Sóda bikarbóna - najlepší prírodný šampón

Prinášame vám návod, ako dodať vlasom zdravie a krásu vďaka jedlej sóde a jablčnému octu.
Jedlá sóda má omnoho viac použití, než by ste si mohli myslieť, a to vďaka svojej úžasnej čistiacej schopnosti. Môže vám pomôcť dokonca pri starostlivosti o vlasy.
Ako to funguje?
Jedlá sóda je skvelá pre odstránenie kyslých nečistôt. Vďaka mierne abrazívnym časticiam a alkalickým schopnostiam je skvelou alternatívou k šampónovaniu. Rozkladá všetky nečistoty na pokožke hlavy a odstraňuje mastnotu nahromadenú z mazových žliaz.
Čo budete potrebovať:
- Vodu
- Prázdnu nádobku
- Sódu bikarbónu
- Odmerku
- Lyžicu
- Lievik
Inštrukcie:
- Zmiešajte 1 diel jedlej sódy na 3 diely vody (nechajte si v nádobke trochu priestoru, aby ste mohli zmesou zatriasť).
- Namočte si vlasy.
- Zmesou zatraste, aby ste ju dobre premiešali.
- Aplikujte na pokožku hlavy a jemne vmasírujte.
- Nechajte zmes pôsobiť 1-3 minúty.
- V prípade potreby ju hrebeňom prečešte až do končekov vlasov.
- Dôkladne opláchnite teplou vodou.
Čítajte: 7 liečebných využití sódy bikarbóny, ktoré vás môžu prekvapiť
Potom, čo si vlasy umyjete sódou bikarbónou, opláchnite si ich octom. Vaše vlasy budú krásne lesklé.
Octová očista
- Zmiešajte 1 diel jablčného octu a 4 diely vody.
- Aby ste potlačili pach octu, pridajte niekoľko kvapiek levanduľového, mätového alebo rozmarínového esenciálneho oleja.
- Touto zmesou si opatrne opláchnite vlasy tak, aby sa vám nedostala do očí.
Čítajte: Jablčný ocot: 32 spôsobov, ako vám zmení život

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.

Lekári varujú: Toto je často prehliadaná príčina rakoviny hrubého čreva u ľudí do 50 rokov
Onkológovia varujú pred potravinou, ktorá môže za nárast počtu prípadov rakoviny hrubého čreva u mladých ľudí.