• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
23°Bratislava

Brazílska hviezda Neymar sa dohodla na zmluve s Barcelonou

  • 12:14 26.05.2013
  • BARCELONA
Brazílska hviezda Neymar sa dohodla na zmluve s Barcelonou

Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona ukončilo všetky špekulácie a potvrdilo päťročnú dohodu s Brazílčanom Neymarom.

Dvadsaťjedenročného ofenzívneho hráča chceli viaceré veľké európske kluby, o jeho služby sa zaujímali aj Real Madrid či Bayern Mníchov.

Neymar dávnejšie hovoril, že by chcel zo Santosu odísť až po skončení majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii. Jeho doterajší klub už v piatok večer oznámil, že akceptoval dve ponuky od európskych klubov na prípadný prestup. Barcelona v nedeľu v skorých ranných hodinách potvrdila dohodu s Neymarom.

"FC Barcelona a Santos sa dohodli na podmienkach prestupu Neymara da Silvu Santosa Juniora. Brazílsky útočník si bude obliekať dres Barcelony v nasledujúcich piatich sezónach. Dvadsaťjedenročný futbalista je jedným z najtalentovanejších hráčov planéty," píše sa v stanovisku španielskeho klubu. Neymar prostredníctvom Intagramu tiež potvrdil prestup do Katalánska: "Už nevydržím držať tajomstvo. Moja rodina a priatelia poznajú moje rozhodnutie. V pondelok podpíšem kontrakt s Barcelonou."

Brazílčan mal so Santosom kontrakt do konca budúcej sezóny. S Barcelončanmi rokoval už pred rokom. "Chcel by som sa poďakovať fanúšikom Santosu za nezabudnuteľných deväť rokov. Nikdy sa nezmení môj vzťah k tomuto klubu. Len vďaka mužstvu ako je Santos som mohol získať množstvo skúsenosti na ihrisku i mimo neho. Ďakujem všetkým za neuveriteľnú podporu," vyjadril sa Neymar, ktorý sa s dresom Santosu rozlúči v nedeľu v zápase úvodného kola brazílskej ligy s Flamengom. "Chcel by som dostať ešte jednu šancu, aby som počul naposledy skandovať fanúšikov Santosu moje meno," napísal Neymar, ktorý je známy okrem výkonov na ihrisku aj svojim účesom.

Napriek mladému veku stihol Neymar odohrať za prvý tím Santosu 256 stretnutí, v ktorých strelil 156 gólov. V roku 2011 pomohol klubu k prvému triumfu v Pohári osloboditeľov od dvoch víťazstiev ešte v časoch Pelého éry v 60. rokoch 20. storočia. Počas jeho pôsobenia klub vyhral trikrát šampionát štátu Sao Paulo Paulistu a Brazílsky pohár 2010. Za Brazíliu nastúpil 32-krát a dal dvadsať gólov. Magazín Time označil Neymara vo februári za budúceho Pelého. V Barcelone ho čaká spolupráca s Lionelom Messim.

Barcelona uspela v súboji o Neymara predovšetkým s konkurenčným Realom Madrid. Kráľovský klub podľa španielskych médií ponúkal Santosu 35 miliónov eur, čo bolo o sedem miliónov viac ako Katalánci. Aj samotný hráč by mal v Reale vyšší plat. Už v roku 2010 ponúkala sumu 35 miliónov Chelsea. Do Barcelony by mal prvýkrát Neymar prísť po Pohári konfederácií FIFA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.