• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 16.9.2024Meniny má Ľudmila
13°Bratislava

Vladimir Kličko potvrdil, že je majstrom, vyhral 60. zápas

  • 12:23 05.05.2013
  • MANNHEIM
Vladimir Kličko potvrdil, že je majstrom, vyhral 60. zápas

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil štyri tituly svetového šampióna v superťažkej hmotnostnej kategórii organizácií IBF, IBO, WBA a WBO.

V sobotu v nemeckom Mannheime uštedril vyzývateľovi Francescovi Pianetovi z Talianska k.o. v 6. kole, dosiahol svoje 60. víťazstvo v profesionálnom ringu.

Kličko potvrdil úlohu favorita. Duel bral predovšetkým ako prípravu na augustový súboj v Moskve proti ruskému boxerovi Alexandrovi Povetkinovi, za ktorý inkasuje najvyšší honorár v kariére 17,5 milióna dolárov.

Kličko svojho bývalého tréningového partnera Pianetu od úvodu nešetril a mal veľkú prevahu. Sústavne hľadal spôsob, ako prelomiť súperov ochranný kryt. Prvýkrát poslal Taliana k zemi vo štvrtom kole. "Francesco je veľký bojovník a dnes to potvrdil. Nebol to ľahký duel, rozdával tvrdé rany. Našťastie ma príliš netriafal. Myslím si, že má pred sebou budúcnosť," tvrdil Vladimir Kličko.

Dvadsaťosemročný taliansky pästiar s nemeckým bydliskom Pianeta vo svojej profesionálnej kariére prehral vôbec prvý duel, na konte má 28 víťazstiev (15 k.o.) a jednu remízu. Rodákovi z Cosenzy začiatkom roka 2010 diagnostikovali rakovinu semenníkov. Krátko nato podstúpil operáciu, do ringu sa vrátil ešte v decembri toho istého roku a zdolal knokautom v prvom kole Američana Mika Middletona. Pre Pianetu bol duel s 36-ročným Kličkom ôsmym meraním síl od prekonania zákernej choroby. Vlani dosiahol pästiar s prezývkou "Talianske eso" cenné triumfy nad bývalým majstrom sveta Oliverom McCallom z USA a niekdajším vyzývateľom Francoisom Bothom z JAR. "Som sklamaný. Nemal som svoj deň a na šampióna to nestačilo. Celá tvrdá príprava vyšla nazmar," smútil Pianeta.

Vladimir je mladší z bratskej boxerskej dvojice Kličkovcov. Rodák z kazašského Semipalatinska, kde jeho otec slúžil ako vojak, bol úspešný aj v amatérskom ringu, na olympijských hrách v Atlante 1996 získal zlato nad 105 kg. Kličkovci momentálne vlastnia všetky hlavné majstrovské opasky, Vitalij je šampiónom organizácie WBC.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Vosveteit.sk