• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
24°Bratislava

Ozbrojený muž lúpil v bratislavskej banke

  • 17:27 27.05.2013
  • BRATISLAVA
Ozbrojený muž lúpil v bratislavskej banke

Ozbrojený muž lúpil krátko pred 13:00 v banke na rohu ulíc Herlianska – Komárnicka v bratislavskom Ružinove.

Lupič si odniesol zatiaľ nezistenú hotovosť. Nikto zo zamestnancov ani klientov nebol zranený, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Páchateľ bol približne 170 cm vysoký, štíhlej postavy. Maskoval sa šatkou a slnečnými okuliarmi. Na hlave mal šiltovku.

Akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli pri vyšetrovaní, možno oznámiť na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne na linke 158.

Lúpeže bánk v roku 2013

9. januára
Ozbrojený, kuklou maskovaný páchateľ lúpil popoludní v pobočke banky na Dolnej ulici v Banskej Bystrici. Zamestnanca ohrozoval zbraňou, v ruksaku si odniesol viac ako 1 800 eur. Pri prepade nebol nikto zranený.

1. februára
Ozbrojený páchateľ s kuklou na hlave lúpil pred piatou hodinou popoludní v pobočke banky na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači. Odniesol si 3 500 eur. V banke v čase prepadu neboli klienti, nikto nebol zranený. V marci polícia z tohto činu obvinila 38-ročného Miloša K. z Bratislavy, ktorý skončil vo väzení pre inú majetkovú trestnú činnosť.

5. februára
Ozbrojený páchateľ lúpil napoludnie v pobočke banky na Ulici M. R. Štefánika v Pezinku. Odniesol si niekoľko tisíc eur aj s farbiacim balíčkom. V čase prepadu nebol v banke žiaden klient, nikto zo zamestnancov nebol zranený.

14. marca
Dvaja ozbrojení a maskovaní páchatelia lúpili v banke v liptovskomikulášskom obchodnom centre. V jednej pokladni našli iba papierové vrecká, druhú sa pracovníčke otvoriť nepodarilo. Z banky ušli bez peňazí.

27. marca
Maskovaný muž prepadol banku v Rajci. So sebou si odniesol niekoľko bankoviek a ušiel v aute. Zastavila ho však polícia. 47-ročný muž sa vlastnou zbraňou postrelil, okamžite ho previezli do nemocnice, zraneniam však podľahol.

11. apríla
Neznámy muž prepadol pobočku banky na Panónskej ulici v Bratislave. Pod hrozbou použitia zbrane si od zamestnankyne vypýtal peniaze. Z banky si odniesol 3 000 eur, nikto nebol zranený.

17. apríla
Ozbrojený a maskovaný muž lúpil napoludnie v banke na Americkej triede v Košiciach. Odniesol si nezistenú hotovosť. Pri prepade nebol nikto zranený.

22. apríla
Krátko pred 15:00 lúpil maskovaný páchateľ v pobočke Slovenskej sporiteľne na Námestí Dr. Clementisa v Tisovci. Pracovníčke pohrozil odpálením granátu, odniesol si viac ako tritisíc eur. Po pár hodinách policajti páchateľa zadržali v meste. Dvadsaťdvaročného mladíka z Hnúšte obvinili z lúpeže. K činu sa priznal a odovzdal aj väčšinu z ulúpených peňazí. Motívom jeho činu bol dlh a jediné riešenie videl nezamestnaný muž v bankovej lúpeži.

26. apríla
Ozbrojený muž prišiel krátko pred 12:45 do banky na Rovniankovej ulici v bratislavskej Petržalke. Od zamestnankýň žiadal peniaze, no následne bez nich ušiel

30. apríla
Ozbrojený muž krátko pred 16:30 prepadol banku na Kaštieľskej ulici v Bratislave. Páchateľ s lupom ušiel. Zamestnanci ani klienti banky zranení neboli.

27. mája
Ozbrojený muž lúpil krátko pred 13:00 v banke na rohu ulíc Herlianska – Komárnicka v bratislavskom Ružinove. Odniesol si nezistenú hotovosť. Pri prepade nebol nikto zranený.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

DNES - 17:09Domáce

Kresťanskodemokratické hnutie apeluje na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby prevzal zodpovednosť za rezort zdravotníctva.

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

DNES - 16:39Domáce

V bratislavskej Petržalke, smerom z Dolnozemskej cesty na Most Apollo, došlo v sobotu k dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá a cyklisti.

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

DNES - 16:12Domáce

Slovensko dáva do zdravotníctva naďalej menej financií ako Česko. V kvalite zdravotnej starostlivosti ho môže dobiehať vyššou efektívnosťou v hospodárení.

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

DNES - 15:44Domáce

Na Kollárovej ulici v Novej Bani (okres Žarnovica) v piatok (20. 9.) neskoro večer muž napadol nožom dve osoby.

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

DNES - 15:27Domáce

Horskí záchranári pomáhali horolezcovi, ktorý pri lezení prvej dĺžky v stene Baraních rohov vypadol.