• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 26.4.2025Meniny má Jaroslava
12°Bratislava

Reštaurácia hotela Mercure prichádza s novými chuťami

  • 13:15 20.05.2014
  • BRATISLAVA
Reštaurácia hotela Mercure prichádza s novými chuťami

Reštaurácia Signature hotela Mercure Bratislava Centrum sa znova pohráva s chuťovými pohárikmi svojich hostí. Od mája ich láka novou ponukou jedál a zmenila aj koncept ponuky vín. Kým v jedálnom lístku prevládol dôraz na čerstvosť jedál v novom ročnom období, pri vínach zvolil hotelový manažment celkom nový koncept: "Chute vínnych pivníc". Figurujú v ňom len slovenské vína.

Nový jedálny lístok hotela Mercure Bratislava Centrum láka hostí na ľahké sezónne jedlá. "Sú vyvážené a každý si môže nájsť to, čo mu chutí," hovorí šéfkuchár hotela Michal Hečko. Symbiózu chutí a tvorivý prístup kuchára reprezentuje napríklad domácky údený pstruh na čerešňovom dreve s baby zemiakom pečenom v jedlej hline s ovčím jogurtom. V novej ponuke sa tiež výraznejšie prejavil kumšt zástupcu šéfkuchára Kvetoslava Bojnaka, ktorý má najväčší podiel na príprave dezertov. "Je prirodzený talent, ktorý sa aj prejavil pri vymýšľaní a servírovaní našich dezertov," hovorí M. Hečko. Príkladom jeho práce sú jahodové variácie, ktoré obsahujú tvarohovú guľku, terinu z čerstvých jahôd a domáci sorbet ochutený balzamikom.

K novým jedlám si budú môcť hostia vybrať aj z novej ponuky vín. Prísny koncept výberu vín do vínnej karty zdieľali všetky hotely v sieti Mercure sa zmenil po 30 rokoch. Základnou myšlienkou nového konceptu pod názvom "Chute vínnych pivníc" je jednoduchá a prehľadná ponuka vín so zameraním na lokálnych vinárov.

Ponuka obsahuje celkom 16 vín. Každý hosť môže neobmedzene ochutnať akékoľvek každé víno z karty aj po pohári a nemusí si objednávať celú fľašu. "Dôležité bolo ponúknuť už známe vinárstva a vína, a doplniť ich aj menšími, resp. menej známymi vínami," hovorí Štefan Gálik, food and beverage manager hotela Mercure Bratislava Centrum.

Zaujímavými vínami na novej vínnej karte sú určite napríklad Štyri živly biele od vinárstva Karpatská perla, Tramín červený BIO z vinárstva Vino Natural Domin & Kusický z okolia Veľkého Krtíša či Dunaj od Vins Winery.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

15:42 28.03.2025Tlačové správy

Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

14:51 07.03.2025Tlačové správy

Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

12:00 07.03.2025Tlačové správy

Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

8:18 07.03.2025Tlačové správy

Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

19:37 16.12.2024Tlačové správy

Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?