• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 5.10.2024Meniny má Viera
12°Bratislava

Slovan angažoval kanadského brankára, chytal aj v NHL

  • 15:20 11.12.2014
Slovan angažoval kanadského brankára, chytal aj v NHL

Gólman David LeNeveu by mal pomôcť vyriešiť problémy na brankárskom poste v Slovane po zranení Johana Backlunda. Káder "belasých" naopak možno opustí Mário Bližňák, ktorý nie je v KHL dostatočne vyťažovaný a dočasný odchod do susednej krajiny by mu mohol pomôcť.BRATISLAVA 11. decembra (WEBNOVINY) - Problémy Slovana Bratislava na brankárskom poste po zranení Johana Backlunda by mal vyriešiť kanadský gólman David LeNeveu. Tridsaťjedenročný rodák z Fernie bol doteraz hráčom tímu ECHL South Carolina Stingrays. V minulej sezóne mal miesto na súpiske New Yorku Rangers, v niekoľkých zápasoch bol dvojkou pripravenou na striedačke. V NHL už chytal za Phoenix Coyotes a Columbus Blue Jackets, v Európe pôsobil v Salzburgu a Linzi.

"Takú náročnú súťaž, akou KHL nepochybne je, a navyše v nabitom programe počas Vianoc je takmer nemožné odchytať s jedným brankárom. Preto sme okamžite po zranení Johana Backlunda začali hľadať gólmana k Jarovi Janusovi. Podarilo sa nám získať skúseného kanadského brankára Davida LeNeveua, ktorý má za sebou odchytaných niekoľko sezón v AHL, nazrel aj do NHL. Verím, že nám pomôže a pri Jarovi Janusovi budeme mať ďalšieho spoľahlivého muža medzi troma žrďami," povedal na klubovom webe generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

LeNeveu priviedol v ročníku 2009/2010 Salzburg k rakúskemu titulu i triumfu v Kontinentálnom pohári. Kanadu reprezentoval na svetovom šampionáte do 20 rokov 2003. "Dnes začínam nové dobrodružstvo. Idem do Bratislavy hrať KHL," oznámil na sociálnej sieti Twitter LeNeveu.

Odporúčame aj:

Video: Slovan porazil Astanu a odlepil sa z dna tabuľky

Zápas hviezd KHL sa blíži, vyberte hráčov do prvej formácie

Chudobní známi do KHL nepatria, Majorov hovorí aj o Slovane

Slovan má finančné problémy, o odchode z KHL neuvažuje


Káder "belasých" naopak možno opustí Mário Bližňák, ktorý by sa mohol čo nevidieť vrátiť do najvyššej českej hokejovej súťaže. Trenčiansky rodák nie je v KHL dostatočne vyťažovaný a dočasný odchod do susednej krajiny by mu mohol pomôcť.

"Záujem o Mária evidujeme zo zhruba šiestich klubov," uviedol podľa hokej.cz hráčov zástupca Vladimír Vůjtek mladší zo spoločnosti Eurohockey Services. O 27-ročného centra vraj majú interes v Plzni, Sparte Praha, Liberci či Mladej Boleslavi.

Bližňák si spravil dobré meno v Sparte, za ktorú v sezóne 2011/2012 odohral 52 stretnutí v základnej časti s bilanciou 11 gólov a 18 asistencií. V piatich dueloch play-off mal bilanciu 3+2. V Slovane je od roku 2012.
Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.