• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 20.9.2024Meniny má Ľuboslav(a)
16°Bratislava

Černobílé turné bude veľkolepé, tvrdí Lucie Bílá

  • 7:01 18.05.2013
  • BRATISLAVA
Černobílé turné bude veľkolepé, tvrdí Lucie Bílá

Česká speváčka Lucie Bílá, ktorá sa v druhej polovici októbra vyberie na Černobílé turné po českých a slovenských halách, fanúšikom sľubuje veľkolepú šou.

Ako sama povedala takúto koncertnú šnúru ešte neabsolvovala počas celej svojej kariéry. "Bude tam obrovská scéna, množstvo tanečníkov a svetiel či obrazovky," opísala.

Bílá si na pomoc prizvala viacero Slovákov, medzi nimi aj režiséra Jeffa Minaříka a choreografa a tanečníka Miňa Kereša. "Jeffovi som sľúbila, že sa pokúsim jeho nápady zrealizovať," vyjadrila sa speváčka, ktorá však priznala, že má trochu obavy z toho, čo na ňu táto dvojica chystá. Napríklad tanec totiž vôbec nemá v obľube.ň
Lucie Bílá - Vokurky
Slovákom predvedie "malé Vianoce"

"Vietor do vlasov je jediný pohyb, ktorý zvládnem prirodzene," žartovala. Podľa jej slov sa však nesmierne teší na to, že sa opäť predstaví pred slovenským publikom a plánovanú šnúru označila za "malé Vianoce". Čo sa týka setlistu, speváčka chystá novinku. "Zmena bude v tom, že som nikdy nerobila remixy, niektoré pesničky dám do nového kabátu," prezradila.

Bílá sa na Slovensku predstaví v dvoch najväčších mestách - v Bratislave a Košiciach. V hlavnom meste vystúpi 19. októbra, pričom dejiskom koncertu bude Zimný štadión Ondreja Nepelu. O dva dni neskôr sa ukáže v košickej Steel aréne.

Vstupenky na oba koncerty 15-násobnej zlatej slávice sa predávajú v sieti Ticketportal za 15 až 50 eur. Lucie Bílá ponúkne priaznivcom za sprievodu skupiny Petra Maláska prierez doterajšej tvorby.
Veľkolepá šou a charita

V rámci svojho najväčšieho koncertného turné sa predstaví aj v Prahe, Plzni, Ostrave, Zlíne, Brne, Pardubiciach a Liberci. Fanúšikovia sa môžu tešiť na veľkolepú scénu, pódium s desaťmetrovým mólom zasahujúcim medzi fanúšikov, LED obrazovky, špičkové ozvučenie i množstvo svetelných a pyrotechnických efektov.

Turné bude mať aj charitatívny rozmer, speváčka sa rozhodla pomôcť nadácii Konto Bariéry, s ktorou dlhodobo spolupracuje.

Zatiaľ posledným albumom 47-ročnej speváčky je nahrávka Modi (2012). Dvanásť šansónových piesní vznikalo dva roky s rovnakým tvorivým tímom, ktorý stál aj za jej posledným vianočným albumom.

"Z albumu sa predalo viac ako stotisíc kusov, je krásny, ale piesne z vianočného albumu sa nedajú spievať celý rok. Od rovnakého tímu som si preto vypýtala ďalší album, ktorý je rovnako láskavý, hladí a pekne sa počúva,“ objasnila Bílá okolnosti vzniku novej nahrávky v novembrovom rozhovore pre agentúru SITA.

Autorsky sa na CD podieľali Petr Malásek, René Rypar, Dalibor Cidlinský a textami prispeli Václav Kopta, Tomáš Belko či Radoslav Banga z Gypsy.cz.

Lucie Bílá - eSeMeS (SMS)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Iron Maiden ohlásili svetové turné, zastavia sa aj v Bratislave

Iron Maiden ohlásili svetové turné, zastavia sa aj v Bratislave

VČERA - 8:08Kultúra

V máji 2025 odštartuje britská heavymetalová skupina Iron Maiden svetové turné s názvom Run For Your Lives. Megalomanskú šou odohrajú 1. júna 2025 aj v Bratislave.

Stanislav Hložek slávi 70. narodeniny

Stanislav Hložek slávi 70. narodeniny

6:16 16.09.2024Kultúra

Stanislav Hložek sa preslávil hudobnou tvorbou vo dvojici spolu s Petrom Kotvaldom. Hudobník dnes slávi okrúhle narodeniny.

Zomrel ikonický herec známy z Hviezdnych vojen

Zomrel ikonický herec známy z Hviezdnych vojen

6:06 10.09.2024Kultúra

Svoj hlas prepožičal aj animovanej rozprávke Leví kráľ.

Nový festival predstaví židovskú kultúru v Bratislavskom kraji

Nový festival predstaví židovskú kultúru v Bratislavskom kraji

16:20 03.09.2024Kultúra

Nultý ročník festivalu Shalom chaverim predstaví židovskú kultúru na viacerých miestach Bratislavského kraja.

Kultový americký herec a aktivista za ľudské práva Richard Gere oslavuje 75. narodeniny

Kultový americký herec a aktivista za ľudské práva Richard Gere oslavuje 75. narodeniny

7:28 31.08.2024Kultúra

Vynikol v divácky úspešných filmoch ako Pretty Woman (1990), Sommersby (Návrat Sommersbyho, 1993), Intersection (Križovatka,1994), First Knight (Prvý rytier, 1995) či Autumn in New York (Jeseň v New Yorku, 2000).