• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
19°Bratislava

Bratislava oslávi Deň cestovného ruchu prehliadkami zadarmo

  • 7:51 27.09.2014
  • BRATISLAVA
Bratislava oslávi Deň cestovného ruchu prehliadkami zadarmo

Obyvatelia i návštevníci hlavného mesta budú môcť absolvovať prehliadku po hraničných kameňoch, ktoré označujú hranicu medzi starou Bratislavou a Lamačom.

Bratislavská organizácia cestovného ruchu (BOCR) pripravila počas tohtoročného Svetového dňa cestovného ruchu tri bezplatné tematické prehliadky. Obyvatelia i návštevníci hlavného mesta si budú môcť už najbližší víkend (27. a 28. septembra) pozrieť napríklad pamiatky, ktoré najviac zaujímajú turistov. Pozrieť si tiež môžu, ako vyzerá hranica medzi starou Bratislavou a Lamačom a spoznajú aj multikultúrnu komunitu starého Prešporku. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka BOCR Viera Jurčiová.

Svetový deň cestovného ruchu si pripomenieme v sobotu 27. septembra. Práve na sobotu organizácia cestovného ruchu pripravila pre obyvateľov i návštevníkov Bratislavy prehliadku po hraničných kameňoch, ktoré označujú hranicu medzi starou Bratislavou a Lamačom. Záujemcovia sa stretávajú o 14:00 na Ceste na Červený most pred železničnou stanicou Železná studienka. Na organizácii tejto prehliadky spolupracuje aj občianske združenie Bratislavské rožky.

Ďalšie dve bezplatné prehliadky sa budú konať v nedeľu 28. septembra. Tá prvá sa začína o 14:00 pri studni na Primaciálnom námestí a návštevníkom ukáže, čo najviac zaujíma zahraničných turistov v Bratislave. "Cieľom prehliadky je poukázať na to, že Bratislava je pre ľudí v nej žijúcich všedná, ale pre turistov je to krásne mesto s množstvom kultúrnych a historických pamiatok," priblížila Jurčiová. O hodinu neskôr na rovnakom mieste odštartuje aj posledná bezplatná prehliadka, pri ktorej záujemcom priblížia komunity, ktoré kedysi v Bratislave žili.

Jednou z úloh BOCR je aj vzdelávanie širokej verejnosti v oblasti cestovného ruchu, informovala Jurčiová. Zvýšiť záujem a informovanosť ľudí v tejto oblasti má pripravovaná decembrová MICE (Meeting, Incentive, Convention, Events) konferencia. Úlohou pripravovanej konferencie je podľa riaditeľa BOCR Martina Horvátha predstaviť Bratislavu ako destináciu vhodnú pre organizovanie rôznych podujatí, konferencií či kongresov v konkurencii iných destinácii a zviditeľniť tak Bratislavu na medzinárodnom kongrese cestovného ruchu. Súčasťou konferencie bude aj workshop pre získanie odborných zručností a znalostí v rámci kongresového cestovného ruchu.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

DNES - 17:09Domáce

Kresťanskodemokratické hnutie apeluje na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby prevzal zodpovednosť za rezort zdravotníctva.

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

DNES - 16:39Domáce

V bratislavskej Petržalke, smerom z Dolnozemskej cesty na Most Apollo, došlo v sobotu k dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá a cyklisti.

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

DNES - 16:12Domáce

Slovensko dáva do zdravotníctva naďalej menej financií ako Česko. V kvalite zdravotnej starostlivosti ho môže dobiehať vyššou efektívnosťou v hospodárení.

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

DNES - 15:44Domáce

Na Kollárovej ulici v Novej Bani (okres Žarnovica) v piatok (20. 9.) neskoro večer muž napadol nožom dve osoby.

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

DNES - 15:27Domáce

Horskí záchranári pomáhali horolezcovi, ktorý pri lezení prvej dĺžky v stene Baraních rohov vypadol.