• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 18.10.2024Meniny má Lukáš
11°Bratislava

Tehotná Loni jedla 20 banánov denne. Ženy vraj nemusia vyzerať ako veľryby!

  • 19:00 11.12.2014
  • CANBERRA
Tehotná Loni jedla 20 banánov denne. Ženy vraj nemusia vyzerať ako veľryby!

Táto 25-ročná Austrálčanka spôsobila na internete obrovský rozruch. Je vraj nezodpovedná, trpí prehnaným narcizmom a jej strava je extrémna. Jej však zachránila život a nemieni sa vrátiť k starým návykom.

Počas tehotenstva pribrala 17 kíl a po dvoch dňoch po pôrode jej váha klesla o 10. Hneď nato začala cvičiť a energia jej nechýbala ani chvíľu. "Som živým dôkazom toho, že sa nemusíte stať veľrybou, ak ste tehotná. Materstvo je požehnaním."

Ostrá kritika: Nezodpovedná narciska

Na svoj účet na Instagrame dostala počas tehotenstva množstvo negatívnych reakcií, ktoré ju vinili z prehnaného narcizmu a nezodpovedného životného štýlu.

Pred, počas aj po tehotenstve pridávala fotky svojich aktivít a stravy, vďaka ktorej sa paradoxne stala i inšpiráciou mnohých žien a dievčat. Celý priebeh tehotenstva zdokumentovala.

Čítajte: Závislá na dojčení? Dokedy kojiť a prečo

Zlá strava ohrozila jej život. Dnes je 80:10:10!

Médiá ju nazvali aj "Banánovým dievčaťom". Loni je vegánka a počas tehotenstva si dopriala niekedy aj 20 banánov denne na rôzne spôsoby. Okrem nich konzumovala výlučne rastlinnú stravu zloženú len z ovocia a zeleniny. Úplne sa vzdala mäsa a mliečnych výrobkov.

Jej nutričný plán je 80:10:10 čo znamená, že denne konzumuje 80% sacharidov, 10% bielkovín a 10% tukov. Touto cestou sa vydala po tom, čo jej nezdravá strava v minulosti spôsobovala veľké zdravotné problémy. Návyky zmenila pred troma rokmi a zachránilo jej to život.

"Túto diétu som nezačala praktizovať kvôli chudnutiu. Bola som skutočne vnútorne chorá. Pomaly som sa zabíjala."

Čítajte: Najlepšia diéta a recept pre zdravie: Stredomorská strava

Príklad jej jedálnička

Dnes sa jej deň začína teplou citrónovou vodou, neskôr si dopraje polovicu melóna, banánové smoothie alebo celé pomaranče, na obed si dá niekoľko plodov mangovníka a na večeru veľkú porciu šalátu.

"Ľudia hovorili, že budem mať telo preťažené draslíkom a moje dieťa bude podvýživené a nebudem môcť kojiť. Nechápem, ako si ľudia môžu myslieť, že trápim seba alebo moje dieťa. Zjavne nevidia množstvo jedla, ktoré jem," uviedla slávna vegánka v interview pre news.com.au.

Foto: Strava austrálskej blogerky Loni

Výživná strava, pôrod bez epidurálky = energia a zdravé dieťa

Jej chlapček menom Rowdy Nash sa narodil ako zdravý valibuk s dĺžkou 55 cm a mal takmer 4 kg. So spánkom problémy nemajú a papá vraj ako mašinka.

Stav jej zdravia a tiež zdravia jej dieťaťa sú podľa nej dôkazom, že tento spôsob stravovania funguje. Malý Rowdy vraj papá o sto šesť a Loni má dostatok materského mlieka.

Loni vraj nikdy nepociťovala nedostatok energie či vyčerpanie, a to ani po pôrode. Podľa nej je to vďaka jej strave a tomu, že rodila prirodzene, bez liekov a epidurálky.

Obezita, podvýživa a choré deti: "Tie sú v poriadku?"

Loni tvrdí, že si praje, aby sa aj jej syn dal na cestu tohto životného štýlu. Pokladá ho totiž za najlepší spôsob ako byť zdravý a prežiť v tomto svete. Príliš veľa detí ochorie, trpí obezitou alebo naopak podvýživou, a práve to podľa jej slov nie je v poriadku.

Loni sa riadi filozofiou prírody a snaží sa jesť sezónne. Vždy podľa toho, čo sa v tom ktorom období roka rodí. V lete si napríklad na večeru dopraje 10 máng a v zime má chuť na niečo teplé. Uvarí si zeleninovú polievku alebo si dá zemiakovú kašu s avokádom. Smoothie zo zeleniny a ovocia pije každý deň.

Čítajte: Tehotenstvo vo vzťahu. Na toto sa pripravte!

Svojho spôsobu života sa nemieni vzdať. Chce si dopriať veľké porcie, veľa sacharidov, ovocia, zeleniny, veľkých šalátov a cestovín. Kvôli produkcii materského mlieka do stravy pridala viac zdravých tukov, no inak je presne tak isto než predtým.

Médiá a odborníci na výživu po celom svete vedú diskusie o tom, či je takéto stravovanie pre vývoj plodu vhodné. "Obuli" sa do nej mnohí sledovatelia na Instagrame a tiež blogeri a lekári. Kým jeden komentujúci vyjadril obavu, že extrémne frutariánstvo môže je pre tehotné ženy nezodpovedné, blogerka Eva Vawter na svojej stránke Mommyish na adresu kritikov apeluje či je zodpovednejšie prejedať sa čipsami a piť litre sladkých vôd.

Myslíte si, že jej strava bola voči dieťaťu nezodpovedná?

Čítajte: Tieto chyby spomaľujú spaľovanie tukov!

Zdroj: Info.sk, BD, news.com.au, huffingtonpost.com, Instagram Foto: Instagram/Loni Jan
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Nenápadný znak toho, že by ste si mali vymeniť zubnú kefku

Nenápadný znak toho, že by ste si mali vymeniť zubnú kefku

VČERA - 6:56Zdravie

Znakom opotrebovanej kefky sú nielen polámané štetiny. Pozor si treba dávať aj na tento faktor.

Defibrilátory nezachraňujú každého rovnako. Týmto ľuďom pomôžu len s ťažkosťami

Defibrilátory nezachraňujú každého rovnako. Týmto ľuďom pomôžu len s ťažkosťami

19:02 16.10.2024Zdravie

Účinnosť defibrilátora dokáže ovplyvniť jeden faktor u zachraňovaného pacienta.

Škorica v káve: Takéto sú účinky škorice v obľúbenom nápoji

Škorica v káve: Takéto sú účinky škorice v obľúbenom nápoji

8:47 16.10.2024Zdravie

Štúdie sa pozreli na zdravotné účinky škorice.

Lekár: Zemiakový šalát by som nikdy nejedol, toto je dôvod

Lekár: Zemiakový šalát by som nikdy nejedol, toto je dôvod

19:03 15.10.2024Zdravie

Gastroenterológovia považujú zemiakový šalát za hrozbu. Pre toto sa mu oblúkom vyhýbajú.

ŠÚKL upozorňuje na nebezpečné lieky, môžu zvyšovať riziko samovraždy

ŠÚKL upozorňuje na nebezpečné lieky, môžu zvyšovať riziko samovraždy

19:53 12.10.2024Zdravie

Pri užívaní liekov môže dochádzať k samovražedným myšlienkam.