Ružová himalájska soľ versus kuchynská soľ - Prečo je nutné ju vymeniť už dnes
Ružová himalájska soľ je považovaná za najčistejší druh soli. Poskytuje mnohé zdravotné výhody, ako je zníženie krvného tlaku, zníženie svalových kŕčov a zlepšenie trávenia.
Tiež má vynikajúcu chuť a estetický vzhľad. Jej ružová farba signalizuje bohatý obsah železa, ktoré zvyšuje počet červených krviniek a okysličenie celého tela. To pomáha zlepšiť kognitívne funkcie, omladiť bunky a zlepšiť pevnosť tkanív a kostí v tele.
Ako reaguje telo na himalájsku soľ?
Táto soľ po požití stimuluje slinné žľazy a základné tráviace enzýmy, čo zaisťuje správne trávenie a dobre udržiavanú rovnováhu pH v žalúdku. To pomáha znížiť žalúdočné šťavy a zlepšuje vstrebávanie živín a trávenie potravín.
Čítajte: Ako zastaviť bolesť hlavy okamžite pomocou soli
Prirodzené kryštály sú zachované vo svojej pravej podobe, vďaka čomu je himalájska soľ ľahko vstrebateľná. Neuveriteľné množstvo minerálnych látok, ako je vápnik, horčík, železo a zinok pomáha detoxikovať telo a posilniť imunitu, zatiaľ čo omladzuje každú bunku v tele. Himalájska soľ je tiež vysoko alkalizačná, obnovuje rovnováhu pH a zvyšuje kognitívne funkcie, energiu a zlepšuje celkový zdravotný stav.
Antibakteriálne a antimikrobiálne vlastnosti ďalej pomáhajú ničiť choroboplodné zárodky a škodlivé baktérie, ktoré bránia prechladnutiu a chrípke a liečia infekcie rýchlejšie. Himalájska soľ je dokonca spojená s uvoľnením dutín a znížením astmy.
Čítajte: Domáci elektrolytický nápoj - najlepší na rehydratáciu a pri črevnej chrípke
Najlepšie na tom je, že himalájska soľ neobsahuje absolútne žiadne negatívne vedľajšie účinky. Má o 82% nižší obsah sodíka ako kuchynská soľ, takže zabraňuje zvyšovaniu krvného tlaku a zadržiavaniu vody, opak toho, čo robí kuchynská soľ.
Ako reaguje telo na kuchynskú soľ?
Obyčajná soľ obsahuje 98% chloridu sodného a 2% syntetického jódu a rôzne chemikálie. Látky na bielenie a protihrudkujúce či konzervačné látky sú toxické pre vaše zdravie.
Viac ako 90% spracovaných potravín obsahuje oveľa viac sodíka, ako je odporúčané denné množstvo, čo podľa Svetovej zdravotníckej organizácie zodpovedá 2000 mg na deň. To znamená, že keď pridáte ďalšiu soľ na jedlo, zvýšite riziko vysokého krvného tlaku, priberania na váhe či opuchov.
Kryštály kuchynskej soli sú od seba úplne izolované takže telo musí vynaložiť obrovské úsilie, aby ju účinne metabolizovalo. To spôsobí narušenie rovnováhy tekutín a môže viesť k chronickému zápalu a rôznym chorobám. Ak vaše telo nemôže vylúčiť všetok sodík, je nútené ho neutralizovať pomocou 23 násobku hmotnosti soli vo vode. Táto voda je prevzatá zo živých buniek, čo môže spôsobiť dehydratáciu, celulitídu, reumatizmus a obličkové kamene.
Okrem toho, každá lyžička kuchynskej soli obsahuje 2325 mg sodíka, čo prekračuje dennú odporúčanú dávku o 16%. Solenie vysvetľuje, prečo veľká časť populácie trpí hypertenziou.
Ako používať ružovú himalájsku soľ?
Je tak jednoduché nahradiť kuchynskú soľ ružovou soľou. Použite ju pri varení, pečení a dresingoch. Môžete pridať aj jednu lyžičku do pohára vody na zmiernenie žalúdočných štiav alebo pálenia záhy, čo vám tiež dodá dávku elektrolytov a minerálov.
Himalájska soľ je tiež v súčasnej dobe k dispozícii vo forme veľkých dosiek. Soľnú dosku iba položíte na sporák a môžete na nej pripravovať vajíčka, mäso alebo čokoľvek iné. Potom ju stačí očistiť a je pripravená na ďalšie použitie.
12 znakov v 60-tke, ktoré často súvisia s demenciou
Po dovŕšení 60-tky si treba všímať týchto 12 znakov, ktoré môžu poukazovať na zvýšené riziko vzniku demencie.
Neurológ: Toto by som na záchode nikdy nerobil
Vyhnite sa problémom s krvným obehom a mozgom. Toto na toalete nikdy nerobte, radí neurológ.
Mladý pacient s rakovinou hrubého čreva: Tieto dva symptómy som ignoroval
Mladý muž prezradil skryté varovné signály, ktoré značia rakovinu hrubého čreva.
Robte túto činnosť trikrát za týždeň a môžete omladnúť o osem rokov
Zdravá aktivita trikrát týždenne môže pomôcť znížiť váš biologický vek o osem rokov.
Ako káva mení črevá: Vedci prišli s novým zistením
Pravidelné pitie kávy vedie k zmene mikrobiómu. Nový výskum odhaľuje podrobnosti tohto mechanizmu.