• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 24.11.2024Meniny má Emília
Bratislava

Čerstvé novinky v jesennom menu Grand Hotela Kempinski

  • 12:13 10.11.2015
  • Štrbské Pleso
Čerstvé novinky v jesennom menu Grand Hotela Kempinski

Srnčí chrbát s jedlými gaštanmi, čiernou hľuzovkou a lesnou šípkou. Zemiaková lokša s kefírom, kôprom a karamelizovanou cibuľkou. Tiež holubie prsia pripravené metódou sous-vide, ktoré vám svojou exkluzívnou a jemnou chuťou zabezpečia dokonalý gurmánsky zážitok. Suroviny využívané v novom jesennom menu Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách sú exkluzívne, no sezónne a lokálne. Dôkazom filozofie, na ktorej stojí celé menu, sú aj pirohy s čerstým tvarohom, pažítkou a slaninkou podľa receptu z typickej podtatranskej dedinky Batizovce, odkiaľ pochádza šéfkuchár hotelovej Grand Restaurant Tomáš Tejbus.

“Jesenné menu sme pripravili na veľmi tradičnom lokálnom a sezónnom základe. Obohatili sme ho o ingrediencie ako domáca šafranová majonéza či hľuzovkové oleje. Kačacia paštéta, ktorú servírujeme, obsahuje 80 % slovenskej foie gras a dbáme na to, aby sme ponúkali hosťom veľmi kvalitnú divinu,” hovorí o moderných aj tradičných špecialitách v novom menu Tomáš Tejbus. Dodáva, že pri príprave jedál používajú v hotelovej kuchyni tie najmodernejšie techniky, napríklad sous-vide, dehydrovanie alebo konfitovanie.
“V jesennom menu Grand Restaurant sme zredukovali ingrediencie, z ktorých pozostávajú jednotlivé jedlá, a to tak, aby viac vynikla ich chuť,” prezrádza Tomáš Tejbus o menu, ktoré nesie už len jeho rukopis. V hotelovej kuchyni totiž prišlo k zmene a od októbra vedie kuchyňu sám. Duo šéfkuchárov sa totiž rozhodol opustiť Jozef Breza a svoje skúsenosti získané pod záštitou značky Kempinski zúročí na novom mieste.

Okrem jedál z menu si hostia môžu každý deň pochutnať na špecialite šéfkuchára. “Každý deň pripravujeme špeciálny chod, v ktorom využívame aj ingrediencie, ktoré nie sú zo Slovenska. Napríklad morské ryby, austrálske a juhoamerické mäsá, špeciálny druhy bravčoviny, hydiny či diviny,” hovorí Tomáš Tejbus o špecialite
šéfkuchára a dodáva, že zaujímavosťou je, že na kreatíve špeciality sa podieľa celý tím.

Ako sladkú bodku za gurmánskym zážitkom si môžu hostia dopriať flambované palacinky, pečené jablko s vanilkovým krémom alebo si vyberú z bohatého výberu sorbetov a zmzliny. Kombináciou, ktorá stojí za ochutnanie, je určite syr Vršatec s orechmi a bielou čokoládou so sektom Kempinski.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Nostalgické filmy, ktoré očaria aj vaše deti

Nostalgické filmy, ktoré očaria aj vaše deti

9:27 21.11.2024Tlačové správy

Chcete svojim deťom priblížiť čaro filmov, ktoré vás sprevádzali počas detstva? Pripravili sme pre vás výber príbehov, ktoré vo vás oživia tie najkrajšie spomienky.

Objavovanie Maďarskej kuchyne: Cestovanie autom po Maďarsku

Objavovanie Maďarskej kuchyne: Cestovanie autom po Maďarsku

16:24 11.11.2024Tlačové správy

Maďarsko, krajina plná historických miest, termálnych kúpeľov a nádhernej prírody, láka cestovateľov nielen svojimi kultúrnymi pokladmi, ale aj bohatou kuchyňou.

Vianočná ponuka Telekomu: 100 GB dát pre predplatené karty, MIXI kalendár a ďalšie odmeny

Vianočná ponuka Telekomu: 100 GB dát pre predplatené karty, MIXI kalendár a ďalšie odmeny

20:53 25.10.2024Tlačové správy

Vianočná ponuka pre predplatené karty ponúkne 100 GB dát po troch dobitiach i adventný MIXI kalendár, pre SWIPE príde Diamond ticket či odmena za odporúčanie.

Telekom Vianoce 2024: Exkluzívna vianočná nádielka hardvéru, TV obsahu, akcií a prekvapení

Telekom Vianoce 2024: Exkluzívna vianočná nádielka hardvéru, TV obsahu, akcií a prekvapení

20:39 25.10.2024Tlačové správy

Zákazníkov Telekomu čaká exkluzívna vianočná nádielka hardvéru, atraktívny TV obsah i najnovšie filmy, tisícky prekvapení v Magenta Moments, aj akcie pre dobíjacie karty.

Vek je len číslo: Vtipné tričká, ktoré robia 40. narodeniny zábavnými

Vek je len číslo: Vtipné tričká, ktoré robia 40. narodeniny zábavnými

14:25 22.10.2024Tlačové správy

Čože je to 40-tka? Tento vek je skutočne len číslo, ktorého sa netreba obávať. Ešte vás v živote čaká veľa skvelých zážitkov i míľnikov.