Sedem chutí piva Laciho Hornáčka
- 14:51 26.11.2015
- BRATISLAVA
Odborník na párovanie jedla s pivom a známy šéfkuchár Laci Hornáček sa nechal inšpirovať rozmanitým svetom pív. Výsledkom je zaujímavá knižná novinka Sedem chutí piva z dielne vydavateľstva Slovart, ktorá v týchto dňoch prichádza na knižný trh. Pivári a gurmáni v nej nájdu praktický návod, ako čo najchutnejšie kombinovať pivo s jedlom. Dvestostranová, bohato ilustrovaná publikácia je plná podnetov na jedinečné chuťové spojenia pív s jedlami od nátierok a chuťoviek, cez ľahšie letné pokrmy až po grilované a pivárske klasiky, a nechýba ani sladká bodka na záver. "Kuchárka", aká doteraz na slovenskom knižnom trhu chýbala, obsahuje približne sto originálnych receptov spolu s informáciami o pive, jeho histórii, výrobe a rozdelení do chuťových kategórií. Tie zadefinoval program Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko, podľa ktorého nesie kniha svoj názov.
Pri príprave knihy preto úzko spolupracoval s obchodným sládkom spoločnosti HEINEKEN Slovensko Karolom Francem, s ktorým každý jeden recept navarili, nafotili a degustovali s pivom z odporúčanej chuťovej kategórie. Karol France, ktorý v pivovare Hurbanovo pracuje už takmer 40 rokov, je zároveň odborným garantom a konzultantom "pivárskej" časti tejto netradičnej kuchárskej knihy.
Knihu vydalo vydavateľstvo Slovart a v týchto dňoch ju prináša na predvianočný knižný trh. Riaditeľ vydavateľstva Juraj Heger hovorí: "Sme veľmi radi, že práve v tomto období prinášame na knižný trh publikáciu, aká na našom trhu vyslovene chýbala. Kniha ulahodí pivným gurmánom aj gurmánskym pivárom, a môže byť príjemným vianočným darčekom pre muža aj ženu. Knihu sme prvýkrát predstavili na tohtoročnej výstave Bibliotéka, kde mohli návštevníci ochutnať aj niekoľko receptov z dielne Laciho Hornáčka.
O programe Sedem chutí piva
Program Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko približuje konzumentom rozmanitý svet pivných chutí. Zaraďuje ich do siedmich základných kategórií podľa chuťových profilov - od sladkých a ovocných (1.) cez ľahké (2.) či mierne horké (3.), potom chmeľové a horké (4.), pokračujúc ťažkými a korenistými (5.), sladovými (6.) až po tmavé a silné (7.). Program zároveň zadefinoval základné pravidlá párovania piva s jedlom, ktoré otvárajú dvere vlastnej kreativite rekreačných i profesionálnych kuchárov a vedú do sveta nových gurmánskych zážitkov.
Viac informácií: www.sedemchutipiva.sk
Nostalgické filmy, ktoré očaria aj vaše deti
Chcete svojim deťom priblížiť čaro filmov, ktoré vás sprevádzali počas detstva? Pripravili sme pre vás výber príbehov, ktoré vo vás oživia tie najkrajšie spomienky.
Objavovanie Maďarskej kuchyne: Cestovanie autom po Maďarsku
Maďarsko, krajina plná historických miest, termálnych kúpeľov a nádhernej prírody, láka cestovateľov nielen svojimi kultúrnymi pokladmi, ale aj bohatou kuchyňou.
Vianočná ponuka Telekomu: 100 GB dát pre predplatené karty, MIXI kalendár a ďalšie odmeny
Vianočná ponuka pre predplatené karty ponúkne 100 GB dát po troch dobitiach i adventný MIXI kalendár, pre SWIPE príde Diamond ticket či odmena za odporúčanie.
Telekom Vianoce 2024: Exkluzívna vianočná nádielka hardvéru, TV obsahu, akcií a prekvapení
Zákazníkov Telekomu čaká exkluzívna vianočná nádielka hardvéru, atraktívny TV obsah i najnovšie filmy, tisícky prekvapení v Magenta Moments, aj akcie pre dobíjacie karty.
Vek je len číslo: Vtipné tričká, ktoré robia 40. narodeniny zábavnými
Čože je to 40-tka? Tento vek je skutočne len číslo, ktorého sa netreba obávať. Ešte vás v živote čaká veľa skvelých zážitkov i míľnikov.