Nálada spotrebiteľov v Spojených štátoch sa zlepšila
- 17:29 29.03.2013
- NEW YORK
Dôvera amerických spotrebiteľov v marci vzrástla. Spotrebitelia si nevšímali dopady vládnych rozpočtových škrtov a, naopak, ocenili pokračujúce ozdravovanie pracovného trhu.
Index spotrebiteľskej dôvery podľa konečných údajov stúpol na 78,6 bodu z februárových 77,6 bodu.
Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, očakávali marcovú hodnotu indexu na úrovni 72,5 bodu.
Spotrebiteľská dôvera v druhej polovici mesiaca výrazne vzrástla a zmazala tak pokles z prvej polovice marca, povedal riaditeľ prieskumu Richard Curtin. Pod nárast sa podľa neho podpísali dva faktory.
"Spotrebitelia si nevšímali varovania zákonodarcov, že zníženie vládnych výdavkov môže spôsobiť ekonomickú katastrofu a vzrástli očakávania, že nárast zamestnanosti počas roku 2013 zrýchli,“ uviedol ďalej.
Ukazovateľ súčasných ekonomických podmienok posilnil na 90,7 bodu z úrovne 89 bodov vo februári. Index hodnotiaci očakávania spotrebiteľov poskočil na 70,8 bodu z úrovne 70,2 bodu vo februári.
Táto elektronika by vôbec nemala byť pripojená k internetu
Niektoré druhy techniky sú náchylnejšie na útok hekerov. Vyhadzovať by ste ich však nemali.
Katar hrozí EÚ zastavením dodávok LNG
Katar prestane dodávať plyn do Európskej únie, ak členské štáty budú prísne presadzovať novú legislatívu proti nútenej práci a poškodzovaniu životného prostredia.
Analytik: Slovenské vlády dlhodobo vnímajú podnikateľský sektor ako zdroj daní
Slovenské podnikateľské prostredie čelí viacerým výzvam, jednou z nich je fakt, že slovenské vlády sa dlhodobo pozerajú na tento sektor ako na zdroj daní, nie ako na zdroj bohatstva krajiny.
APAS: Slovensko uspelo tento rok v automobilovej výrobe, zaostávala však vo vzdelávaní
Slovensko bolo tento rok lídrom v automobilovej výrobe a rovnako vyniklo aj pri získavaní zahraničných investícií. Na druhej strane však zaostávalo v oblasti vzdelávania, inovácií a investícií do startupov.
Zo slovenského a českého trhu sťahujú sušené figy
Zákazníci by potravinu nemali konzumovať.