Zdravie
Mäta: 3 kreatívne spôsoby, ako ju využiť
S takou užitočnou a chutnou bylinou, ktorú môžeme pestovať v záhrade, je nutné nájsť nejaké kreatívne spôsoby, ako ju použiť v jedle.
Prečo piť citrónovú vodu
Prínosy takéhoto jednoduchého a lacného nápoja môžu výrazne prekročiť očakávania väčšiny ľudí.
Najčastejšie zlozvyky: Prečo je také ťažké sa ich zbaviť?
Niektoré z našich zlozvykov škodia nášmu zdraviu, iné sú zase okoliu veľmi nepríjemné. Ktorými zlozvykmi trpíme najčastejšie a prečo je pre nás také ťažké s nimi skoncovať?
Zbavte sa nepríjemného nafukovania – tieto triky vám pomôžu
Plynatosť a nafukovanie je pomerne častým problémom u mnohých ľudí. Zvyčajne ho spôsobuje nesprávne trávenie alebo nadmerná konzumácia potravín s vysokým obsahom vlákniny. Prečítajte si tipy, ako si s ním poradiť.
Melón kantalup: Svieža a zdravá letná pochúťka
Kantalup, alebo ananásový melón, je skvelá zdravá alternatíva k sladkým dezertom. Tento druh melóna má aj úžasné zdravotné výhody.
Skorocel: Naša letná superbylina
Skorocel so svojimi podlhovastými listami nevyzerá lákavo, ani výnimočne, no patrí medzi jedny z najlepších byliniek, aké na Slovensku máme. Pozrime sa, ako dokáže prospieť nášmu zdraviu.
Takto odstránite pesticídy z ovocia a zeleniny
Vodou tieto chemikálie väčšinou nezmyjeme úplne, keďže pesticídy musia vedieť odolať aj dažďom a rose. S týmito trikmi sa ich ale ľahko zbavíte.
Nevoľnosť a bolesť žalúdka nepodceňujte, môže za tým byť gastritída
Gastritída je chronický alebo akútny zápal sliznice žalúdka a patrí medzi pomerne časté ochorenia.
Omega-3 mastné kyseliny - zlepšujú pamäť, sústredenie a náladu
Nedávne štúdie ukazujú, že omega-3 mastné kyseliny majú oveľa lepšie účinky, než sme si doteraz mysleli.
Ako kofeín škodí vášmu zdraviu
Tu je niekoľko vecí, ktoré by ste mali vedieť predtým, než vypijete ďalšiu šálku kávy alebo energetický nápoj.
Náhle zhoršenie sluchu –aké sú príčiny?
Sluch sa zvyčajne začína zhoršovať v súvislosti s vekom. Existujú ale rôzne príčiny, prečo sa môže zhoršiť náhle a aj u mladších ročníkov.
10 využití jedlej sódy ako lieku
Mnoho ľudí používa jedlú sódu na varenie a upratovanie, no väčšina z nich nevie, že jedlá sóda je rovnako mocný liek.
Znížte riziko vzniku Alzheimera týmito potravinami
Alzheimerovou chorobou u nás trpí okolo 60- tisíc ľudí a ich počet každoročne narastá. Aj keď sa toto ochorenie zastaviť nedá, existuje možná prevencia. Podľa posledných výskumov spočíva v pravidelnej konzumácii určitých potravín. P
Sedem dôvodov, prečo prestať používať antibakteriálne mydlá
Produkty, ktoré sľubujú antibakteriálnu ochranu obsahujú chemické látky, ktorých bezpečnosť je už celé roky spochybňovaná. Tu je 7 dôvodov, prečo ich prestať používať.
Tieto suroviny vám prirodzene znížia hladinu cholesterolu v krvi
Zvýšený cholesterol sa už dávno netýka iba starších či obéznych ľudí. Lekári sa zhodujú na tom, že pod jeho vznik sa podpisuje hlavne náš životný štýl, strava a nedostatok pohybu. Ak si chcete prirodzene znížiť hladinu zlého LDL c
Mandľové mlieko: jeho výhody a domáca výroba
Prečítajte si o siedmich zdravotných výhodách mandľového mlieka. Zároveň sa dozviete, ako si mandľové mlieko vyrobíte sami doma.
Tieto potraviny škodia nášmu mozgu
Tak, ako niektoré potraviny dokážu tok krvi v mozgu a celkovú činnosť podporiť, iné ho zase pri dlhodobej konzumácii môžu poškodiť. Pozrite si zoznam potravín, ktoré škodia nášmu mozgu.