• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
15°Bratislava

Polícia začala stíhanie za Matovičovu nahrávku s Procházkom

  • 16:43 24.09.2014
  • BRATISLAVA
Polícia začala stíhanie za Matovičovu nahrávku s Procházkom

Kauza okolo Procházkovej kampane vypukla v júni, keď šéf OĽaNO Igor Matovič prišiel s informáciou, že dnešný šéf Siete si chcel u neho vybaviť inzerciu bez dokladov.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry sa už pustili do kauzy spojenej s financovaním prezidentskej kampane Radoslava Procházku. Informoval o tom v stredu portál Aktuálne.sk.

"Dnešným dňom vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci podozrenia z prípravy trestného činu skrátenia dane a poistného. Uznesenie bolo doručené na generálnu prokuratúru, kde je dozorový prokurátor a uvidíme, ako bude prijaté," povedal pre Aktuálne.sk policajný prezident Tibor Gašpar.

Pri vyšetrovaní kauzy polícia zrejme preskúma aj nahrávku, s ktorou prišiel Igor Matovič. Pripustil to policajný prezident Gašpar. "Pre čistotu veci je možné, že bude aj fonoskopické skúmanie hlasu," povedal v stredu novinárom.

Súvisiace:

Matovičova nahrávka splnila podľa analytikov svoj cieľ

Procházka bráni Sieť, testovali ju bez spojenia s jeho menom

Sieti po zverejnení nahrávky prudko klesli preferencie

"Budú nasledovať štandardné vyšetrovacie úkony v zmysle Trestného poriadku v takom rozsahu, aby bolo možné rozhodnúť, čo ďalej," povedal v stredu na tlačovej besede Gašpar. Podľa policajného šéfa pravdepodobne vypočujú niektoré osoby, prípadne urobia aj expertízne skúmanie. "Myslím si, že určite bude nejaké stanovisko vo vzťahu k daňovým úradom, akým spôsobom by mohla vzniknúť prípadná škoda konaním, ktoré charakterizujeme ako podozrivé," vysvetlil.

Video: Nahrávka Igora Matoviča s Radoslavom Procházkom

Podľa neho teraz prídu nevyhnutné vyšetrovacie úkony, potrebné pre ďalšie rozhodnutie. "Možnosti sú ako vždy, buď vznesenie obvinenia, alebo zastavenie trestného stíhania," dodal policajný šéf. Aktuálne.sk pripomína, že kauza okolo Procházkovej kampane vypukla v júni, keď šéf OĽaNO Igor Matovič prišiel s informáciou, že dnešný šéf Siete si chcel u neho vybaviť inzerciu bez dokladov. Najprv Procházku vyzval na test na detektore lži, neskôr prišiel s nahrávkou rozhovoru.

Oboch aktérov už v tejto súvislosti ešte pred začatím trestného konania vypočuli na generálnej prokuratúre. Tá prípad posunula na políciu. Procházka pred časom aktívny postup prokuratúry privítal. "Má plnú dôveru, že príslušné orgány vec vyšetria," reagoval pred niekoľkými týždňami hovorca Siete Ján Orlovský. Pokiaľ ide o nahrávku, šéf Siete priznal, že hlas je jeho. Tvrdí však, že je prestrihaná tak, aby mu uškodila.

 

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

DNES - 17:09Domáce

Kresťanskodemokratické hnutie apeluje na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby prevzal zodpovednosť za rezort zdravotníctva.

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

DNES - 16:39Domáce

V bratislavskej Petržalke, smerom z Dolnozemskej cesty na Most Apollo, došlo v sobotu k dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá a cyklisti.

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

DNES - 16:12Domáce

Slovensko dáva do zdravotníctva naďalej menej financií ako Česko. V kvalite zdravotnej starostlivosti ho môže dobiehať vyššou efektívnosťou v hospodárení.

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

DNES - 15:44Domáce

Na Kollárovej ulici v Novej Bani (okres Žarnovica) v piatok (20. 9.) neskoro večer muž napadol nožom dve osoby.

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

DNES - 15:27Domáce

Horskí záchranári pomáhali horolezcovi, ktorý pri lezení prvej dĺžky v stene Baraních rohov vypadol.