• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 19.9.2024Meniny má Konštantín
16°Bratislava

Gymnasta Samuel Piasecký sa stal majstrom Francúzska

  • 21:38 29.03.2013
  • BRATISLAVA
Gymnasta Samuel Piasecký sa stal majstrom Francúzska

Slovenský reprezentant v športovej gymnastike Samuel Piasecký sa môže pochváliť, že je majstrom Francúzska v tímovej súťaži.

Dvadsaťosemročný zverenec trénera Martina Zvala prispel pred pár dňami výraznou mierou k triumfu družstva Boulazac na prestížnych pretekoch "Majstrovstvá Francúzska TOP 12 družstiev."

Slovenská gymnastická jednotka ostatných rokov a londýnsky olympionik dosiahol vo viacboji súčet 82,550 bodu.

Najlepšiu známku mal Piasecký vo svojej najobľúbenejšej a najsilnejšej disciplíne na bradlách (15,100 b.), na hrazde ho ocenili 14,300 bodmi, v prostných dostal 13,800, v preskoku 13,650, na koni s držadlami a na kruhoch zhodne 12,850 bodu. Jeho klubovými kolegami vo víťaznom družstve boli Ukrajinci Oleksandr Suprun a Oleg Stepko, Španieli Javier Gómez Fuertes a Ruben López Martínez ako aj Francúz Damien Millot.

"Máme v pláne, aby Samo cvičil na aprílových majstrovstvách Európy v Rusku celý viacboj. Preto sme pred Svetovým pohárom v nemeckom Cottbuse uprednostnili túto súťaž vo Francúzsku, kde si vyskúšal všetkých šesť disciplín. Dlho sme rozmýšľali aj o štarte v Cottbuse, napokon sme ako lepšiu prípravu na ME videli to Francúzsko," skonštatoval reprezentačný tréner slovenských gymnastov Martin Zvalo, ktorý je aj osobným koučom Piaseckého.

V konkurencii kvalitných 12 družstiev sa napokon tešil z triumfu tím, ktorého súčasťou bol aj slovenský gymnasta. "Samo zacvičil výborne, jeho súčet v šesťboji 82,550 bodu v nových, náročnejších a prísnejších pravidlách je vynikajúci. K vystúpeniu vo Francúzsku mu môžem iba gratulovať," pochválil svojho najúspešnejšieho zverenca M. Zvalo.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

VČERA - 22:05Zahraničné

Vo svete, konkrétne v Európe, Severnej Amerike a Ázii, sa momentálne rýchlo šíri nový subvariant koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19.

Zelenskyj tvrdí, že Kyjev má plne pripravený

Zelenskyj tvrdí, že Kyjev má plne pripravený "víťazný plán" na ukončenie vojny

VČERA - 22:03Zahraničné

Kyjev už dokončil prípravu svojho "víťazného plánu" na ukončenie vojny s Ruskom.

Z novej vlny výbuchov v Libanone Hamas obvinil Izrael, stúpol počet obetí

Z novej vlny výbuchov v Libanone Hamas obvinil Izrael, stúpol počet obetí

VČERA - 21:51Zahraničné

Palestínske militantné zoskupenie Hamas v stredu obvinilo Izrael z ďalšej vlny výbuchov komunikačných zariadení v Libanone, pri ktorej prišlo o život 14 ľudí a vyše 450 utrpelo zranenia.

Pagery použité v Libanone nikdy neboli v Maďarsku, tvrdí Orbánova vláda

Pagery použité v Libanone nikdy neboli v Maďarsku, tvrdí Orbánova vláda

VČERA - 19:57Zahraničné

Vreckové komunikačné zariadenia, tzv. pagery, ktoré boli použité pri hromadných výbuchoch v Libanone, nikdy neboli v Maďarsku, uviedla vláda maďarského premiéra Viktora Orbána v stredajšom vyhlásení.

Ďalšie výbuchy v Libanone: Explodovali vysielačky aj solárne panely

Ďalšie výbuchy v Libanone: Explodovali vysielačky aj solárne panely

VČERA - 19:19Zahraničné

Pri druhej vlne výbuchov osobných komunikačných zariadení v Libanone prišli v stredu o život najmenej deviati ľudia a vyše 300 osôb utrpelo zranenia, informovalo libanonské ministerstvo zdravotníctva, píše agentúra AP.