,67 s), bronz si vybojovala jej krajanka Margot Boerová (+0,88). Dvadsaťpäťročná Ázijčanka získala prvú zlatú medailu pre najľudnatejšiu krajinu sveta v rýchlokorčuľovaní a zaskočila favorizované Holanďanky či Američanky Heather Richardsonovú a Brittany Boweovú, ktoré obsadili siedmu, resp. ôsmu priečku. Chung Čang bola dosiaľ vo Svetovom pohári najlepšie na šiestej pozícii, o to šokujúcejšie vyznieva jej sočský triumf.

Štvrtkové výsledky slovenských športovcov:

Alene Procházkovej preteky nevyšli, do desiatky dala všetko

Slovenskí hokejisti prehrali v Soči s Američanmi 1:7

Víťazom vytrvalostných pretekov biatlonistov na 20 km sa stal Martin Fourcade. Dvadsaťpäťročný Francúz dosiahol v komplexe Laura v Červenej Poľane čas 49:31,7 min, keď netrafil len jediný z dvadsiatich terčov - na druhej streľbe. M. Fourcade získal už druhú zlatú medailu na ZOH 2014, vyhral aj pondelňajšie stíhacie preteky na 12,5 km.

Na úvod v šprinte skončil šiesty. Držiteľ veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári 2012/2013 nezvíťazil vo vytrvalostných pretekoch naposledy 6. marca 2012 na MS v Ruhpoldingu, pred dvoma rokmi v Nemecku obsadil nečakane až 25. pozíciu.

V úvodnom štvrtkovom zápase v rámci olympijského hokejového turnaja zvíťazili Fíni nad Rakúšanmi 8:4. Favorizovaní zverenci Erkku Westerlunda sa pomalšie rozbiehali, zaostávali v úvode duelu 0:1 aj 1:2, ale od polovice prvej tretiny prevzali iniciatívu a súkali jeden gól za druhým.

Program a výsledky hokejového turnaja na ZOH v Soči nájdete ----> v tomto článku.

Svoj prvý duel odohrali aj Slováci, ktorí však utŕžili debakel a s Američanmi prehrali 1:7. Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka v úvodnej tretine inkasovali z hokejky obrancu Carlsona, no hneď na začiatku druhej časti vyrovnal Tatar. Američania potom pridali štyri presné zásahy a Haláka nahradil v bránke Budaj. Ten si čisté konto udržal len 50 sekúnd a inkasoval z hokejok Kessela a D. Browna. V tretej časti sa skóre duelu už nezmenilo. Hráči USA v jubilejnom dvadsiatom súboji proti Slovensku dosiahli desiaty triumf. V ďalšom zápase "slovenskej" skupiny zvíťazili Rusi nad Slovincami 5:2.

Štvrtkové finálové výsledky:

Nemeckí sánkari ovládli tímovú štafetu, vybojovali ďalšie zlato

Skvelý Fourcade získal zlato aj vo vytrvalostných pretekoch

Rýchlokorčuliarka Chung Čang si vybojovala zlatú medailu

Zlato na 500 metrov v rýchlokorčuľovaní ukoristila Číňanka

Slopestyle ovládli Američania, zlato získal Christensen

Justina Kowalczyková získala zlato v klasickej desiatke
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.