• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 18.10.2024Meniny má Lukáš
14°Bratislava

Miloševičova vdova tvrdí, že v Únii nemá žiadne peniaze

  • 7:30 31.10.2014
  • BELEHRAD
Miloševičova vdova tvrdí, že v Únii nemá žiadne peniaze

Vdova po zosnulom prezidentovi bývalej Juhoslávie Slobodanovi Miloševičovi odmietla správy, že Európska únia uvoľnila 15 rokov zmrazené rodinné účty.

Denníku Večernje Novosti povedala, že rozhodnutie EÚ nič neznamená, keďže nikto z jej rodiny nikdy nemal žiadne financie v krajinách únie. Oznámenie o uvoľnení zmrazených financií viedlo k špekuláciám, že Miloševičova rodina a blízki spolupracovníci sa teraz dostanú k miliónom eur, ktoré si podľa oponentov vtedajšieho režimu uložili v európskych bankách.

Majetok v Únii vraj nikdy nemali

"Smiali sme sa. Ani ja, ani môj zosnulý manžel, ani naše deti sme totiž nikdy nemali žiaden majetok v Európskej únii. Všetko, čo máme je v Srbsku," povedala 72-ročná Mira Markovičová.

Dodala, že jej rodina vlastní dom v meste Pozerevač, kde Miloševiča pochovali v roku 2006, ako aj dom v Belehrade, ktorý prenajímajú. Jej penzia podľa nej predstavuje niečo vyše 480 eur. Syn Marko žije v Srbsku a dcéra Marija pravdepodobne v Čiernej Hore.

Zosnulý prezident si mal nakradnúť miliardy

Európska únia sa v stredu rozhodla uvoľniť účty, pretože, podľa nej, dôvody na ich zrazenie už pominuli, keďže dotknuté osoby už nepredstavujú hrozbu pre demokraciu v ich krajine. Rozhodnutie privítala Socialistická strana, ktorú kedysi Miloševič viedol a ktorá je v súčasnosti členom vládnej koalície.

Podľa Miloševičových kritikov si zosnulý prezident nakradol miliardy vtedajších mariek a tie prepašoval na Cyprus a do Ruska. Oficiálne vyšetrovanie tieto peniaze neobjavilo.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Fico vyzval PS, aby prestalo Šefčovičovi

Fico vyzval PS, aby prestalo Šefčovičovi "pripravovať peklo" pri vypočutí v EP

DNES - 12:04Zahraničné

Premiér spresnil, že o tejto výzve hovorí v nadväznosti na štvrtkové stretnutie s predsedníčkou EP Robertou Metsolovou popri summite EÚ.

Fico: Na summite EÚ zaujali lídri ucelenejší postoj ku kríze na Blízkom východe

Fico: Na summite EÚ zaujali lídri ucelenejší postoj ku kríze na Blízkom východe

DNES - 12:00Zahraničné

Lídrom členských krajín EÚ sa počas štvrtkového summitu v Bruseli podarilo zaujať ucelenejší postoj ku kríze na Blízkom východe a intenzívne sa venovali aj otázkam migrácie.

Zelenskyj: Iba pozvanie Ukrajiny do NATO môže ukončiť vojnu s Ruskom

Zelenskyj: Iba pozvanie Ukrajiny do NATO môže ukončiť vojnu s Ruskom

DNES - 10:52Zahraničné

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj považuje formálnu pozvánku na vstup do Severoatlantickej aliancie za jediný spôsob, ako môže Ukrajina prežiť inváziu ruských síl.

Fico označil Zelenského plán za kontroverzný

Fico označil Zelenského plán za kontroverzný

DNES - 10:25Zahraničné

Plán víťazstva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského je kontroverzný a nepovažujem za dobrý nápad členstvo Kyjeva v Severoatlantickej aliancii. V piatok v Bruseli to vyhlásil predseda vlády SR Robert Fico.

Trump obvinil Zelenského, že prispel k začatiu vojny s Ruskom

Trump obvinil Zelenského, že prispel k začatiu vojny s Ruskom

DNES - 10:23Zahraničné

Americký exprezident a republikánsky kandidát v nadchádzajúcich prezidentských voľbách Donald Trump vo štvrtok obvinil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že prispel k začatiu vojny s Ruskom.