Sedem chutí piva Laciho Hornáčka
- 14:51 26.11.2015
- BRATISLAVA

Odborník na párovanie jedla s pivom a známy šéfkuchár Laci Hornáček sa nechal inšpirovať rozmanitým svetom pív. Výsledkom je zaujímavá knižná novinka Sedem chutí piva z dielne vydavateľstva Slovart, ktorá v týchto dňoch prichádza na knižný trh. Pivári a gurmáni v nej nájdu praktický návod, ako čo najchutnejšie kombinovať pivo s jedlom. Dvestostranová, bohato ilustrovaná publikácia je plná podnetov na jedinečné chuťové spojenia pív s jedlami od nátierok a chuťoviek, cez ľahšie letné pokrmy až po grilované a pivárske klasiky, a nechýba ani sladká bodka na záver. "Kuchárka", aká doteraz na slovenskom knižnom trhu chýbala, obsahuje približne sto originálnych receptov spolu s informáciami o pive, jeho histórii, výrobe a rozdelení do chuťových kategórií. Tie zadefinoval program Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko, podľa ktorého nesie kniha svoj názov.
Pri príprave knihy preto úzko spolupracoval s obchodným sládkom spoločnosti HEINEKEN Slovensko Karolom Francem, s ktorým každý jeden recept navarili, nafotili a degustovali s pivom z odporúčanej chuťovej kategórie. Karol France, ktorý v pivovare Hurbanovo pracuje už takmer 40 rokov, je zároveň odborným garantom a konzultantom "pivárskej" časti tejto netradičnej kuchárskej knihy.
Knihu vydalo vydavateľstvo Slovart a v týchto dňoch ju prináša na predvianočný knižný trh. Riaditeľ vydavateľstva Juraj Heger hovorí: "Sme veľmi radi, že práve v tomto období prinášame na knižný trh publikáciu, aká na našom trhu vyslovene chýbala. Kniha ulahodí pivným gurmánom aj gurmánskym pivárom, a môže byť príjemným vianočným darčekom pre muža aj ženu. Knihu sme prvýkrát predstavili na tohtoročnej výstave Bibliotéka, kde mohli návštevníci ochutnať aj niekoľko receptov z dielne Laciho Hornáčka.
O programe Sedem chutí piva
Program Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko približuje konzumentom rozmanitý svet pivných chutí. Zaraďuje ich do siedmich základných kategórií podľa chuťových profilov - od sladkých a ovocných (1.) cez ľahké (2.) či mierne horké (3.), potom chmeľové a horké (4.), pokračujúc ťažkými a korenistými (5.), sladovými (6.) až po tmavé a silné (7.). Program zároveň zadefinoval základné pravidlá párovania piva s jedlom, ktoré otvárajú dvere vlastnej kreativite rekreačných i profesionálnych kuchárov a vedú do sveta nových gurmánskych zážitkov.
Viac informácií: www.sedemchutipiva.sk

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?
Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb
Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?
Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?
Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia
Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?