Cícer, banán či broskyne. Tak toto by ste na grile nečakali
- 10:23 17.07.2015
- BRATISLAVA

Viete čo má spoločné banánovo-čokoládový dezert, broskyne so zmrzlinou a hamburger z cíceru? Všetky tri jedlá dokážete pripraviť na grile a prekvapiť svoju rodinu či známych počas najbližšej grilovačky. Vďaka tipom a receptom z blogu Hravo a zdravo, ktorý pripravuje Miška Králiková v spolupráci s Tescom, si už toto leto môžete repertoár receptov na gril osviežiť o skutočne netradičné nápady.
Ingrediencie: 4 banány, 100 g horkej čokolády, maslové alebo iné sušienky, čerstvá mäta na ozdobu, vyšľahaná šľahačka alebo vanilková zmrzlina.
Postup: Banány narežeme do polovice ako loďky a vydlabeme ich lyžičkou. Do otvoru natlačíme kocky čokolády a kúsky keksov. Stlačíme, uzavrieme a pečieme na grile alebo v alobale v pahrebe 2 – 3 minúty. Čokoláda sa roztopí a spojí s teplým banánom. Podávame horúce so studenou šľahačkou alebo so zmrzlinou.
Grilované broskyne zmrzlinou
Ingrediencie: 4 čerstvé broskyne (možno použiť aj marhule alebo nektárinky), 2 lyžice medu, šťava z 1 citróna, 1 vanilkový cukor alebo vanilkový struk, vanilková zmrzlina, vlašské orechy.
Postup: Broskyne prekrojíme na polovice a vyberieme kôstky. Ovocie položíme prekrojenou stranou na gril, potierame zmesou medu, citrónovej šťavy, vanilky a grilujeme. Pred servírovaním broskyne polejeme zvyšnou zmesou a ešte teplé podávame so zmrzlinou posypané vlašskými orechmi.
Veganburger
Ingrediencie: konzerva cíceru, konzerva kukurice, tri polievkové lyžice múky (špaldovej, kukuričnej, celozrnnej), kôru z citróna, soľ, olej, hrsť čerstvého koriandru, štipku mletej papriky, rasce, štipku sušeného koriandra. Na oblohu potrebujete ľadový šalát, avokádo, paradajky a grilované huby.
Postup: Cícer a kukuricu sceďte. V kuchynskom procesore rozmixujte cícer a kukuricu. Zmes nemusí byť celkom hladká, aby burger príjemne chrumkal. Do misy pridajte ostatné suroviny a zahustite múkou. Vytvarujte placky hrubé asi jeden až dva cm. Poprášte ich múkou a dajte do chladničky zrhuba na 60 minút. Na grile rozohrejte olej a placky na ňom z každej strany Placky opečte na grile dochrumkava. Podávajte na celozrnnej žemli s množstvom zeleniny.
Viac tipov, rád a receptov, nie len o grilovaní, nájdete na blogu Mišky Králikovej na www.tesco.sk/hravo-a-zdravo/.

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?
Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb
Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?
Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?
Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia
Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?