• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 20.9.2024Meniny má Ľuboslav(a)
21°Bratislava

Nemocnice dlhovali SP na konci februára 55 miliónov

  • 10:26 22.03.2013
  • BRATISLAVA
Nemocnice dlhovali SP na konci februára 55 miliónov

Nemocnice dlhovali Sociálnej poisťovni ku koncu februára tohto roka viac ako 55 mil. eur. Za dva mesiace ich dlh narástol o 6,4 mil. eur.

Vyplýva to z informácií o vývoji pohľadávok SP, ktorá bola odoslaná na rokovanie vlády. Sociálna poisťovňa eviduje k 28. februáru dlhy na poistnom voči devätnástim zdravotníckym zariadeniam, z čoho štyri sú v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva (MZ) a 15 je transformovaných.

Na celkovom objeme pohľadávok sa sumou 31 mil. eur podieľajú nemocnice v pôsobnosti MZ, čo predstavuje 56,2 percenta. V porovnaní s mesiacom január sa ich dlhy zvýšili o viac ako 2,5 mil. eur.

Pohľadávky narástli voči trom zdravotníckym zariadeniam a to Univerzitnej nemocnici Bratislava, Fakultnej nemocnici s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica a Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava.

Transformované zdravotnícke zariadenia dlhovali Sociálnej poisťovni na odvodoch ku koncu februára cez 24 mil. eur, čo predstavuje na celkovom objeme pohľadávok 43,8 %. Oproti prvému mesiacu tohto roka sa ich dlhy zvýšili o 686, 9 tis. eur. Podiel na tomto raste má desať nemocníc.

Sú nimi Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, Nemocnica s poliklinikou v Považskej Bystrici, Nemocnica s poliklinikou Dunajská Streda, a.s., Dolnooravská nemocnica s poliklinikou MUDr. L. N. Jégého Dolný Kubín, Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr.

Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš, Nemocnica s poliklinikou Myjava, Nemocnica s poliklinikou Ilava, n.o., Mestská nemocnica Prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc. Zlaté Moravce, Nemocnica s poliklinikou, n.o. Revúca a Všeobecná nemocnica s poliklinikou, n.o., Veľký Krtíš.

Ako uvádza Sociálna poisťovňa, počas februára a marca sa na jej podnet uskutočnili rokovania so zástupcami jednotlivých zdravotníckych zariadení ako i zástupcami Trenčianskeho samosprávneho kraja, na ktorých sa hovorilo o zastavení nárastu pohľadávok voči nemocniciam a o splácaní ich nakumulovaných dlhov.

"O možnostiach uhrádzania dlžných súm budú zdravotnícke zariadenia informovať Sociálnu poisťovňu po uzatvorení zmlúv so zdravotnými poisťovňami,“ konštatuje SP.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SaS: V budúcom roku hrozí zvýšenie cien energií, v prípade plynu až o 30 %

SaS: V budúcom roku hrozí zvýšenie cien energií, v prípade plynu až o 30 %

DNES - 12:14Ekonomické

V budúcom roku hrozí zvýšenie ceny plynu až o 30 %, pričom na energodotácie nie sú zo štátneho rozpočtu vyčlenené žiadne financie. Uviedol to poslanec NR SR za SaS Karol Galek na tlačovej konferencii.

Banská Bystrica vyvracia dezinformácie o uzavretom moste, prispel k nim aj Kotleba

Banská Bystrica vyvracia dezinformácie o uzavretom moste, prispel k nim aj Kotleba

DNES - 10:59Ekonomické

K uzavretiu mosta podľa mesta neprispela vojenská technika ani utajované uskladňovanie zbraní na letisku Sliač.

Dopravné obmedzenia pri Strečne zmiernia kvôli situácii v Banskej Bystrici

Dopravné obmedzenia pri Strečne zmiernia kvôli situácii v Banskej Bystrici

DNES - 9:41Ekonomické

Dopravné obmedzenia na ceste I/18 súvisiace so sanáciou svahu nad cestou medzi Strečnom a Dubnou Skalou budú v piatok trvať len do 13.00 h.

Dva diaľničné tunely zostanú 11 dní uzavreté

Dva diaľničné tunely zostanú 11 dní uzavreté

DNES - 8:00Ekonomické

Národná diaľničná spoločnosť pristúpi v piatok o 8.00 h k uzávere diaľničných tunelov Ovčiarsko a Žilina.

Pepco sťahuje z predaja nebezpečný produkt

Pepco sťahuje z predaja nebezpečný produkt

VČERA - 20:58Ekonomické

Zákazníci by tento produkt nemali používať.