• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
24°Bratislava

Futbalisti Žiliny sa v lige trápia, prehrali aj s Košicami

  • 16:19 17.03.2013
  • ŽILINA
Futbalisti Žiliny sa v lige trápia, prehrali aj s Košicami

V nedeľu sa v slovenskej najvyššej futbalovej súťaži - Corgoň lige hrala dohrávka 22. kola, v ktorej Žilinčania prehrali pod Dubňom s Košicami 0:1. Jediný gól duelu strelil v 84. minúte Diaby.

"Šošoni" sa tak naďalej trápia, v štyroch zápasoch jarnej časti ešte nedokázali zvíťaziť a na svoje konto si pripísali iba dva body za remízy s Prešovom a Trenčínom.

V sobotňajších stretnutiach sa naopak hosťujúcim tímom veľmi nedarilo, bod za remízu získali na trávniku súpera iba futbalisti Zlatých Moraviec.

V piatok zvíťazila Senica nad zachraňujúcou sa Nitrou 2:1.

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 22. kolo - nedeľa:

MŠK Žilina - MFK Košice 0:1 (0:0)

Gól: 84. K. Diaby, ŽK: 86. Pečovský - 79. Hovančík, rozhodovali: Kráľovič - T. Somoláni, Hancko, 1529 divákov

Zostavy:
Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík, Bello (46. Guba), Škvarka (77. Paur), J. Mihalík (46. Pich) - Majtán
Košice: Tofiloski - Ostojič, Kavka, P. Bašista, Sekulič - Bukata (55. K. Diaby), Peter Šinglár, Hovančík, U. Matič - Viazanko, K. Karaš (66. Duda)

Hlasy:
Štefan Tarkovič (tréner Žiliny): "Futbal nám teraz ukazuje svoju horšiu tvár. Chceli sme, bolo to aj z ihriska cítiť, ale treba priniesť kvalitu do finálnej fázy. V druhom polčase sme hrali s väčším rizikom, chceli sme zápas zvrátiť v náš prospech, ale vypomstila sa nám situácia po zlej rozohrávke. My sme sa nedokázali presadiť, súper bol vo svojej šestnástke s veľkým počtom hráčov. Ak nepremeníme šance, nemôžeme pomýšľať na víťazstvá. Chcenie nestačí, musíme k tomu pridať aj kvalitu."

Ján Kozák (tréner Košíc): "Prišli sme do Žiliny s úmyslom potrápiť domácich. V prvom polčase sme prehustili stred ihriska, prakticky sme hrali bez útočníka, súpera sme nechceli púšťať do gólových príležitostí. V druhej časti hry domáci viac odkrývali priestor, my sme dali do hry brejkového hráča. Mali sme viacero šancí, jednu sme premenili. V Žiline často nevyhrávame a máme z toho radosť."
I. polčas

Prvá polovica zápasu sa odohrávala v réžii domácich. Už v 2. min centroval Barčík pred bránku, ale nikomu z jeho spoluhráčov sa nepodarilo usmerniť loptu do siete.

Žilinčania kombinovali v strede ihriska, pokúšali sa o útoky po stranách, ale ich akcie väčšinou končili pred košickou šestnástkou. Niekoľko striel poslal na košickú bránu z pravej strany Mihalík.

Po polhodine hry pálil z diaľky Bello, ale tesne minul ľavú žrď. Beninský stredopoliar mal ďalšiu šancu o dve minúty neskôr, keď strieľal z tesnej blízkosti, ale opäť nepresne.

Dve minúty pred prestávkou sa rozhodol pre sólový prienik Škvarka, podarilo sa mu dostať až pred Tofiloskiho, ale brankár hostí jeho strelu kryl.
II. polčas

V 52. min Škvarka vysunul do šestnástky Majtána, ale ani z tejto šance nepadol gól. Hostia mali prvú veľkú príležitosť v 56. min, keď striedajúci K. Diaby zblízka usmernil centrovanú loptu do priestoru bránky, Dúbravka ju reflexívne vyrazil na roh.

Košičania postupne stále viac hrozili pred žilinskou bránkou, po hodine hry poslal nebezpečnú strelu spoza šestnástky K. Karaš.

V 72. min po faule na Barčíka kopala Žilina priamy kop, odrazená lopta sa dostala k Pichovi a ten v čistej šanci pred brankárom hostí napálil vedľa. Hneď z ďalšej akcie po rohovom kope sa nepodarilo prerušiť žilinský gólový pôst ani stopérovi Piačekovi, ktorý hlavičkoval do hornej žrde. V 84. min prišlo rozhodnutie, ktoré nepotešilo domácich divákov. V protiútoku Sekulič vysunul na žilinskej polovici K. Diabyho a ten s prehľadom prekonal Dúbravku.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.