• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 16.9.2024Meniny má Ľudmila
13°Bratislava

Dominika Cibulková si dáva pauzu a teší sa na antuku

  • 16:19 26.03.2013
  • MIAMI
Dominika Cibulková si dáva pauzu a teší sa na antuku

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odohrá svoj najbližší súťažný zápas až 20. apríla v moskovskom semifinále Pohára federácie reprezentačných družstiev žien proti Ruskám.

Na antukové štádium kalendára sa chce pripraviť dôkladne a zároveň opatrne.

"Moje problémové slabiny potrebujú, aby som s prípravou na antukovú časť sezóny začala pomaličky. Dám si štyri - päť dní voľna a začnem trénovať. Budem sa na antuke pripravovať tri týždne," predznamenala Dominika Cibulková pre agentúru SITA po svojej pondelňajšej prehre 6:2, 4:6, 2:6 s Američankou Serenou Williamsovou v osemfinálovom 4. kole v Miami na Floride.

Potvrdila, že vynechá budúcotýždňový Charleston.

Semifinalistku parížskeho grandslamového Roland Garros 2009 práve na najpomalšom podklade Cibulkovú potešilo, že "zborná" napokon ustúpila od pôvodne naplánovaného duelu na tvrdom povrchu: "Som veľmi rada, že budeme hrať na antuke, to je veľké pozitívum. Od Rusiek som tu nenazbierala žiadne zákulisné informácie o ich kádri, dosť zahmlievajú."

Obrazom: Zápas Dominiky Cibulkovej so Serenou Williamsovou


Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka viedla nad favorizovanou 15-násobnou singlovou grandslamovou šampiónkou Serenou veľmi sľubne 6:2, 4:1.

Napokon však nedosiahla svoj štvrtý úspech proti niektorej z úradujúcich jednotiek svetového rebríčka: "Do toho stavu 6:2, 4:1 som predvádzala veľmi, veľmi dobrý výkon, nútila som Serenu k chybám, hrala som výborne. Vychádzal mi servis a od základnej čiary som to pekne roztáčala, čím som ju držala vzadu.

Gemy na 4:4 v druhom sete však išli rýchlo, zostala som vtedy úderovo krátka, prestala som ju tak dobre naháňať a ona to využila. S takou hráčkou stačí jedna jediná nezužitkovaná šanca a sú problémy.

Škoda napríklad gembalu na 5:4 či zhody v ďalšom geme, zlomilo sa to na niekoľkých loptách. V treťom sete som stále hrala okej, len ma zradil servis. Robila som viac dvojchýb, často som išla cez druhé podanie, to je potom proti Serene veľmi ťažké."

Video: Zostrih zápasu medzi Dominikou Cibulkovou a Serenou Williamsovou
Dvadsaťtriročná Bratislavčanka Cibulková vlani na tomto podujatí takisto v osemfinále podľahla Bieloruske Viktorii Azarenkovej zo 6:1, 5:2, odmietla však paralelu:

"Pri porovnávaní s tou mojou vlaňajšou prehrou v Miami som tentoraz nespanikárila, bolo to niečo iné. Akurát som v zopár gemoch bola kratšia a súperka zdvihla svoj ´level´. Dneška je veľká, veľká škoda, ale celkovo si z tohto turnaja musím zobrať sebavedomie a ďalšie skúsenosti. Aj proti Serene som predviedla dobrý výkon, ktorým som nadviazala na tie z predchádzajúcich zápasov. Po januárovej Austrálii tam trošku bola diera, čo súviselo so zdravotnými problémami, ktoré vyvrcholili na Fed Cupe. Sebavedomie mi išlo dolu, nemala som dostatok zápasov, poprehrávala som nejaké trojsetové. Medzičasom sme však s trénerom dosť makali a vrátila som sa k mojej hre, ktorú som predvádzala v Austrálii, kde som bola vo finále v Sydney. Už sa teším na turnaje na antuke."

Niekdajšia 12. hráčka renkingu Cibulková teraz oficiálne figuruje na 14. pozícii v hodnotení, v prepočtovej online verzii počítačového poradia sa po pondelku nachádza na 15. mieste, k 1. aprílu už nemôže klesnúť nižšie. Päťnásobná miamská šampiónka Serena si osemfinálovým úspechom v predstihu zabezpečila zotrvanie na čele rebríčka.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Vosveteit.sk