• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
16°Bratislava

Slováci bojovali s dvoma súpermi, kouč Vůjtek točil zostavu

  • 0:36 17.05.2014
  • MINSK
Slováci bojovali s dvoma súpermi, kouč Vůjtek točil zostavu

Slovenskí hokejisti bojovali v piatok v zápase svetového šampionátu v bieloruskom Minsku nielen so Švédmi, ale aj s chorobami.

Všetko o MS v hokeji nájdete --->>> TU.

Časť mužstva má problémy v oblasti dýchacích ciest, pre vysoké teploty a zdravotné problémy na zápas nenastúpili útočníci Tomáš Marcinko, Marcel Haščák a Marek Hrivík, po prvej tretine zo súboja odstúpil obranca Ivan Švarný. Napriek tomu odohrali Slováci s obhajcami titulu vyrovnanú partiu, ale opäť doplatili na nedisciplinovanosť.

"Odohrali sme dobrú partiu, kvalita však bola na strane súpera. Trochu ma mrzí, že sme im pomohli v prvej tretine tromi vylúčeniami, ktoré boli zbytočné. Jedno prišlo po zlom striedaní, dve po fauloch v útočnej tretine. Švédske presilovky sa ťažko bránia, čo sa ukázalo aj dnes. Dali z nich dva góly a potom to bolo pre nás už ťažké," hodnotil stretnutie Vladimír Vůjtek.

Viacerí hráči nastúpili so sebazaprením

Švédski hokejisti predviedli v prvej tretine silu svojich presiloviek. Pri prvej ešte len hrozili, druhú a tretiu už využili. Slovákov zatlačili pred bránku, puk dlho točili v pásme a potom skórovali. "Najmä pri prvej presilovke nás unavili, minútu nám nedali puk a potom skórovali do prázdnej bránky dve sekundy pred jej koncom. Kvalita ich presilovej hry je veľká, možno s Kanadou najväčšia na turnaji," tvrdil Vladimír Vůjtek.

Na súboj nastúpili viacerí hráči so sebazaprením. Horším zdravotným stavom však nechcel nikto ospravedlňovať výsledok. Slováci sa popasovali s protivníkom, ale bodový výsledok sa nedostavil. "Všetci, čo nastúpili, hrali dobre a odovzdali maximálny výkon. Nemusíme sa hanbiť za dnešnú hru. So súperom, ako je Švédsko, musíme mať aj šťastie, že dáme gól z každej pozície, čo sa nestalo," povedal Vladimír Vůjtek, ktorý musel riadne hýbať so zostavou.

Slováci musia Talianov poraziť

V útoku sa točili len traja centri, Tomáš Marcinko s Marekom Hrivíkom mužstvu dosť chýbali. Ich štart rovnako ako aj Marcela Haščáka v sobotu proti Talianom je s veľkým otáznikom a skôr nepravdepodobný.

Od druhej tretiny dostal prvýkrát možnosť na turnaji brankár Jaroslav Janus. Za nepriaznivého stavu 0:2 vystriedal Jána Laca a nepočínal si zle, aj keď jednej švédskej strele nevedel ani on zabrániť. "Pred sobotňajším zápasom sme nechceli unaviť Laca. Prehrávali sme 0:2, proti takému kvalitnému tímu sme mohli len so zázrakom zvrátiť stav a výsledok. Pokúsili sme sa, boli sme blízko, ale napokon to dopadlo podľa predpokladov," priznal po piatkovom dueli reprezentačný kouč SR, ktorý bude v sobotu oslavovať 67. narodeniny. V sobotu čaká na Slovensko dôležitý duel s Talianskom.

V hre o štvrťfinále udržia mužstvo len tri body. V súčasnom zdravotnom stave to bude pre tím náročný zápas. "Musíme hrať inak ako dnes, s plným nasadením, zodpovednosťou a bez faulov. Potrebujeme sa tlačiť do bránky a premieňať šance. Taliani majú perfektne prepracovanú obranu, ťažko sa dostáva na dostrel pred brankára. V zápase asi nebudú brejky, proti takým súperom neprichádzajú do úvahy. Sústavným tlakom sa musíme snažiť ich zdolať. Teraz nepočítame, koľko bodov bude stačiť na postup. Rátame len každý zápas a každý bod," dodal Vladimír Vůjtek.

Súvisiace:

Video: Najkrajšie momenty z ôsmeho dňa na MS v hokeji

Slováci prehrali so Švédmi, brankár Laco zápas nedochytal

Ušiel nám začiatok, hodnotí Šatan zápas s obhajcami titulu

Kanaďania hladko zdolali Talianov, majú na dosah štvrťfinále

Američania šokujúco stratili bod, Fíni zdolali Švajčiarov


Čechov trápia črevné problémy, Jágra humor neopúšťa

Ruskí hokejisti jazdili v tanku, najviac si to užil Ovečkin

Budúcnosť Vůjtka je nejasná, všetko záleží na umiestnení

Ovečkinove modlitby boli vyslyšané, Rusov posilní Malkin

Na MS hrajú na želanie, slovenským hokejistom Nech Bože dá

Fanúšikovia vypijú hektolitre piva, MS sú bez tabaku
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.