Vynikajúce polievky na chrípku a prechladnutie

Odožeňte chrípku a prechladnutie s týmito dvoma receptami na chutné a liečivé polievky.
Teplé jedlá nás nielenže zasýtia, ale tiež pomáhajú bojovať proti prechladnutiu a chrípke. Je potrebné iba nájsť recepty, ktoré budete vy a vaša rodina milovať a majú dostatočnú anti-bakteriálnu a protivírusovú aktivitu, aby skutočne odvrátili infekcie.
V tomto duchu vám prinášame dva recepty na polievky, ktoré vás zahrejú, bojujú proti infekcii a sú tak ľahké a chutné.
Kari tekvicová polievka
Foto: zarzamora/Shutterstock.com
Táto vynikajúca polievka poskytuje chuť tekvice a kombinuje ju so zdravou zeleninou a korením, ktoré vás zahreje. Má vysoký obsah vitamínu C a má antibakteriálne a protivírusové vlastnosti. Urobte jej veľký hrniec, pretože sa minie veľmi rýchlo!
Ingrediencie
- 1 stredne veľká tekvica muškátová
- 3 lyžice kokosového oleja
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 2 lyžičky mletého čerstvého koreňa zázvoru
- 1 polievková lyžica kari
- 1 lyžička morskej soli
- 1 liter kuracieho vývaru
- 2 zrelé hrušky, olúpané a nakrájané na kocky
- 100ml kokosového mlieka
Postup
- Predhrejte rúru na 190 ° C
- Rozreže tekvicu pozdĺžne na polovicu, zbavte sa semien a membrány.
- Umiestnite polovičky tekvice rozrezanou stranou dole na pripravený plech.
- Pečte v rúre, kým nebudú veľmi mäkké, asi 45 minút.
- Vyberte dužinu z kôry a na chvíľu odložte.
- Roztopte kokosový olej vo veľkom hrnci na strednom plameni.
- Pridajte cibuľu, cesnak, zázvor, karí a soľ.
- Varte a miešajte, kým nebude cibuľa mäkká, asi 10 minút.
- Nalejte kurací vývar do hrnca a priveďte k varu.
- Vmiešajte hrušky a dužinu tekvice a duste, kým nebudú hrušky veľmi mäkké, asi 30 minút.
- Nalejte polievku do mixéra, ale iba do polovice a opatrne spustite mixér. Postupne rozmixujte celú polievku do hladka.
- Vráťte polievku do hrnca, pridajte kokosové mlieko a ohrejte v prípade potreby.
Tekvicovo-zázvorová polievka
Foto: nblx/Shutterstock.com
Táto polievka vám dodá vitamín C, karotén a účinne bojuje proti vírusom a bakteriálnym infekciám. Ak máte radi korenisté polievky, bude to trefa do čierneho!
Ingrediencie
- 1-2 lyžice extra panenského kokosového oleja
- 1 tekvica muškátová, bez kože a nasekaná
- 2 stredné mrkvy, nasekané
- 2 stredné cibule, nakrájané
- 2 stonkové zelery, nasekané
- 3 strúčiky cesnaku, mleté
- Veľký kus koreňa zázvoru (7cm dlhý)
- Filtrovaná voda
- Morská soľ podľa chuti
Postup
- Opražte mrkvu, cibuľu, zeler a cesnak na kokosovom oleji.
- Pridajte tekvicu a zázvor.
- Zalejte vodou.
- Varte po dobu 30 minút.
- Rozmixujte a pridajte vodu na požadovanú konzistenciu.
- Pridajte morskú soľ a duste ďalších 10 minút.

Lekári upozorňujú na málo známy vitamín. Jeho nedostatok sa vám vypomstí
Lekári radia, ktoré potraviny by ste mali jesť, aby ste si doplnili tento dôležitý vitamín.

Lekár upozorňuje: Neignorujte dlhodobé nadúvanie, v tomto prípade to môže byť znak rakoviny
Všeobecný lekár varuje verejnosť, aby neignorovala pretrvávajúce nadúvanie, ktoré môže byť znakom smrteľnej rakoviny.

Selénium: Čo sa deje, keď ho máme v tele priveľa?
Minerál je známy vďaka podpore trávenia a antioxidačným účinkom. Ako to vyzerá, keď ho máme v tele priveľa?

Vírus covidu sa v tele drží dlhšie ako sme si mysleli, varujú vedci
Našli sme odpoveď na dlhý covid? Vedci v štúdii hovoria o zotrvačnosti vírusu v tele.

Ako chyba pri čistení zubov ovplyvňuje bolesť hlavy
Bolesti hlavy, brucha či iných častí tela sa u žien môžu vyskytnúť aj ako následok chyby pri dentálnej hygiene, varujú vedci.