• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 20.9.2024Meniny má Ľuboslav(a)
22°Bratislava

V Malajzii zadržali podozrivých zo zmiznutia lietadla duchov

  • 12:35 05.05.2014
  • KUALA LUMPUR
V Malajzii zadržali podozrivých zo zmiznutia lietadla duchov

Medzinárodní odborníci opätovne preskúmajú všetky údaje, ktoré sa im o stratenom lete v rámci dvojmesačného pátrania podarilo zhromaždiť. Stroj zmizol ešte 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu.

Malajzijské orgány v súvislosti s nezvestným lietadlom zadržali a v sobotu vypočuli skupinu viac ako desať ľudí, ktorí sú v kontakte s teroristickou sieťou al-Káida. Podľa informácií zverejnených v nedeľu britskými médiami totiž vyšetrovatelia opäť preverujú možnosť útoku či únosu stroja ozbrojencami.

Podozrivých, ktorí majú byť členmi novej násilnej skupiny s cieľom spáchať bombové útoky v moslimských krajinách, zadržali minulý týždeň v hlavnom meste Kuala Lumpur a štáte Kedah. Na operácii sa podieľali aj agenti amerického Úradu pre vyšetrovanie (FBI) a jeho britskej obdoby MI6.

Britské médiá taktiež poukazujú na fakt, že spoločnosť Malaysia Arirlines stále nezverejnila úplný popis nákladu lietadla. Vyšetrovatelia, navyše, v pondelok potvrdili, že medzinárodní odborníci opätovne preskúmajú všetky údaje, ktoré sa im o stratenom lete MH370 v rámci dvojmesačného pátrania podarilo zhromaždiť. Urobia tak v záujme potvrdenia, že tímy hľadajúce trosky stroja v odľahlých oblastiach Indického oceánu pátrajú na správnom mieste.

Odporúčame aj:

Malajzijské aerolínie prosia príbuzných obetí, aby šli domov

Austrália chce rozšíriť pátranie po malajzijskom lietadle

Výsledky analýzy určia ďalší postup pátrania, ktoré podľa minulotýždňových slov lídrov akcie môže trvať aj rok. Trosky sa totiž podľa odhadov už nenachádzajú na hladine oceánu ale na jeho dne.

Všetko o lietadle duchov sa dozviete TU

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z nezvestného Boeingu 777. Stroj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu.

Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo sa nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Pátracia operácia doteraz prebiehala vo vzdialenosti približne 2000 kilometrov západne od austrálskeho pobrežia.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Rada Európy žiada Maďarsko zreformovať legislatívu o doživotných trestoch

Rada Európy žiada Maďarsko zreformovať legislatívu o doživotných trestoch

DNES - 13:45Zahraničné

Rada Európy v piatok vyzvala Maďarsko, aby zreformovalo svoju legislatívu o doživotných trestoch.

EÚ poskytne Ukrajine novú pôžičku do výšky 35 miliárd

EÚ poskytne Ukrajine novú pôžičku do výšky 35 miliárd

DNES - 13:41Zahraničné

EÚ poskytne Ukrajine novú pôžičku až do výšky 35 miliárd eur. Oznámila to v piatok v Kyjeve predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Poľsko rozširuje oblasť, pre ktorú platí stav živelnej pohromy

Poľsko rozširuje oblasť, pre ktorú platí stav živelnej pohromy

DNES - 13:40Zahraničné

Poľská vláda sa rozhodla druhýkrát rozšíriť oblasť, na ktorú sa vzťahuje stav živelnej pohromy pre ničivé záplavy.

Izrael vyšetruje incident, pri ktorom vojaci zhadzovali telá obetí zo strechy

Izrael vyšetruje incident, pri ktorom vojaci zhadzovali telá obetí zo strechy

DNES - 11:48Zahraničné

Izraelská armáda vyšetruje incident zachytený na videu, počas ktorého zhadzovali vojaci na okupovanom Západnom brehu Jordánu telá pravdepodobne palestínskych militantov zo strechy budovy.

Donald Trump: Ak prehrám voľby, budú za to čiastočne zodpovední Židia

Donald Trump: Ak prehrám voľby, budú za to čiastočne zodpovední Židia

DNES - 8:43Zahraničné

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump vo štvrtok povedal, že za jeho prípadnú prehru s demokratickou kandidátkou Kamalou Harrisovou vo voľbách, budú čiastočne zodpovední židovsko-americkí voliči.