15. ročník súťaže Hubert Cup predstavuje svojich víťazov
- 17:32 13.07.2015
- BRATISLAVA

V priestoroch reštaurácie Savoy v hoteli Radisson Blu Carlton sa v sobotu 27. júna 2015 odohral napínavý súboj medzi profesionálnymi barmanmi a barmankami. Spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant zorganizovala v poradí 15. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže v miešaní drinkov na báze sektu, Hubert Cup 2015. V súťažnej kategórii Sekt cocktail zvíťazil Rastislav Kubáň a v kategórii Flair získal prestížne ocenenie Stefan Haneder.
V priestoroch hotela Carlton sa súťažiaci predstavili v dvoch kategóriách; Sekt cocktail a Flair. Hodnotila ich odborná porota, na čele s Jánom Šuchtom, viceprezidentom Slovenskej barmanskej asociácie.
Do obľúbenej kategórie Sekt cocktail sa každoročne prihlási najviac barmanov a barmaniek, tento rok ich bolo 21. Súťažiaci mali za úlohu namiešať drink s použitím šumivého vína Hubert. Na prípravu 5 vzoriek súťažného nápoja bol vyhradený časový limit len 6 minút. Porota hodnotila celý priebeh prípravy drinku, chuťovú a vizuálnu stránku. Víťazom tejto kategórie sa stal Rastislav Kubáň zo Slovenska. "Zúčastnil som sa na všetkých pätnástich ročníkoch súťaže a konečne som vyhral," povedal šťastný víťaz.
Druhou, divácky veľmi atraktívnou kategóriou bol Flair, v ktorej súťažiaci miešali drink za sprievodu žonglérskych trikov s fľašami, šejkrami alebo pohármi. Najlepšiu šou urobil Stefan Haneder z Rakúska, vďaka čomu získal zaslúžené 1. miesto. Porota v tejto kategórii hodnotila nielen vzhľad, arómu alebo chuť cocktailu, ale aj obtiažnosť trikov, zladenosť s hudbou či interakciu barmana s publikom.
Spoločnosť Hubert J.E. pri príležitosti 15. ročníka súťaže Hubert Cup vyhlásila ešte jednu špeciálnu cenu, a to – "Best of Hubert Cup"- najvyšší súčet bodov v absolvovaných súťažiach Hubert Cup. Ocenenie získali Janka Karkušová a Branislav Hažík, ktorí dosiahli za uplynulých 15 ročníkov rovnaký počet bodov.
Rastislav Kubáň, jeho víťazný Sekt cocktail:
Golden Point
Zloženie:
3 cl St-Germain Liquer
1 cl Monin Poire (pear)
1,5 cl Fresh lemon juice
2 cl Crodino bitter
doliať Hubert de Luxe
Príprava:
šejker
Dekorácia:
ovocie, kvet
Stefan Haneder a jeho víťazný Flair drink:
Red Rose
Zloženie:
2 cl Vodka Gorbatchow
2 cl Bacardi Blanco
2 cl Malibu
1,5 cl Peach Tree
8 cl Red Berry Juice Pago
5 cl Orange Juice
1cl Passion Fruit Sirup Monin
Príprava:
mixér
Dekorácia:
jahoda, mäta
Ďalšie informácie nájdete na stránke www.hubertsekt.sk a https://www.facebook.com/S.Hubertom.mi.zivot.chuti

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?
Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb
Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?
Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?
Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia
Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?