• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.10.2024Meniny má Demeter
14°Bratislava

Najprv jazda, potom strach, píšu médiá o prehre Slovenska

  • 21:30 18.02.2014
  • SOČI
Najprv jazda, potom strach, píšu médiá o prehre Slovenska

Slovenskí hokejisti ukončili svoje účinkovanie na zimných olympijských hrách v Soči prehrou 3:5 s Českom v utorňajšom zápase o postup do štvrťfinále.

Slováci obsadili na turnaji 11. miesto. Nezvíťazili v žiadnom zo štyroch súbojov. S Čechmi síce už prehrávali 0:4, ale dokázali sa dotiahnuť na rozdiel jedného gólu a z duelu bola ešte dráma.

Ohlasy zahraničných médií:

IIHF: "Nervák. Slovenské zmŕtvychvstanie stiahlo štvorgólový náskok súpera na jednogólový. Česko spečatilo definitívu vďaka zásahu Tomáša Plekanca do prázdnej bránky."

ČT sport (ČR): "Česko je vo štvrťfinále! Zajtra proti USA! Česi takmer premrhali štvorgólový náskok, aj tak však poslali Slovákov domov."

Lidovky (ČR): "Parádny začiatok rozhodol! Česi zdolali Slovákov a sú vo štvrťfinále."

Súvisiace:

Obrazom: Slováci začali Čechom strieľať góly až za stavu 0:4

Slováci prehrali s Čechmi, Marián Hossa strelil dva góly

iDnes.cz (ČR): "Dramatickú bitku o štvrťfinále vyhrali Česi 5:3. Slováci idú domov."

iSport.cz (ČR): "Najprv jazda, potom strach! Česi odolali Slovákom a majú postup."

sport.cz (ČR): "Po tretine snov prišli obavy. Česi však udržali náskok a poslali Slovákov domov."

Reakcie športových osobností:

Miroslav Hlinka
(majster sveta z MS 2002 v Göteborgu, vicemajster sveta z MS 2000 v Petrohrade a bronzový z MS 2003 v Helsinkách):
"V tomto stretnutí zvíťazilo lepšie mužstvo. To musíme otvorene priznať. Slovensku chýbali dvaja strední útočníci Marcinko a Kopecký, čo sa citeľne prejavilo na jeho výkone. Takisto pre zranenie nemohol hrať obranca Ivan Baranka, dosiaľ jeden z najvyťaženejších hráčov nášho mužstva na tomto turnaji. Všetky tieto absencie bolo poznať na našom hernom prejave. Vstup do zápasu lepšie zvládli Česi, ktorí po prvej tretine viedli 3:0. Z našej strany bola až tretia tretina taká, akú sme od našich hráčov očakávali. V záverečnej časti hry sme si utvorili tlak, mali sme sľubné šance, no naša strelecká efektivita na celom turnaji nebola dobrá. Nedali sme veľa gólov, čo sa podpísalo pod naše účinkovanie v Soči."

Radoslav Hecl
(majster sveta z MS 2002 v Göteborgu):
"Podľa mňa zvíťazilo mužstvo, ktoré bolo dve tretiny zápasu lepšie. Vstup do tohto dôležitého duelu Čechom vyšiel podľa ich želania. My sme sa dokázali gólovo presadiť až v tretej tretine. Dali sme tri pekné góly, lenže už sme nepridali ďalší, čo je škoda. Česi si víťazstvo v tomto meraní síl ustrážili a gólom do prázdnej bránky ho ešte poistili. Z našej strany bola až tretia tretina taká, akú sme od našich hráčov očakávali."

Eduard Hartmann
(bývalý hokejový reprezentant SR):
"Veľká škoda, že nám nevyšiel vstup. Ak by sme na góly Čechov dokázali odpovedať skôr, určite by tento zápas mal iný priebeh. Česi si trojgólový náskok z prvej tretiny dokázali udržať, hoci my sme v tretej časti znížili až na rozdiel jedného gólu. Chýbalo nám trochu športového šťastia a rozvahy v koncovke na to, aby sme vyrovnali - Česi na naše tri góly odpovedali presnou strelou do prázdnej bránky. Naše účinkovanie na tomto hokejom turnaji sa súbojom s Čechmi skončilo, ďalej ide mužstvo, ktoré v boji o štvrťfinále bolo lepšie."

Martin Štrbák
(majster sveta z MS 2002 v Göteborgu, vicemajster sveta z MS 2000 v Petrohrade a bronzový z MS 2003 v Helsinkách):
"Škoda, že začiatok zápasu nám vyslovene ušiel. Bolo vidieť, že chlapci sa viac zamerali na obranu. Chceli prehustiť stredné pásmo, aby útoky Čechov zachytávali už v strede klziska. Rozhodujúce pre tento zápas však boli české presilovky. Dokázali ich majstrovsky využiť. Tlačili sa pred bránku, ohrozovali nášho brankára a pohotovo dorážali ním vyrazené puky. Lepšie sa pred Lacom orientovali. Bolo to vidieť pri prvom i druhom ich góle. V tomto sú Česi majstri. Za stavu 3:0 v ich prospech hrali už uvoľnene a o výsledok zápasu sa začali strachovať až v tretej tretine, keď sme znížili na rozdiel gólu. Škoda, že sme dostali ten štvrtý gól, lebo v záverečnej tretine osud tohto súboja veľmi dlho visel na vlásku. Tréner stiahol hru na tri päťky a Česi začali brániť tesné víťazstvo. Aj za stavu 3:4 sme mali niekoľko vyložených šancí, ktoré mohli vývoj zápasu otočiť. Rozhodca tiež pustil voľnejšiu hru. Mohli sme to využiť. Vylúčenie Meszároša prišlo v najnevhodnejšom čase. A pritom sa ukázalo, že český hráč hokejku zlomil sám pri pokuse o tvrdú strelu, nezlomil mu ju ´sekerou´ Meszároš. Pri vlastnom oslabení už nebola šanca urobiť niečo s tým výsledkom. Ďalej do štvrťfinále idú Česi, ale my sme k nemu mali tiež blízko. Škoda nevyužitých možností v tomto zápase. Tie nás môžu teraz mrzieť."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.