Zubný kaz bez vŕtania - ako ho liečiť prirodzene

Zubný kaz je často považovaný za nevyliečiteľný zdravotný problém, ale rozsiahly výskum postupne ukazuje jeho skutočný pôvod a možnosti liečby.
Podľa zubných lekárov zubný kaz nastane, keď potraviny, ktoré obsahujú sacharidy (cukry a škroby), často ostávajú na zuboch. Baktériám, ktoré žijú v ústach, sa darí na týchto potravinách a ako výsledok produkujú kyseliny. Po čase tieto kyseliny zničia zubnú sklovinu, čo vedie k zubnému kazu.
Čo v skutočnosti spôsobuje zubný kaz
Dr. Weston Price a iní dentálni priekopníci však zhrnuli príčinu tvorby zubných kazov na tri faktory:
• Nedostatok minerálov v potrave.
• Nedostatok vitamínov rozpustných v tukoch (A, D, E a K) v strave.
• Živiny nie sú ľahko biodegradovateľné a váš črevný systém ich neabsorbuje správne. Prítomnosť kyseliny fytovej do značnej miery ovplyvňuje tento faktor.
Ak vám v strave chýbajú vitamíny a minerály, alebo vaša strava obsahuje vysoké hladiny fytátov (v obilninách, semenách, orechoch a strukovinách), krvný obraz a pomer vápnika a fosforu bude v nerovnováhe, čo má za následok stratu minerálov z kostí, čo spôsobuje rednutie kostí a stratu zubov.
Čítajte: Zlozvyky, ktorými si ničíme zuby
Presvedčenie, že cukor spôsobuje zubný kaz je pravdivý, ale aj v dôsledku toho, že čerpá živiny z tela.
Potravinové opravné prostriedky, ktoré môžu liečiť zubný kaz
Za účelom obnovenia pomeru vápnika a fosforu v krvi a umožnenia minerálom viazať sa na naše zuby nestačí len, aby sme prestali jesť priveľa sladkých alebo spracovaných potravín. Musíme tiež jesť zdravé potraviny, ktoré obsahujú hojné množstvo minerálov a vitamínov.
Potraviny, na ktoré je potrebné sa zamerať:
• Kokosový olej, bio mliečne výrobky (najmä bio maslo), mäso zo zvierat z bio chovu, morské plody a vývary z kostí.
• Bio varená zelenina
• Vnútornosti
Čítajte: Kokosový olej: Účinnejšia alternatíva k zubnej paste
Je potrebné obmedziť potraviny, ktoré majú vysoký obsah kyseliny fytovej, ako je obilie, fazuľa, orechy a semená, ako aj spracované potraviny
Doplnky, ktoré môžu pomôcť:
• Fermentovaný olej z tresčej pečene - má vysoký obsah v tuku rozpustných vitamínov A, D a K.
• Horčík - potrebný pre efektívne využitie vápnika a fosforu.
• Želatína - dobrá alternatíva k vývaru z kostí a je skvelá pre ďasná a trávenie.
Čítajte: Varovné signály nedostatku horčíka

Lekári upozorňujú na málo známy vitamín. Jeho nedostatok sa vám vypomstí
Lekári radia, ktoré potraviny by ste mali jesť, aby ste si doplnili tento dôležitý vitamín.

Lekár upozorňuje: Neignorujte dlhodobé nadúvanie, v tomto prípade to môže byť znak rakoviny
Všeobecný lekár varuje verejnosť, aby neignorovala pretrvávajúce nadúvanie, ktoré môže byť znakom smrteľnej rakoviny.

Selénium: Čo sa deje, keď ho máme v tele priveľa?
Minerál je známy vďaka podpore trávenia a antioxidačným účinkom. Ako to vyzerá, keď ho máme v tele priveľa?

Vírus covidu sa v tele drží dlhšie ako sme si mysleli, varujú vedci
Našli sme odpoveď na dlhý covid? Vedci v štúdii hovoria o zotrvačnosti vírusu v tele.

Ako chyba pri čistení zubov ovplyvňuje bolesť hlavy
Bolesti hlavy, brucha či iných častí tela sa u žien môžu vyskytnúť aj ako následok chyby pri dentálnej hygiene, varujú vedci.