• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 16.9.2024Meniny má Ľudmila
13°Bratislava

Úbohé Taliansko, reaguje na novú vládu denník Kurier

  • 20:27 28.04.2013
  • BRUSEL
Úbohé Taliansko, reaguje na novú vládu denník Kurier

Španielsky denník El País označuje nový kabinet za loď zloženú z pokazených častí.

Talianska vláda ešte iba stihla zložiť prísahu a európske denníky už v nedeľu špekulujú, ako dlho sa jej podarí vydržať pri moci.

Portugalský denník Diario de Noticias poukazuje na rôznorodosť novej vládnej zostavy. Tá podľa pozostáva z ľudí, ktorí si "dlhé roky vymieňali obvinenia a urážky".

Belgické periodikum La Libre Belgique zase tvrdí, že "nič nezaručí fungovanie chémie, keď bude Lettov kabinet čeliť veľkým reformám".

Na to poukazuje aj španielsky El País. Podľa neho bude nový líder Apeninského polostrova musieť "najprv poraziť skepticizmus vo vlastnej strane a získať dôveru parlamentu pred tým, ako vypláva do boja na lodi poskladanej zo zlomených častí".

Rakúsky denník Kurier zase pochybuje o správaní expremiéra Silvia Berlusconiho, ktorý nie je súčasťou nového kabinetu. Ako píše, "nikto neverí tomu, že Berlusconi nebude mať koalíciu za terč aj napriek pôsobeniu jeho spojencov na kľúčových postoch". "Ak Letta neposlúchne, vytiahne svojich vojakov a nové voľby budú nevyhnutné. Úbohé Taliansko," píše Kurier.

Holandský De Telegraaf poukazuje na fakt, že v novej talianskej vláde sa nachádza žena čiernej pleti.

Lettova vláda pozostáva z odborníkov a nominantov naprieč politickým spektrom. Ministrom vnútra bude blízky spojenec Berlusconiho Angelino Alfano zo strany Ľud slobody (PDL). Ministrom hospodárstva a financií bude šéf talianskej centrálnej banky Fabrizio Saccomanni a šéfkou diplomacie bývalá eurokomisárka Emma Boninová.

Post šéfa rezortu obrany prevezme Mario Mauro, ministrom práce bude šéf štatistického úradu Enrico Giovannini a ministerkou spravodlivosti bude tvrdá bojovníčka proti korupcii Anna Maria Cancellieriová.

Vláda, v ktorej budú mať rekordné zastúpenie ženy, o vyslovenie dôvery požiada parlament v pondelok. Úlohou novej vlády bude znovunaštartovať stagnujúcu ekonomiku a zastaviť nárast nezamestnanosti vysoko zadlženej juhoeurópskej krajiny, na ktorej obyvateľov tvrdo dopadli úsporné opatrenia končiacej vlády premiéra Maria Montiho.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pavel: V niektorých mestách je situácia zrejme horšia než v rokoch 1997 a 2002

Pavel: V niektorých mestách je situácia zrejme horšia než v rokoch 1997 a 2002

DNES - 20:07Zahraničné

V niektorých mestách je situácia podľa českého prezidenta Petra Pavla možno ešte horšia, než aká bola počas ničivých povodní v rokoch 1997 a 2002.

Trumpov nenávistný status o Taylor Swift vyniesol Harrisovej 40.000 dolárov

Trumpov nenávistný status o Taylor Swift vyniesol Harrisovej 40.000 dolárov

DNES - 17:46Zahraničné

Príspevok Donalda Trumpa na sociálnej sieti o tom, že nenávidí Taylor Swift, spôsobil, že jej fanklub získal na kampaň prezidentskej kandidátky demokratov Kamaly Harrisovej ďalších 40.000 dolárov.

Ľudia zasiahnutí povodňami v Česku môžu čerpať okamžitú pomoc a majú nárok na voľno

Ľudia zasiahnutí povodňami v Česku môžu čerpať okamžitú pomoc a majú nárok na voľno

DNES - 17:05Zahraničné

Obyvatelia Česka, ktorých zasiahli povodne, môžu čerpať mimoriadnu okamžitú pomoc až do výšky takmer 73.000 korún (2900 eur), vyplácať ju bude úrad práce.

Na juhu Poľska vyhlásila vláda stav živelnej pohromy

Na juhu Poľska vyhlásila vláda stav živelnej pohromy

DNES - 15:47Zahraničné

Poľská vláda v pondelok vyhlásila stav živelnej pohromy, ktorého cieľom je zjednodušiť a urýchliť prísun pomoci regiónom na juhu krajiny, ktoré zasiahli povodne.

Evakuované oblasti v Česku sa pokúsili vyrabovať

Evakuované oblasti v Česku sa pokúsili vyrabovať

DNES - 13:55Zahraničné

Moravsko-sliezski policajti evidujú podľa hajtmana Josefa Bělicu prvé pokusy o rabovanie v evakuovaných oblastiach, pričom toto konanie označil za hyenizmus.

Vosveteit.sk