• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 21.4.2025Meniny má Ervín
10°Bratislava

Čerstvé novinky v jesennom menu Grand Hotela Kempinski

  • 12:13 10.11.2015
  • Štrbské Pleso
Čerstvé novinky v jesennom menu Grand Hotela Kempinski

Srnčí chrbát s jedlými gaštanmi, čiernou hľuzovkou a lesnou šípkou. Zemiaková lokša s kefírom, kôprom a karamelizovanou cibuľkou. Tiež holubie prsia pripravené metódou sous-vide, ktoré vám svojou exkluzívnou a jemnou chuťou zabezpečia dokonalý gurmánsky zážitok. Suroviny využívané v novom jesennom menu Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách sú exkluzívne, no sezónne a lokálne. Dôkazom filozofie, na ktorej stojí celé menu, sú aj pirohy s čerstým tvarohom, pažítkou a slaninkou podľa receptu z typickej podtatranskej dedinky Batizovce, odkiaľ pochádza šéfkuchár hotelovej Grand Restaurant Tomáš Tejbus.

“Jesenné menu sme pripravili na veľmi tradičnom lokálnom a sezónnom základe. Obohatili sme ho o ingrediencie ako domáca šafranová majonéza či hľuzovkové oleje. Kačacia paštéta, ktorú servírujeme, obsahuje 80 % slovenskej foie gras a dbáme na to, aby sme ponúkali hosťom veľmi kvalitnú divinu,” hovorí o moderných aj tradičných špecialitách v novom menu Tomáš Tejbus. Dodáva, že pri príprave jedál používajú v hotelovej kuchyni tie najmodernejšie techniky, napríklad sous-vide, dehydrovanie alebo konfitovanie.
“V jesennom menu Grand Restaurant sme zredukovali ingrediencie, z ktorých pozostávajú jednotlivé jedlá, a to tak, aby viac vynikla ich chuť,” prezrádza Tomáš Tejbus o menu, ktoré nesie už len jeho rukopis. V hotelovej kuchyni totiž prišlo k zmene a od októbra vedie kuchyňu sám. Duo šéfkuchárov sa totiž rozhodol opustiť Jozef Breza a svoje skúsenosti získané pod záštitou značky Kempinski zúročí na novom mieste.

Okrem jedál z menu si hostia môžu každý deň pochutnať na špecialite šéfkuchára. “Každý deň pripravujeme špeciálny chod, v ktorom využívame aj ingrediencie, ktoré nie sú zo Slovenska. Napríklad morské ryby, austrálske a juhoamerické mäsá, špeciálny druhy bravčoviny, hydiny či diviny,” hovorí Tomáš Tejbus o špecialite
šéfkuchára a dodáva, že zaujímavosťou je, že na kreatíve špeciality sa podieľa celý tím.

Ako sladkú bodku za gurmánskym zážitkom si môžu hostia dopriať flambované palacinky, pečené jablko s vanilkovým krémom alebo si vyberú z bohatého výberu sorbetov a zmzliny. Kombináciou, ktorá stojí za ochutnanie, je určite syr Vršatec s orechmi a bielou čokoládou so sektom Kempinski.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

15:42 28.03.2025Tlačové správy

Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

14:51 07.03.2025Tlačové správy

Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

12:00 07.03.2025Tlačové správy

Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

8:18 07.03.2025Tlačové správy

Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

19:37 16.12.2024Tlačové správy

Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?