• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 22.9.2024Meniny má Móric
21°Bratislava

Stanleyho pohár môže získať trio slovenských hokejistov

  • 15:04 31.05.2013
  • CHICAGO
Stanleyho pohár môže získať trio slovenských hokejistov

Trio slovenských hokejistov má stále šancu siahnuť na Stanleyho pohár, zvládnuť musia ešte dve prekážky.

Michala Handzuša, Mariána Hossu a Zdena Cháru čakajú konferenčné finále. Duo H+H z Chicaga nastúpi v boji o triumf v Západnej konferencii proti obhajcom Stanleyho pohára Los Angeles Kings.

Zdeno Chára s Boston bude hrať vo Východnej konferencii o titul proti Pittsburghu. Obe série sa začínajú v sobotu 1. júna.

Na Východe je miernym favoritom Pittsburgh. Penguins i Bruins sa v prvom kole potrápili s NY Islanders, resp. s Torontom v sedemzápasových sériách, ale v druhom kole už Ottawu i New York Rangers vyradili v piatich súbojoch.

Finále bude aj súbojom lídrov oboch tímov Sidneyho Crosbyho a Zdena Cháru. Penguins majú po zmenách v kádri veľkú ofenzívnu silu, okrem Crosbyho sa o góly starajú Jevgenij Malkin, Jarome Iginla, Pascal Dupuis, Chris Kunitz či James Neal, defenzíve dominuje Kris Letang. "Bude proti nám stáť komplexný tím. Pozornosť musíme venovať všetkým hráčom, špeciálne Sidneymu," uviedol útočník Bruins Patrice Bergeron. "Čaká nás ťažká séria, musíme sa dobre pripraviť," doplnil Zdeno Chára.

Od roku 2007 nastúpil slovenský obranca proti Crosbymu podľa CBS Sports na viac ako 120 minút počas rovnovážneho stavu piatich proti piatim. Kanaďan v nich strelil dva góly a pridal šesť asistencií.

Chicago je v tejto sezóne suverénne, aj keď v predchádzajúcom kole proti Detroitu sa potrápilo a prehrávalo už 1:3 na zápasy. Sériu napokon otočilo a jeho výkonnosť išla v porovnaní s prvými súbojmi konferenčného semifinále nahor.

Teraz ho čaká obhajca Stanleyho pohára, ktorý na postup cez San Jose tiež potreboval sedem zápasov. "Stále to je najlepšie družstvo. Majú vynikajúcu obranu, vyrovnané päťky, ktoré hrajú tvrdo, určite bude v sérii rozhodovať pár gólov. Hrajú výborne dozadu a majú fantastického brankára Jonathana Quicka. Vedia vyhrať zápasy, ktoré vyzerajú ako prehrané," povedal v rozhovore pre sme.sk Michal Handzuš.

LA zatiaľ nie je dominantné ako pri vlaňajšej majstrovskej jazde. Tímy sa doteraz v play-off nestretli. Sila Los Angeles je najmä v domácom prostredí, kde v posledných rokoch v play-off veľmi neprehráva.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.