Sedem chutí piva ulahodí návštevníkom Gurmán Festu
- 13:53 18.06.2015
- BRATISLAVA
Na výnimočných kombináciách piva s jedlom si budú môcť pochutnávať všetci tí, ktorí v termíne 19.-21. júna zavítajú do areálu Dostihového závodiska v Petržalke na Gurmán Feste. Hlavným partnerom podujatia lákajúceho tisíce labužníkov je Zlatý Bažant, vďaka ktorému zažije festival chutí unikátne gastronomické obohatenie. V zóne Zlatého Bažanta bude pre účastníkov pripravený stan Sedem chutí piva, v ktorom môžu až do nedele objavovať chute jedál ideálne ladiace s pivom. Degustačné menu s pivom zostavil šéfkuchár Laci Hornáček podľa programu Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko. Program už viac ako rok vzdeláva pivárov a gurmánov v rôznorodých chutiach piva a jeho správnom kombinovaní s jedlom, a rozvíja tak pivnú kultúru na Slovensku.
Široká ponuka pív však nie je zďaleka jediným obohatením festivalu. V rámci svojho programu pripravil Zlatý Bažant aj gastronomicko-pivnú časť v stane Sedem chutí piva. Gurmáni a pivní fajnšmekri tu môžu degustovať jedlá zo štvorchodového menu, ktoré vytvoril šéfkuchár a odborník na párovanie piva s jedlom Laci Hornáček. Ku každému jedlu dostanú návštevníci festivalu aj deci piva, ktoré pre nich vybral obchodný sládok pivovaru v Hurbanove Karol France. Môžu si tak doslova na vlastnom jazyku otestovať pravidlá párovania piva a jedla podľa programu Sedem chutí piva, ktorý približuje gurmánom pestrý svet tisícov pivných chutí prostredníctvom zjednotenia do siedmich chuťových kategórií.
Tých, ktorí to s pivným gurmánstvom myslia vážne, určite zaujme praktická prezentácia programu Sedem chutí piva priamo na hlavnom pódiu festivalu. Šéfkuchár Laci Hornáček tu v sobotu 20. júna o 16:00 hod. pripraví naživo pred očami návštevníkov dve gurmánske špeciality, ktoré skombinuje s dvomi rôznymi druhmi pív Zlatý Bažant. "Gurmán Fest je výborná príležitosť, ako môžeme náš vzdelávací program Sedem chutí piva priniesť opäť bližšie k tým, ktorých téma pivného someliérstva a piva v gastronómii zaujíma – či už sú to klasickí pivári, ľudia vyhľadávajúci nové a zaujímavé chuťové variácie, alebo gastronomickí profesionáli," hovorí Monika Kottmanová, Development Manager HEINEKEN Slovensko.
Zlatý Bažant nebude chýbať na festivale ani v špecializovanom Stane nápojov. Obchodný sládok Karol France tu má dvakrát denne počas piatka aj soboty pripravenú prezentáciu Umenie čapovať s podtitulom "Navariť pivo je veda, ale správne ho načapovať je umenie". Pivárov iste zaujmú praktické ukážky techník čapovania v podaní naslovovzatého odborníka.
Menu Sedem chutí piva na Gurmán Feste 2015
• Kanapka s pestom zo sušených paradajok a mozzarellou s pivom Zlatý Bažant Pšeničné
• Ražník z kuracej pečene v oravskej slaninke s pivom Zlatý Bažant Marcové
• Grilované kura Tabaco, paradajky s ovčím syrom a kôprom s pivom Zlatý Bažant 10%
• Čokoládový brownies s marhuľovo mätovým coulis s pivom Zlatý Bažant Tmavé
Nostalgické filmy, ktoré očaria aj vaše deti
Chcete svojim deťom priblížiť čaro filmov, ktoré vás sprevádzali počas detstva? Pripravili sme pre vás výber príbehov, ktoré vo vás oživia tie najkrajšie spomienky.
Objavovanie Maďarskej kuchyne: Cestovanie autom po Maďarsku
Maďarsko, krajina plná historických miest, termálnych kúpeľov a nádhernej prírody, láka cestovateľov nielen svojimi kultúrnymi pokladmi, ale aj bohatou kuchyňou.
Vianočná ponuka Telekomu: 100 GB dát pre predplatené karty, MIXI kalendár a ďalšie odmeny
Vianočná ponuka pre predplatené karty ponúkne 100 GB dát po troch dobitiach i adventný MIXI kalendár, pre SWIPE príde Diamond ticket či odmena za odporúčanie.
Telekom Vianoce 2024: Exkluzívna vianočná nádielka hardvéru, TV obsahu, akcií a prekvapení
Zákazníkov Telekomu čaká exkluzívna vianočná nádielka hardvéru, atraktívny TV obsah i najnovšie filmy, tisícky prekvapení v Magenta Moments, aj akcie pre dobíjacie karty.
Vek je len číslo: Vtipné tričká, ktoré robia 40. narodeniny zábavnými
Čože je to 40-tka? Tento vek je skutočne len číslo, ktorého sa netreba obávať. Ešte vás v živote čaká veľa skvelých zážitkov i míľnikov.